تأکید نخست‌وزیر قطر بر تلاش برای میانجیگری میان ایران و آمریکا ایهود باراک: اقدام نتانیاهو در تشدید تنش‌ با ترکیه احمقانه است غریب آبادی: آمریکا اسم شکست بعدیش را «جنگ اقتصادی» گذاشته‌ است هشدار صنعا: مرحله جدید معادلات علیه عربستان دردناک‌تر خواهد بود عراقچی: اصرار آمریکا به سیاست شکست خورده شکست‌های بیشتر به بار می‌آورد آمریکا مدعی شد: ۷۵۷ نظامی در جنگ ایران زخمی شده‌اند جلالی: پروژه‌های مشترک ایران و روسیه با سرعت بیشتری دنبال خواهد شد ادعای جدید ترامپ درباره مذاکره با ایران: مذاکره با آنها اتلاف وقت است! ۷ تحریم جدید انگلیس علیه ایران + جزییات واکنش حماس به ادعای ترور فرماندهان مقاومت توسط اسرائیل ماجرای اتهام نفوذ سایبری علیه ۱۷ ایرانی در آمریکا ماجرای حملات موشکی ایران علیه امارات محسن رضایی خطاب به ترامپ: به نظم پساآمریکایی در خلیج فارس خوش آمدید ادعای امارات در خصوص حمله موشکی به این کشور اطلاعیه وزارت خارجه ایران درباره معرفی ۲ دیپلمات فرانسوی به‌عنوان عناصر نامطلوب

پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد

پوتین قانون معاهده جامع راهبردی با ایران را امضا کرد ولادیمیر پوتین رئیس جمهور روسیه قانون معاهده جامع راهبردی میان این کشور و جمهوری اسلامی ایران که پیشتر به تصویب دومای دولتی و شورای فدراسیون (دو رکن قانونگذاری روسیه) رسیده بود را امضا کرد.
تاریخ انتشار: ۱۸:۱۶ - ۰۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 April 21
کد خبر: ۲۷۶۱۳۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ این سند در سامانه رسمی اطلاعات حقوقی روسیه منتشر شده است.

جمعه ۲۸ دی‌ماه ۱۴۰۳ و در سفر دکتر مسعود پزشکیان رئیس‌جمهور به مسکو، معاهده مشارکت جامع راهبردی جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه در آیینی در کاخ کرملین به امضای رؤسای جمهور دو کشور رسید.

این سند چارچوب قانونی را برای توسعه بیشتر همکاری بین مسکو و تهران در بلندمدت تعیین می‌کند. این توافق سطح مناسبات روسیه و ایران را به عنوان شرکای راهبردی تثبیت می‌کند و همه حوزه‌ها از جمله دفاعی، مبارزه با تروریسم، انرژی، مالی، حمل و نقل، صنعت، کشاورزی، فرهنگ، علم و فناوری را در بر می‌گیرد.

پیش از این قانونگذاران روس ۱۹ فروردین ۱۴۰۴ در دومای دولتی و سناتور‌ها نیز ۲۷ فروردین در شورای فدراسیون، لایحه ارسالی دولت روسیه با امضای رئیس جمهور را تصویب کرده بودند.

با امضای این قانون توسط پوتین، فرایند قانونی این معاهده در روسیه تکمیل شده است.

اجرایی شدن این معاهده منوط به طی شدن فرایند قانونی در دو کشور است.

وزیر امور خارجه در مصاحبه اختصاصی با شبکه راشاتودی در زمان سفر اخیر به روسیه در پاسخ به پرسشی در این باره گفت: مجلس ایران هم طی روز‌های آینده این معاهده را تصویب خواهد کرد و فکر می‌کنم ظرف هفته‌های آینده، این معاهده اجرایی خواهد شد.

عباس عراقچی خاطرنشان کرد: این معاهده چشم‌انداز درازمدتی را به روابط ایران و روسیه می‌دهد. همکاری‌هایی که بین دو کشور وجود دارد، قبل از این معاهده شروع شده و ما الان در شرایط بسیار خوبی به سر می‌بریم، ولی این معاهده هم پایه‌های قوی‌تری برای روابط ایجاد می‌کند و هم اینکه، چون دوره توافق ۲۰ ساله هست و قابل تمدید هم هست، چشم‌انداز درازمدتی را ایجاد می‌کند.

وی ادامه داد: معاهده جامع راهبردی به بقیه دنیا هم این پیام را هم می‌دهد که ایران و روسیه به دنبال همکاری‌های درازمدت هستند و مسائل مقطعی نمی‌تواند این رابطه را دچار خدشه کند؛ بنابراین معتقدم با اجرایی شدن این معاهده، مسیر همکاری‌های ما قویتر و سریعتر جلو خواهد رفت./ ایرنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار