آماده‌باش بی‌سابقه ارتش اسرائیل در جنوب سوریه عراقچی: ما جنگ را نمی‌خواستیم، اما برای آن آماده بودیم ابلاغ موافقتنامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا از سوی پزشکیان ترامپ قانون جنجالی رمرزارز‌ها را امضا کرد توافق آتش‌بس در سویداء/ جزئیات مشارکت دروزی‌ها در آینده سیاسی سوریه الجولانی: مداخله اسرائیل، سوریه را وارد مرحله خطرناکی کرد ادعای ترامپ: توانایی‌های هسته‌ای ایران برای مدت طولانی نابود شده بقائی: مثل همیشه با مردم سوریه هستیم؛ با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم آخرین تحولات ناآرامی‌های سویداء / ۷۱۸ نفر کشته شده‌اند نیرو‌های الجولانی برای ورود به سویداء آماده می‌شوند دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی

بقائی: در مورد مکان مذاکرات آتی در حال بحث هستیم

سخنگوی وزارت امور خارجه با بیان اینکه دستورکار مذاکراتی ما مذاکره غیرمستقیم است، در خصوص محل مذاکرات بعدی ایران و آمریکا گفت: اینکه گفت‌و‌گو‌ها عمان باشد یا جای دیگر این را داریم بحث می‌کنیم ولی کماکان عمان این نقش میانجی‌گر را انجام خواهد داد.
تاریخ انتشار: ۱۳:۱۳ - ۲۴ فروردين ۱۴۰۴ - 2025 April 13
کد خبر: ۲۷۵۵۷۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ اسماعیل بقائی، سخنگوی وزارت امور خارجه کشورمان در گفتگویی در خصوص مذاکرات روز گذشته ایران و آمریکا در عمان و اخباری درباره پیش نویس ارائه شده توسط آمریکا به هیئت ایرانی گفت: ما اگر مکاتبه‌ای که صورت گرفت و شروع روندی که منجر شد به گفت‌و‌گو‌های غیرمستقیم مسقط را به عنوان مبنای کار در نظر بگیریم، ما در آن مکاتبه چیزی غیر از موضوع هسته‌ای نداشتیم. روشن است که طرف آمریکایی بر اساس همان دستورعمل‌هایی که داشته وارد این تعامل شده است.

وی افزود: موضع ایران روشن بوده که موضوع مورد بحث، فقط موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌ها است و ما در مورد موضوع دیگری گفتگویی با طرف آمریکایی نخواهیم داشت. این مبنای کار ما بوده و در مسقط هم همین دنبال شد.

بقائی خاطرنشان کرد: آن‌چیزی که مبنای ما بوده و ما طبق دستورالعمل‌های واصله از مراجع نظام و هم بر اساس باور دستگاه دیپلماسی ملتزم بودیم که با طرف آمریکایی فقط در رابطه با موضوع هسته‌ای و رفع تحریم‌ها گفت‌و‌گو کنیم.

سخنگوی وزارت خارجه درباره محل دور بعدی گفت‌و‌گو‌های ایران و آمریکا گفت: اینکه گفت‌و‌گو‌ها عمان باشد یا جای دیگر این را داریم بحث می‌کنیم ولی کماکان عمان این نقش میانجی‌گر را انجام خواهد داد.

وی ادامه داد: هرجایی که باشد عمان مسئولیت تنظیم تمهیدات و ترتیبات مربوط به مکان هیئت‌ها و چگونگی تبادل پیام‌ها را انجام خواهد داد ولی ممکن است محل دیگر باشد. مهم این است که شکل و فرمت مذاکرات به همین شکل غیرمستقیم با وساطت عمان ادامه پیدا خواهد کرد.

بقائی در واکنش به شایعاتی در خصوص مذاکرات مستقیم گفت: خیر صحیح نیست. اولا وزارت خارجه تابع تصمیم‌های نظام و سلسله مراتب تصمیم گیری کشور است. دستورالعمل تیم مذاکراتی مذاکره غیرمستقیم است که به نظر کارشناسی ما در شرایط فعلی موثرترین شیوه تعامل برای حل و فصل موضوع رفع تحریم‌ها و بحث‌های مربوط به هسته‌ای است.

وی افزود: برای ما موثر بودن مهم است. ما قبلا اعلام کردیم در شرایطی که بحث تهدید، فشار و ارعاب است مذاکره مستقیم منجر به نتیجه نخواهد شد. اصلا بحث نگاه ایدئولوژیک مطرح نیست. بحث این است که چنین مذاکره‌ای مفید فایده نخواهد بود.

سخنگوی وزارت خارجه تصریح کرد: در وضعیت فعلی و تا جایی که به وزارت خارجه مربوط می‌شود، چیزی غیر از مذاکرات غیرمستقیم در دستورکار قرار ندارد. / تسنیم

کلمات کلیدی: مذاکرات بقایی
مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار