امروز و فردا این استان‌ها بارانی می‌شوند معاون سازمان محیط زیست: هیچ پروژه قانونی به نام پتروشیمی میانکاله وجود ندارد کلاهبرداری با دلار‌های تقلبی در ری؛ متهم دستگیر شد افزایش آمار بارداری اول در ایران بعد از ۴۰ سالگی توضیح شورای عالی انقلاب فرهنگی درباره جزییات تاثیر مثبت معدل دوره یازدهم کنکور مرگ سالانه ۵۰۰۰۰ ایرانی بر اثر آلودگی هوا تکلیف تاثیر معدل دوره یازدهم در کنکور مشخص شد/ موافقت شورا با اعمال تاثیر مثبت معدل مهلت ثبت نام نوبت دوم کنکور سراسری سال ۱۴۰۴ تمدید شد خروج صندوق بازنشستگی کشوری از بنگاه‌داری دانشمندان «گرگ‌های وحشت» را از انقراض برگرداندند ماجرای حفاری در بهشت زهرا چه بود؟ / توضیحات میراث فرهنگی تهران ضارب اصلی دانشجوی دانشگاه گرگان بازداشت شد آخرین مهلت ثبت‌نام طرح ترافیک و کارت‌بلیت خبرنگاری اعلام شد خسارت سنگین سیلاب و طوفان به دام‌های روستای قره‌دره هریس سرویس‌دهی مجدد خط ۳ متروی تهران پس از اقدام نافرجام یک زن به خودکشی

سومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده «رستمی صفا» برگزار شد

سومین جلسه رسیدگی به قسمت دوم پرونده گروه موسوم به «رستمی صفا» در شعبه دوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی تهران در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد.
تاریخ انتشار: ۱۶:۵۳ - ۱۹ اسفند ۱۴۰۳ - 2025 March 09
کد خبر: ۲۷۳۱۲۱

به گزارش راهبرد معاصر، به نقل از قوه قضائیه، سومین جلسه رسیدگی به قسمت دوم پرونده گروه موسوم به رستمی صفا در شعبه دوم دادگاه ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی تهران در دو نوبت صبح و عصر برگزار شد.

در این جلسه دادگاه نمایندگان بانک مرکزی دریافت ارز و ریال را در صورتی که با بانک‌های عامل تسویه نشود موجب ضرر به سیستم بانکی اعلام کردند و دریافت هرگونه تسهیلات ریالی به هر نحو و عدم بازگشت آن ولو با تمدید قرارداد‌ها را شکلی از خلق پول دانستند که نهایتاً منجر به کوچک شدن سفره مردم و تورم می‌شود، دانست.

بنا با آنچه نمایندگان بانک مرکزی اعلام کردند ورود کالا موجب زوال تعهد مشتری به بانک نمی‌شود بلکه باید عین ارز را با بانک تسویه کند مگر در موارد خاص.

همچنین نمایندگان بانک مرکزی بیان کردند پولی که در حال حاضر در سیستم بانکی در چرخش است پول فیزیکی و دارای ارزش ذاتی مثل طلا و نقره نیست و اصولاً طرفین قدرت خرید پول مد نظرشان است؛ بنابراین از لحاظ اقتصادی اگر سال‌ها پیش یک مبلغی را کسی از دیگر گرفته بخواهد به همان مبلغ رفع تعهد ریالی کند عادلانه نیست، مثل اینکه زمانی دو هزار تومان خیلی ارزش داشت ولی در حال حاضر به نسبت قبل ارزش چندانی ندارد.

در خصوص صلاحیت دادگاه نماینده دادستان اعلام کرد که به موجب ماده ۱۰ آئین نامه اجرایی شماره ۱۰۰/۴۰۴۲۶/۹۰۰۰ - ۱۳۹۷/۸/۲۳ ابلاغی رئیس وقت قوه قضائیه که در اجرای بند ۱۱ استجازه تصویب شده مقرر و تاکید شده که کلیه دادگاه‌ها موظفند پرونده‌های مربوط به جرایم را که تاکنون منجر به صدور رأی نشده است برای ارجاع به شعبه دادگاه به معاونت اول قوه قضائیه ارسال کنند. حتی در تبصره ۲ این آئین نامه آمده است که چنانچه رأی دادگاه بدوی در خصوص جرایم بعد از مصوبه ۱۳۹۷/۵/۲۰ صادر شده باشد مرجع تجدید نظر یا فرجام مکلف است ضمن نقض رأی دادگاه بدوی پرونده را برای ارجاع به شعبه دادگاه به معاونت اول قوه قضائیه ارسال کند.

اتهام متهمان این پرونده جرم اخلال کلان در نظام اقتصادی موضوع قانون مجازات اخلالگران در نظام اقتصادی کشور بوده است. با توجه به تاریخ ارجاع پرونده که مشمول استجازه مورخ ۵/۲۰ / ۱۳۹۷ بوده در صلاحیت دادگاه‌های ویژه رسیدگی به جرایم اقتصادی است، همچنین به موجب بند ۱۱ استجازه تاکید شده که: کلیه دادگاه‌ها موظفند پرونده‌های مربوط به جرایم را که تاکنون منجر به صدور رأی نشده است را به این دادگاه‌ها جهت رسیدگی ارسال کنند.

در این جلسه دادگاه نمایندگان حقوقی بانک‌ها با حضور در جایگاه درباره تسهیلات و مطالبات ریالی مطالب خود را ارائه کردند. همچنین کارشناسان رسمی دادگستری نیز به بیان نقطه نظرات خود پرداختند.

در ادامه نیز متهمان و وکلای آنها در جایگاه قرار گرفتند و توضیحاتی را بیان کردند./ مهر 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار