به گزارش راهبرد معاصر؛ پیش از ظهر امروز در مراسمی با حضور علی اکبر صالحی رئیس سازمان انرژی اتمی و برخی مقامات ایرانی و روسی، عملیات بتن ریزی واحد ۲ نیروگاه اتمی بوشهر آغاز شد.
عملیات گودبرداری واحد ۲ آبان ماه ۱۳۹۶ آغاز شد. بتن ریزی دومین مرحله مهم مقدماتی این پروژه است که با کمی تاخیر امروز انجام می شود.
در آغاز این مراسم یاد و خاطره محمد احمدیان رئیس شرکت تولید و توسعه انرژی اتمی و پیمانکار ایرانی نیروگاه با پخش کلیپی گرامی داشته شد.
به گفته علی اکبر صالحی، پیش قرارداد این نیروگاه دو سال پیش بسته، و قسط اول هم پرداخت شده است.
رئیس سازمان انرژی اتمی همچنین گفته، کار کارگاهی شروع و قریب به سه میلیون مترمکعب خاکبرداری و امکانات وسیعی بسیج شده است.
مجری طرح نیروگاه اتمی بوشهر گفت: مرحله بتنریزی راکتور هستهای واحد ۲ نیروگاه اتمی بوشهر یکی از مراحل کلیدی و یک واقعه مهم در نیروگاههای اتمی است که با انجام آن گام مهمی در توسعه نیروگاههای هستهای در کشور برداشته میشود.
محمود جعفری در گفت وگو با ایرنا افزود: عملیات گودبرداری و خاکبرداری واحد ۲ نیروگاه اتمی بوشهر از سه سال پیش آغاز شد و پس از ۲.۵ میلیون متر مکعب خاکبرداری و ۲هزار و ۵۰۰ تن آرموتور بندی، عملیات تحکیم خاک و ۱۶ هزار و ۷۰۰ شمع کوبی انجام و عملیات فندانسیون پایان یافته است.
وی اظهارکرد: نیروگاههای اتمی پس از شروع بتنریزی در فهرست نیروگاههای در حال ساخت قرار میگیرند و با شروع بتنریزی بقیه عملیات اجرایی شامل آرموتوربندی و کارهای فندانسیون انجام خواهد شد.
مجری طرح نیروگاه اتمی بوشهر اضافه کرد: در حال حاضر هشت درصد از فعالیتهای مربوط به واحد سوم نیروگاه اتمی بوشهر انجام شده و بر اساس برنامهریزی انجام شده، بتنریزی واحد سوم ۱۸ ماه بعد آغاز میشود.
جعفری گفت: بر اساس برنامهریزی انجام شده این ۲ واحد نیروگاهی باید در بازه زمانی ۱۰ ساله و در چارچوب مقررات نظام ایمنی هستهای ساخته و تکمیل شوند.
وی عنوان کرد: واحدهای جدید نیروگاه در محدوده ۷۰ هکتاری با مهندسی و با آخرین تکنولوژیهای نیروگاههای جدید طراحی و ساخته میشوند.
مجری طرح نیروگاه اتمی بوشهر گفت: در زمان ساخت ۱۱ شرکت ایرانی کارهای ساختمانی و اجرایی واحدهای جدید را با کمک ۱۰ هزار نیروی کار انجام میدهند و از سال گذشته تاکنون هزار و ۵۰۰ نفر نیرو از افراد آموزش دیده سازمان فنی و حرفهای برای کار در نیروگاه اتمی بوشهر جذب شدهاند.
جعفری اضافه کرد: براساس برنامههای بلند مدت کشور نیروگاه اتمی بوشهر برای ساخت و بهرهبرداری از سه واحد راکتور اتمی در نظر گرفته شده است.
وی بیان کرد: قرارداد احداث واحد ۲ و ۳ نیروگاه اتمی بوشهر در آبان ماه ۱۳۹۳ بین شرکت مادرتخصصی تولید و توسعه انرژی اتمی ایران و شرکت روسی اتم استروی اکسپورت منعقد شد.
جعفری افزود: موضوع قراداد شامل طراحی، احداث و راه اندازی ۲ واحد راکتور هستهای هر کدام به ظرفیت هزار و ۵۷مگاوات الکتریک است.
وی اضافه کرد: مراسم کلنگ زنی ساخت واحد ۲ نیروگاه اتمی بوشهر در ۲۰ شهریور ۱۳۹۵با حضور معاون اول رئیسجمهوری برگزار و عملیات اجرایی قراداد در ۲۸ دستامبر سال ۲۰۱۶ برابر با هشتم دیماه ۹۵ آغاز و در اسفند همان سال نیز عملیات خاکبرداری انجام شد.
جعفری اظهار کرد: عملیات گودبرداری واحد ۲ نیروگاه اتمی بوشهر در نهم آبان ۹۶با حضور رئیس سازمان انرژی اتمی ایران و رئیس شرکت روس اتم در بوشهر انجام شد.
هم اکنون واحد یکم این نیروگاه با توان هزار مگاوات الکتریک در حال بهره برداری و تولید برق بوده که پس از راه اندازی و بهره بردرای از واحدهای ۲و ۳ ظرفیت برق هسته ای کشور به سه هزار و ۱۱۴ مگاوات الکتریک افزایش خواهد یافت.
کمالوندی: واحد ۲ نیروگاه بوشهر سال ۱۴۰۴ به بهرهبرداری میرسد
بهروز کمالوندی سخنگوی سازمان انرژی در حاشیه مراسم آغاز عملیات بتنریزی راکتور واحد ۲ نیروگاه اتمی بوشهر اظهار کرد: امروز مراسم با شکوه و مهمی است، علت اهمیت موضوع این است که به لحاظ زمان بندی وقتی به این مرحله میرسیم، مفهومش این است که یک سوم از راه را رفتهایم راهی که در واقع حدود۸ تا ۱۰ سال برای ساخت یک نیروگاه نیاز است.
وی افزود: در این محله، میلیونها متر خاکبرداری و گودبرداری شده، ۱۷ هزار شمع به عمق ۱۸ متر برای استحکام سازی انجام شده و حدود ۲۲۰ میلیون یورو نیز هزینه شده است.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی همچنین بیان کرد: قرار است شرکتهای ایرانی کلیه مراحل ساخت واحد ۲ و ۳ را انجام دهند علاوه بر آن هم بخش مهمی از تجهیزات در ایران تامین میشود، البته تجهیزاتی که در ایران وجود داشته و امکان ساخت آن باشد، به هیچ وجه قرار نیست از خارج وارد شود.
کمالوندی با بیان اینکه حدود ۱۰ تا ۱۲ هزار شغل ایجاد میشود، گفت: واحد بعدی یعنی واحد ۳ با ۱۸ ماه فاصله به مرحله بتنریزی خواهد رسید، پیشبینی این است که در سال ۱۴۰۴ ، اولین واحد در دست ساخت یعنی واحد دوم ان شاءالله به بهرهبرداری برسد.
وی اظهار کرد: همچنین در سال ۱۴۰۶ نیز واحد سوم که جمعا چیزی حدود ۳ هزار و ۱۵۰ مگاوات برق اتمی خواهیم داشت. البته هنوز فاصله خواهیم داشت با حداقل نیازی که برای کشور است اما براساس برنامههای شناخته شده بینالمللی بین ۸ تا ۱۲ درصد از برق ما میبایست اتمی باشد.
سخنگوی سازمان انرژی اتمی تصریح کرد: اگر در نظر بگیریم ۱۰۰ هزار مگاوات در سال ۱۴۰۰ برق داشته باشیم، مفهومش این است که ۸ هزار مگاوات حداقل باید برق اتمی داشته باشیم و در این مسیر هم حرکت می کنیم ان شاءالله در آینده اخبار خوب را خواهیم داشت.