ویروس گوارشی جدید در راه است؟ وزیر آموزش و پرورش: از میان ۹۰۰ هزار شرکت کننده مرحله اول کنکور، ۵۰۰ هزار نفر داوطلب دانشگاه فرهنگیان بودند/ ۷۲ هزار نفر وارد مرحله ارزیابی تکمیلی شدند آلمان موفق به ساخت ماده‌ای شد که تا به امروز وجود نداشت آغاز به کار رسمی تاکسی اینترنتی تهران؛ به زودی ممنوعیت عمل جراحی زیبایی توسط پزشکان عمومی برداشته شد تب کریمه کنگو؛ بیماری کُشنده تابستانی هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۴/۲۵؛ هشدار گرمای شدید در ۲۹ استان مشاغلی که هوش مصنوعی نمی‌تواند جایگزین آنها شود محرومیت ۱ تا ۱۰ ساله برای متخلفان کنکور دستگیری شرور معروف و ۸ متهم دیگر در پرونده نزاع مرگبار جنوب شرق تهران آیتم‌های تعیین شهریه مدارس غیردولتی/ کاهش ساعت کاری معلمان مدارس غیردولتی و بیمه کامل آنها از مهرماه جریمه ورود به محدوده طرح از ۲۸ خرداد تا ۸ تیر حذف می‌شود؟ هشدار هواشناسی درباره استمرار گرما در ۲۷ استان/ لزوم مدیریت مصرف انرژی فردا، آخرین مهلت دریافت کارت کنکور عکس روز ناسا از یک فرورفتگی در مریخ

امشب آسمان ایران می‌درخشد/ بارش شهاب سنگ آغاز شد

امسال ZHR این بارش در زمان اوج ۱۸ شهاب در ساعت بوده و هر چند در ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه روز سه‌شنبه، ۲ اردیبهشت به اوج می‌رسد، اما در وضعیت نور روز است؛ از این رو برای رصد شهاب‌های این بارش در طول سه‌شنبه شب و بامداد چهارشنبه ۳ اردیبهشت می‌توان سراسر پهنه آسمان و نه فقط در نزدیکی کانون بارش را جستجو کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۵ - ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 April 21
کد خبر: ۲۷۶۰۹۱

به گزارش راهبرد معاصر، نخستین شهاب‌ها از بارش شهابی سالیانه با نام «چنگی» یا «شلیاقی» در شامگاه سه‌شنبه دوم و تا بامداد چهارشنبه سوم اردیبهشت، در آسمان کشورمان دیده می‌شوند. این پدیده آسمانی که حاصل عبور زمین از ذرات به جا مانده از دنباله‌دار با دوره ۴۱۵ ساله‌ تاچر است، با شهاب‌هایی با سرعت متوسط ۴۶ کیلومتر بر ثانیه همراه خواهد بود.

مهندس مسعود عتیقی، مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران، اظهار کرد: اولین بارش شهابی سالیانه، بارش شهابی چنگی و یا شلیاقی است که با توجه به قرار داشتن کانون بارش در صورت فلکی به همین نام، با نام «بارش شهابی چنگی» مشهور شده است.
وی افزود: در سال جاری ZHR این بارش در زمان اوج ۱۸ شهاب در ساعت بوده و هر چند در ساعت ۱۶ و ۳۰ دقیقه روز سه‌شنبه، ۲ اردیبهشت به اوج می‌رسد، اما در وضعیت نور روز است؛ از این رو برای رصد شهاب‌های این بارش در طول سه‌شنبه شب و بامداد چهارشنبه ۳ اردیبهشت می‌توان سراسر پهنه آسمان و نه فقط در نزدیکی کانون بارش را جستجو کرد.

عتیقی خاطر نشان کرد: متاسفانه وضعیت نور ماه پس از تربیع اول با ۴۰ درصد درخشندگی، تا حدودی آسمان را روشن و امکان مشاهده شهاب‌های کم نور چنگی را از رصدگران سلب خواهد کرد.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران یادآور شد: کانون بارش شهابی چنگی در نزدیکی ستاره «کرکس نشسته» یا ستاره «نسر واقع» معروف است که ستاره آلفای صورت فلکی چنگ رومی است.
وی با تاکید بر اینکه این ستاره در غرب با نام Vega شناخته می‌شود، اظهار کرد: جالب است بدانید که این ستاره تا ۱۲ هزار سال دیگر، ستاره قطبی ما زمینیان خواهد بود.

عتیقی ادامه داد: سرعت شهاب‌های بارش شهابی چنگی به طور میانگین ۴۶.۶ کیلومتر بر ثانیه است و عامل این بارش دنباله‌دار میان‌دوره تاچر است که با نام علمی C/1861G1 آن را می‌شناسیم.

مدیر انجمن نجوم آماتوری ایران دوره گردش این دنباله‌دار به گرد خورشید را هر ۴۱۵ سال دانست و تاکید کرد: بازگشت بعدی این دنباله‌دار ۲۵۱ سال دیگر و در فروردین سال ۱۶۵۵ خورشیدی خواهد بود./همشهری

ارسال نظر