عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد حملات بامدادی پاکستان به هند ۹ کشته و ۲۸ زخمی بر جای گذاشت عراقچی عازم دهلی‌نو شد جولانی در نخستین سفر رسمی خود به اروپا وارد پاریس شد امارات میانجی مذاکرات محرمانه اسرائیل و سوریه شد

الاخبار: ایران از نتایج نشست تهران رضایت دارد

سفر اخیر روسای جمهور ترکیه و روسیه به تهران و ملاقات با مقام‌های ارشد جمهوری اسلامی ایران که بازتاب گسترده‌ای در رسانه‌های جهان داشت، به اعتقاد بسیاری از ناظران و تحلیلگران سیاسی، «اتحاد جدید برابر غرب» بود.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۱ - ۳۰ تير ۱۴۰۱ - 2022 July 21
کد خبر: ۱۴۳۴۰۷

به گزارش راهبرد معاصر روزنامه الاخبار لبنان، با انتشار یادداشتی در این خصوص با تیتر «رضایت ایرانیان از نتایج: "جبهه ضد غرب" تقویت می‌شود»، نوشت: «هفتمین اجلاس سران کشورهای ضامن "روند آستانه" که پس از دو سال وقفه، در تهران، پایتخت ایران برگزار شد، با توجه به شرایط منطقه‌ای و بین‌المللی و حساب‌های هر یک از طرف‌های شرکت‌کننده در آن، بیش از هر زمان دیگری مورد توجه قرار گرفت. در این زمینه مشارکت رجب طیب اردوغان رئیس‌جمهور ترکیه که کشورش این روزها از نرخ تورم ۸۲ درصدی رنج می‌برد و به همین دلیل نیاز مبرمی به بهبود روابط با ایران و روسیه به ویژه با نزدیک شدن به انتخابات ریاست جمهوری سال ۲۰۲۳ دارد، قابل توجه است».

نویسنده در ادامه نوشت: «با این وجود، اردوغان در تهران با هشدار صریح از سوی [آیت‌الله سید] علی خامنه‌ای، رهبر جمهوری اسلامی ایران، درباره سیاست‌های ترکیه در قبال درگیری بین جمهوری‌های آذربایجان و ارمنستان و همچنین تهدیدهای آنکارا برای انجام حملات جدید به شمال سوریه، مواجه شد. بسیاری از ناظران بر این باورند که صراحت بیانات [آیت‌الله] خامنه‌ای بی‌سابقه بوده است و به نظر می‌رسد این سخنان با هدف نشان دادن جدیت ایران در جلوگیری ترکیه از ایجاد اضطراب و تنش در مرزهایش با همسایگان و متحدانش است».

در ادامه یادداشت آمده است: «اما از طرف روسیه، حضور ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه در این نشست، پس از سفر جو بایدن، رئیس جمهور آمریکا به منطقه، در سایه درگیری مسکو با غرب به دلیل جنگ اوکراین و علاقه به تقویت روابط با متحدانش که ایران در رأس آن‌ها است، از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بود. حتی قبل از سفر پوتین به پایتخت ایران، در روزهای اخیر، رویکردها و دیدگاه‌های نسبتاً بی‌سابقه‌ای از سوی مقامات روسی درباره اهمیت روابط با تهران و تلاش‌های مشترک برای مقابله با تحریم‌ها مطرح شد. گواه آن نیز، امضای توافقنامه تجارت آزاد بین اتحادیه اوراسیا و ایران، امضای یادداشت تفاهم بین تهران و شرکت روسی "گازپروم"، بهره برداری از کریدور شمال - جنوب و همچنین توسعه همکاری‌های نظامی است. همچنین توسعه همکاری‌های نظامی، نشان می‌دهد که دو کشور به تقویت همکاری‌های خود در تمامی سطوح ادامه می‌دهند».

الاخبار ادامه داد: «اجلاس تهران مورد توجه محافل سیاسی و رسانه‌ای ایران نیز قرار گرفت. روزنامه اصولگرای کیهان در این باره نوشت: "سفر پوتین به تهران و بایدن به منطقه در حالی رخ داد که تقابل "جبهه جهانی مقاومت" و غرب به اوج خود رسیده و در پی این تقابل، ژئوپلیتیک و معادلات منطقه دستخوش دگرگونی اساسی است"».

به نوشته کیهان، برنامه‌ریزی سفر پوتین به ایران همزمان با سفر اردوغان به تهران پس از سفر بایدن به منطقه، اقدامی هوشیارانه بود که می‌تواند تمام دستاوردهای سیاسی و رسانه‌ای و روانی سفر بایدن را تحت الشعاع قرار داده و خنثی کند و فضای منطقه را بر مسائل و ضروریات واقعی و همگرایی منطقه متمرکز نماید.

روزنامه الاخبار در ادامه با اشاره به پرداختن روزنامه جوان به این موضوع، نوشت که این روزنامه نیز نشست سران در تهران را «ائتلافی علیه تحریم‌ها و تروریسم» دانست و با اشاره به توافق‌های اقتصادی میان ایران از یک سو و روسیه و ترکیه از سوی دیگر، نوشت: «تفاهمنامه سرمایه‌گذاری ۴۰ میلیارددلاری غول گازی روسی در نفت‌وگاز ایران و ارتقای تجارت با ترکیه- همسایه ایران و کشور راهبردی منطقه به‌رغم عضویت در ناتو و هم‌پیمانی با امریکا- به ۳۰ میلیارد دلار در سال، فقط بخشی از قدرت‌نمایی ایران با حفظ اصول و زبان انقلابی خویش و در شرایط سکون برجام و تشدید تحریم‌ها و فشار‌های غربی است».

به نوشته الاخبار، روزنامه وطن امروز نیز با انتشار تصویری از دست دادن رهبر معظم انقلاب و پوتین در صفحه نخستش، تیتر زد: «دست راهبردی». به نوشته این روزنامه مهمترین عواملی که به روابط راهبردی دو کشور تحرک می‌بخشد، عبارتند از: ۱- جهت گیری مشترک به سمت نظام بین المللی جایگزین ۲- مقابله با سیاستهای خصمانه آمریکا ۳- همکاری راهبردی منطقه‌ای ۴- همکاری راهبردی دوجانبه، ۵- خنثی‌سازی تحریم های غرب./فارس

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده