تخفیف ۲۰ درصدی قبوض آب برای مشترکان کم‌مصرف اعلام جزییات افزایش رقم کالابرگ حقوق بازنشستگان پرداخت شد پیش بینی قیمت دلار دوشنبه ۱ تیر ۱۴۰۵ / حرکت نزولی دلار به سوی حمایت ۱۵۵ هزار تومانی پیش بینی قیمت طلا و سکه دوشنبه ۱ تیر ۱۴۰۵ / افت بازار طلا در امتداد خوش‌بینی سیاسی آخرین فرصت برای استفاده از طرح رایگان ارتقای ایمنی خودرو‌های خانواده ۲۰۶، ۲۰۷ و رانا آخرین قیمت جدید سکه و طلا امروز یکشنبه ۱۴۰۵/۰۳/۳۱ قیمت جدید محصولات سایپا شرایط واریز وجه ایران خودرو سیزدهمین دوره فروش جزئیات آزادسازی پول‌های بلوکه شده اعلام شد جزئیات افزایش مبلغ کالابرگ و یارانه اعلام شد/ دریافتی چه کسانی تغییر می‌کند؟ دستورالعمل جدید بانک مرکزی برای فروش ارز اربعین؛ دریافت ارز زیارتی نافی ارز مسافرتی نیست /سیاست دلارزدایی ادامه دارد دهک یارانه شما تغییر کرده؟ راهنمای کامل ثبت اعتراض به دهک بندی و استعلام وضعیت خانوار حقوق بازنشستگان کشوری واریز شد؛ اعلام زمان واریز حقوق بازنشستگان جامانده بروزترین و جدیدترین قیمت طلا و سکه امروز یکشنبه ۳۱ خرداد ۱۴۰۵ + جدول تعداد ثبت نام کنندگان قرعه کشی ایران خودرو مشخص شد

تکذیب گرانی آیفون در ایران با سیاست جدید تعرفه‌ای ترامپ

تکذیب گرانی آیفون در ایران با سیاست جدید تعرفه‌ای ترامپ تصمیم دولت آمریکا برای اعمال تعرفه ۵۴ درصدی بر کالا‌های چینی، از جمله گوشی‌های تولیدی آیفون در این کشور تاثیر مهمی بر قیمت این کالا در بازار ایران نخواهد گذاشت.
تاریخ انتشار: ۱۹:۴۱ - ۱۷ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 April 06
کد خبر: ۲۷۵۰۱۶

به گزارش راهبرد معاصر، در روز‌های اخیر، با اعلام تصمیم دولت امریکا برای اعمال تعرفه ۵۴ درصدی بر کالا‌های چینی، از جمله گوشی‌های آیفون، بحث افزایش قیمت این محصولات در بازار‌های جهانی مطرح شده است. این موضوع در داخل ایران نیز باعث شد برخی رسانه‌ها و شبکه‌های اجتماعی ادعا کنند که قیمت آیفون در ایران افزایش خواهد یافت. اما مهدی عبقری، عضو هیئت موسس انجمن موبایل ایران، این موضوع را رد کرد.

عبقری توضیح داد که تعرفه ۵۴ درصدی که ترامپ اعمال کرده است، تنها برای کالا‌هایی است که به بازار داخلی امریکا وارد می‌شوند و هیچ ارتباطی به سایر کشورها، از جمله ایران، ندارد. وی افزود: "گوشی‌های آیفون که برای بازار امریکا تولید می‌شوند، با پارت‌نامبر (Part Number) اختصاصی برای این کشور عرضه می‌شوند و تعرفه‌های اعمال‌شده تنها برای مصرف‌کنندگان امریکایی لحاظ می‌شود. این موضوع هیچ تأثیری بر قیمت آیفون در ایران ندارد. "

آیفون در امریکا تولید نمی‌شود

وی همچنین به این نکته اشاره کرد که آیفون در امریکا تولید نمی‌شود و اکثر محصولات این شرکت در کشور‌هایی مانند چین و هند ساخته می‌شوند. عبقری گفت: "وقتی دولت ایران در سال‌های اخیر اجازه واردات آیفون را داد، این تصمیم بر اساس این واقعیت بود که این محصولات در امریکا تولید نمی‌شوند و بنابراین تحت تحریم‌ها قرار ندارند. "

وی ادامه داد: "تاکنون کمتر از یک درصد از گوشی‌های وارداتی به ایران از خود امریکا وارد می‌شدند و بیشتر آنها از کشور‌های دیگر مانند چین، هند و حتی اروپا وارد می‌شدند. بنابراین، تعرفه‌های امریکا هیچ اثری بر واردات آیفون به ایران ندارد. "

تأثیر نرخ محاسباتی ارز در ایران

عبقری به تغییرات اخیر در نرخ محاسباتی ارز در گمرک ایران اشاره کرد و گفت: "در سال ۱۴۰۳، نرخ محاسباتی ارز برای محاسبه حقوق ورودی کالا‌ها بر اساس ۲۸,۵۰۰ تومان بود، اما در سال ۱۴۰۴ این نرخ به ۶۸,۰۰۰ تومان افزایش یافته است. این موضوع می‌تواند تا حدی بر قیمت کالا‌های وارداتی، از جمله آیفون، تأثیر بگذارد. "

وی ادامه داد: "طبق قانون، برای گوشی‌های تلفن همراه با قیمت کمتر از ۱۰۰۰ دلار، تعرفه ۱۵ درصدی و برای گوشی‌های با قیمت بالای ۱۰۰۰ دلار، تعرفه ۳۰ درصدی در نظر گرفته می‌شود. با توجه به اینکه قیمت آیفون‌ها معمولاً بالاتر از ۱۰۰۰ دلار است، تعرفه ۳۰ درصدی بر اساس نرخ جدید ۶۸,۰۰۰ تومان محاسبه خواهد شد. این موضوع باعث افزایش قیمت می‌شود، اما این افزایش چشمگیر نخواهد بود. "

تأثیر بر بازار امریکا و تغییرات آینده اپل

عبقری همچنین به تغییرات احتمالی در استراتژی تولید اپل اشاره کرد و گفت: "شرکت اپل برای کاهش تأثیر تعرفه‌های امریکا، تصمیم گرفته است که کارخانه‌های تولیدی خود را به کشور‌های دیگری مانند برزیل منتقل کند. این اقدام می‌تواند به کاهش هزینه‌های واردات به امریکا کمک کند، اما هیچ ارتباطی به بازار ایران ندارد. "

رد شایعات افزایش قیمت آیفون

در پایان، مهدی عبقری تأکید کرد که ادعا‌های مبنی بر افزایش قیمت آیفون در ایران کاملاً بی‌اساس است و این موضوع هیچ ارتباطی به تعرفه‌های امریکا ندارد. وی افزود: "ترامپ تصمیمی گرفته و این موضوع ممکن است مردم امریکا را ناراحت کند، اما برای ما در ایران هیچ تأثیری ندارد. تغییرات نرخ ارز محاسباتی در گمرک ایران ممکن است قیمت آیفون را تا حدی افزایش دهد، اما این افزایش عددی سنگین نخواهد بود. "/ تسنیم 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار