گزارش «اکونومیک تایمز»؛

وابستگی اقتصاد آمریکا به محصولات چینی

یک کارخانه چینی از سال ۲۰۱۶ میلادی محصولات با نشان «ساخت آمریکا» ازجمله کلاه و بنر تولید می‌کند. این افشاگری کنایه‌آمیز و در تضاد با درخواست‌های رئیس جمهور آمریکا برای خرید محصولات آمریکایی است.
تاریخ انتشار: شنبه ۳۰ فروردين ۱۴۰۴ - 19 April 2025

وابستگی اقتصاد آمریکا به محصولات چینی

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ به تازگی کمپین های تمسخر آمیز در شبکه های اجتماعی ایجاد شده که جنگ تجاری دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا را با چین هدف قرار داده است. در عین حال محصولاتی که شعار کمپین ترامپ با عنوان «آمریکا را دوباره بزرگ کنیم» روی آن چاپ شده، همه در چین تولید می‌شوند. 

 

این موضوع میزان وابستگی ایالات متحده و جهان را به کارخانه‌های چینی نشان می‌دهد. همچنین واقعیتی طعنه آمیز در زمینه درخواست ترامپ از آمریکایی ها برای بازسازی و تکیه بر تولیدات آمریکایی است. 

کارخانه Jiahao Flat در چین فقط کلاه نمی سازد. به گزارش منابع چینی، این کارخانه روزانه بیش از یک هزار تابلو با نشان «Make America Great Again» را با قیمتی حدود 1 دلار تولید می کند

 

در تحولی تازه که شبیه به طنز سیاسی است، یک رسانه دولتی چین فاش کرد، کارخانه ای چینی از سال 2016 به تولید انبوه کالاهای با نشان «آمریکا را دوباره بزرگ کنیم» (MAGA) مشغول بوده است. این کالاها شامل کلاه ها و بنرهایی هستند که اکنون به شعار پوپولیستی ترامپ تبدیل شده اند.

 

این افشاگری همراه با ویدئویی پرمخاطب، طعنه‌ای به درخواست ترامپ از آمریکایی‌ها با شعار «خرید آمریکایی، استخدام آمریکایی» است که در بحبوحه جنگ تجاری با چین انجام شد.

 

کارخانه Jiahao Flat در چین فقط کلاه نمی سازد. به گزارش منابع چینی، این کارخانه روزانه بیش از یک هزار تابلو با نشان «Make America Great Again» را با قیمتی حدود 1 دلار تولید می کند. کارگران کارخانه‌ها که برخی شان به سختی می‌دانند ترامپ کیست، در حالی که کشورشان درگیر جنگ تعرفه‌ای تلافی‌جویانه علیه واشنگتن است، رشته‌های جنبشی سیاسی را در آمریکا می‌بافند.

 

میهن پرستی مصنوعی

گزارش  رسانه های چینی شلوغی کارخانه‌ها را نشان می‌دهد که مملو از ماشین‌های خیاطی و کارگرانی است که بنرهای منقش به تصویر انتخاب مجدد ترامپ را می‌چرخانند. تناقضات این صحنه بر ما مخفی نماند. در حالی که ترامپ همچنان از واردات محصولات چینی انتقاد و شرکت های آمریکایی را تهدید می کند در صورت برون سپاری با مجازات های سختی مواجه خواهند شد؛ مشخص می شود بخشی از محصولات نمادین کمپینش در همان کشوری ساخته می شود که وی آن را به خرابکاری اقتصادی متهم می کند.

 

در لحظه ای تکان دهنده در ویدئو کارگر کارخانه تولیدی، بنر تقریباً کامل شده تصویر ترامپ را در دست گرفت و توضیح داد، «ما باید روزانه بیش از یک هزار نمونه از آن تولید کنیم». به سختی می توان پیام اصلی این اظهارات را نادیده گرفت؛ رنسانس صنعتی فرضی آمریکا به معنای واقعی کلمه در چین دوخته شده است.

 

جنگ تجاری در تیک تاک

این ویدئو بخشی از موج رسانه های اجتماعی است که از چین آغاز شد. سازندگان محتوای چینی که به وسیله بسیاری به عنوان ضدحمله سایبری به سیاست‌های تعرفه‌ای ترامپ توصیف می‌شود، برای افشای واقعیت تولید جهانی به TikTok و دیگر سکوها روی آورده‌اند. از نمادهای لوکسی مانند Chanel و Louis Vuitton گرفته تا تجهیزات تبلیغاتی ترامپ، تولیدکنندگان چینی نشان می‌دهند دنیا چقدر به کارخانه‌هایشان متکی هستند.

 

ویدئوهای تیک تاک فقط برای افشای نمادها نیستند. بسیاری از فروشندگان در حال حاضر آشکارا به مصرف کنندگان خط مستقیمی را برای آنچه که آنها «کارخانه های اصلی» می نامند، ارائه می کنند که دارای مواد با کیفیت بالا و نیروی کار ماهر هستند. در برخی موارد وعده ارسال رایگان و حتی عوارض واردات را پوشش می دهند.

 

تعرفه های گمرکی دو طرفه

این کنایه زمانی حادتر می شود که در یک زمینه ژئوپلیتیک گسترده تر قرار گیرد. تعرفه های ترامپ بر کالاهای چینی که برخی از آنها به 145 درصد می رسد، با واکنش تلافی جویانه مشابهی از سوی پکن، ازجمله تعرفه های 125 درصدی بر واردات آمریکا مواجه شد. در حالی که دولت ترامپ برای برخی لوازم الکترونیکی معافیت های جزئی اعطا کرده، در حال آماده شدن برای اعمال تعرفه های جدید بر نیمه هادی هاست.

تعرفه های ترامپ بر کالاهای چینی که برخی از آنها به 145 درصد می رسد، با واکنش تلافی جویانه مشابهی از سوی پکن، ازجمله تعرفه های 125 درصدی بر واردات آمریکا مواجه شد

 

وزارت بازرگانی چین با انتقاد از آنچه «عمل ناعادلانه تعرفه‌های متقابل» توصیف کرد، از ایالات متحده خواست اقدامات تجاری خود را به طور کامل لغو کند و به احترام متقابل بازگردد. در حالی که دو کشور وارد تقابل خطرناکی می‌شوند، تصویر کلاه‌ها با شعار «آمریکا را دوباره بزرگ کنید» که در کارخانه‌های چینی دوخته شده، نه تنها کنایه‌آمیز است، بلکه مظهر واقعیت اقتصادی عمیق و درهم تنیده است که هیچ‌یک از طرف ها نمی‌توانند آن را به طور کامل نادیده بگیرند.

 

تناقض ملی گرایی

در حالی که ترامپ کمپین انتخاباتی خود را با وعده ناسیونالیسم اقتصادی ادامه می دهد، افشای اینکه محصول امضا شده اش از سوی رقیب تجاری آمریکا تأمین می شود، به همان اندازه طعنه آمیز است که می تواند پیام و شعار «آمریکا را دوباره بزرگ کنید» را که برای تداعی شکوه صنعت آمریکا طراحی شده است، تحت الشعاع قرار دهد.

ارسال نظر
پربیننده ترین اخبار
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛ / ۱ روز پیش

سودان بخشی از محور مقاومت است؟

یادداشت اختصاصی رحمان سعادت، کارشناس مسائل اقتصادی؛ / ۱ روز پیش

کالابرگ الکترونیکی، راهبرد مناسب مبارزه با فقر

«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛ / ۱ روز پیش

ابعاد دیدار نخست وزیر عراق با جولانی

گزارش نشریه «The Cradle»؛ / ۱ روز پیش

اهداف راهبردی صهیونیست‌ها از «کریدور داود»