ثبت سفارش خارج از نوبت برای آسیب‌دیدگان بندر شهید رجایی طرح فوریتی عبور از تنش آبی جنوب‌شرق تهران کلید خورد شرکت برق تهران: در پی افزایش زودهنگام دما و رشد شدید مصرف، برق هزار مشترک پر مصرف قطع شد پیش بینی بورس فردا ۲۹ اردیبهشت اختیار تعیین قیمت نان در هر استان به استانداران واگذار می‌شود تصویب سه‌نرخی شدن گازوئیل؛ زمان اجرا و قیمت‌ها هنوز نامشخص است وزارت نیرو: ۴۰۰۰ مگاوات نیروگاه تا پیک امسال ساخته می‌شود اعتراض تند وزیر صمت به قطع کامل برق صنایع بزرگ در ۱۵ روز آینده بیانیه اسنپ پی در پی صدور رای شورای رقابت؛ از حق قانونی تجدیدنظرخواهی استفاده می‌کنیم سهمیه بنزین در کارت‌های بانکی؛ اجرای طرح نهایی از مرداد ۱۴۰۴ صدور مجوز افتتاح اولین شعبه بانک روسی در ایران هشدار آبفا درباره تداوم خشکسالی در تهران / کاهش ۴۵ درصدی بارندگی و افت منابع آبی سد ماملو واردات خودرو و تلفن همراه مشمول دریافت ضمانت‌نامه بانکی در گمرک شد روز‌های پنجشنبه شعب کشیک بانک‌ها دایر است قیمت طلا، دلار، سکه و ارز ۱۴۰۴/۰۲/۲۳
یادداشت اختصاصی حنیف غفاری، کارشناس مسائل بین‌الملل؛

پکن، دست به ماشه

تاکنون چینی‌ها نسبت به بی‌طرفی برخی کشورها در جنگ تجاری آمریکا و چین واکنشی نشان نداده بودند، اما مواضع اخیر وزارت بازرگانی چین پیش درآمدی بر گسترش جنگ تعرفه‌ها در آینده‌ای نزدیک تلقی می‌شود.
حنیف غفاری؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۳:۲۶ - ۱۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 April 30
کد خبر: ۲۷۶۷۲۸

پکن، دست به ماشه

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ سرانجام همان گونه که پیش بینی می شد، پکن راهبرد "مناقشه برای همه" و "صلح اقتصادی برای همه" را در عرصه جنگ تجاری-تعرفه ای با واشنگتن ترسیم کرد. تشدید اقدامات دولت دونالد ترامپ علیه پکن در جنگ تعرفه ای منجر به صدور هشداری معنادار و بی سابقه از سوی چینی ها شده است. بر این اساس، وزارت بازرگانی چین هشدار داد کشورهایی که با آمریکا در جنگ تجاری به زیان منافع پکن تبانی کنند، با «اقدامات متقابل و قاطع» چین روبرو خواهند شد.

 

این وزارتخانه از کشورهای یادشده با عنوان بازیگرانی نام برد که با آمریکا در جنگ تجاری با چین مماشات می کنند. صورت مسئله گویاست؛ از دید مقامات چینی که در مذاکرات تجاری خود با آمریکا به توافقی به زیان پکن دست یابند، با اقدامات متقابل و قاطعانه چین مواجه خواهند شد.

معاون رئیس جمهور آمریکا در جریان سفر اخیر خود به هند، از دهلی نو خواسته تا در روند جنگ تعرفه ای با چین از سیاستهای کلان و حتی مقطعی واشگتن حمایت کند

 

مناقشه اقتصادی آمریکا و چین در دور نخست ریاست جمهوری ترامپ، منازعه ای خطی تلقی می شد؛ بر این اساس در دو سوی پاره خطی که ترامپ آن را ترسیم نموده بود، واشنگتن و پکن قرار داشتند. اما اکنون هر دو بازیگر اصلی جنگ تجاری (آمریکا و چین) از ساختار چندوجهی و گسترده سخن می گویند که در آن، کشورها باید میان طرفهای منازعه دست به انتخاب بزنند. از این رو عملا بی طرفی اقتصادی در جنگ تجاری واشنگتن-پکن در آینده ای نزدیک معنای خود را از دست می دهد.

 

 

اظهارات سخنگوی وزارت بازرگانی چین در واکنش به گزارش‌های خبری اخیر مبنی بر اینکه دونالد ترامپ قصد دارد برخی کشورها را برای محدود کردن روابط تجاری خود با چین در ازای معافیت از تعرفه‌ها تحت فشار قرار دهد، صورت گرفته است. به عنوان نمونه، دی ونس معاون رئیس جمهور آمریکا در جریان سفر اخیر خود به هند، از دهلی نو خواسته تا در روند جنگ تعرفه ای با چین از سیاستهای کلان و حتی مقطعی واشگتن حمایت کند.

 

در جریان مناقشاتی که میان آمریکا و پاناما و گرینلند نیز رخ داده، واشنگتن صراحتا از این کشورها خواسته است تا در ازای عقب نشینی واشنگتن از مواضع سلبی و خصمانه ترامپ علیه آنها، سطح تراز تجاری خود با چین را کاهش داده و متعاقبا، روابط اقتصادی خود و پکن را قطع کنند.

 

تاکنون چینی ها نسبت به بی طرفی برخی کشورها در جنگ تجاری واشنگتن و پکن واکنشی نشان نداده بودند، اما مواضع اخیر وزارت بازرگانی چین پیش درآمدی بر تعمیق و گستردگی جنگ تعرفه ها در آینده ای نزدیک تلقی می شود. بی دلیل نیست که بسیاری از اقتصاددانان تشدید منازعات اقتصادی میان آمریکا و چین را محور اصلی جنگ جهانی اقتصادی تلقی می کنند.

 

این جنگ، می تواند تحت تاثیر اقدامات رادیکال از سوی طرفین اصلی مناقشه، به ابعاد دیگر نیز تسری پیدا کند. در این میان، واشنگتن برخلاف پیش فرضهای اولیه دونالد ترامپ، به صورت همزمان از متن و فرامتن این جنگ تمام عیار متضرر خواهد شد. هشدارهای صریح مخابره شده از سوی موسسات اقتصادی علیه اقدامات تعرفه ای دولت این کشور، برگرفته از همین ناتوانی احتمالی و بلکه قطعی است. هشدارهایی که ترامپ فعلا گوش شنوایی برای آن ندارد .

ارسال نظر
آخرین اخبار