به گزارش «راهبرد معاصر»؛ همانطور که حدس زده میشد، دور دوم مذاکرات هستهای با آمریکا هم بدون مانع جدی به پیش رفت و طرفین از روند موجود ابراز رضایت کردند. به دلایل مختلف اقتصادی، نظامی و راهبردی آمریکا تمایلی ندارد وارد درگیری همه جانبه با ایران شود. آنها حتی در خلیج فارس و غرب آسیا منافع سنتی خود را کمرنگتر میبینند و تمرکز بر شرق آسیا را برای مهار چین در اولویت دارند.
در این میان همچنان یک نیروی سیاسی است که برای برهم زدن مذاکرات ناخن به هم میکوبد؛ رژیم صهیونیستی که همواره سعی در برهم زدن دیپلماسی با جمهوری اسلامی ایران و امنیتی سازی و ایران هراسی داشته است، این بار با همه قوا در تلاش برای ناقص گذاشتن مذاکرات است.
سفر نتانیاهو به واشنگتن و دیدار با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با هدف منصرف کردنش از مذاکره و دیپلماسی بود؛ هدفی که ظاهراً محقق نگردید
مهیر جاودان فر، استاد دانشگاه سرزمینهای اشغالی معتقد است هم کابینه بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر رژیم صهیونیستی و هم مخالفانش در مخالفت با روند مثبت مذاکرات هسته ای همنظر هستند. به علاوه خبر رسید از وزیران کابینه رژیم اشغالگر قدس تا رئیس موساد و حتی مقام های ناشناس این رژیم با استیو ویتکاف، نماینده ترامپ در خلال مذاکرات با ایران دیدار کردند تا اثر منفی بر روند مذاکرات عمان در رم ایتالیا بگذارند.
در عین حال سفر نتانیاهو به واشنگتن و دیدار با دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا با هدف منصرف کردنش از مذاکره و دیپلماسی بود؛ هدفی که ظاهراً محقق نگردید و ترامپ مجددا بر موضوع عدم دستیابی ایران به سلاح هستهای از طریق دیپلماتیک تاکید کرد.
این روزها برای همه مشخص شده است نه تنها بحران سازی در مسأله هستهای، که بسیاری از خباثتهای بینالمللی علیه ایران از تل آویو هدایت میشدند. رژیم صهیونیستی اصرار دارد به خاک ایران حمله کند و مسأله مخصوص این ایام نیست؛ اسناد و گزارش های معتبر نشان میدهد در برهههایی از چند دهه گذشته، رژیم صهیونیستی به طور جد درصدد حمله به ایران بود.
سوال اینجاست چرا رژیم صهیونیستی جنگ را دنبال میکند و قصد دارد از این مسیر به چه اهدافی برسد؟ آنها با اینکه میدانند جمهوری اسلامی ایران به حملات پاسخ خواهد داد، چرا حاضر به خودزنی هستند و حتی نسبت به آن اشتیاق نشان میدهند؟
در پاسخ به این پرسش میتوان گفت:
رژیم صهیونیستی درصدد جنگی گسترده است تا پای آمریکا را به آن باز کند؛ به این نحو آمریکا مجبور خواهد بود پاسخ نظامی ایران را پدافند و از تجهیزات نظامی خود در کمک به رژیم صهیونیستی استفاده کند
با این شرایط، رژیم صهیونیستی حداکثر تلاش را برای برهم خوردن مذاکرات و درگیری نظامی خواهد کرد. البته آمریکا هم تمام تلاش خود را برای شانه خالی کردن از این نقشه پردردسر نتانیاهو به کار خواهد بست. نباید از نظر دور داشت لابی صهیونیسم در آمریکا و میان حلقه نزدیکان ترامپ و مافیای اقتصادی و رسانهای آمریکا بسیار پر نفوذ هستند. بسیاری از نمایندگان کنگره و سنای آمریکا جیره خوار لابی صهیونیستی بوده یا به واسطه پول آنها به این مجالس راه یافته اند.
همانها بودند دور نخست برجام را برهم زدند و مانع از توافق دولت جو بایدن، رئیس جمهور سابق آمریکا با ایران شدند. حتی در اثنای امضای برجام، وزیر امور خارجه فرانسه تحت تأثیر لابی بسیار پرقدرت صهیونیسم کشورش، یک تنه میکوشید مذاکرات را برهم بزند.
در مجموع، میتوان گفت آمریکاییها قریب به یقین بازی رژیم صهیونیستی را نخواهند خورد. اما اگر به احتمال ضعیف تر جنگی رخ دهد چه باید کرد؟
عملیاتهای «وعده صادق» یک و دو بنا بر تدبیر و حزم اندیشی جمهوری اسلامی ایران در کنترل شرایط امنیتی منطقه، محدود و صرفا هشدار دهنده بودند و به همین حجت، عملیات «وعده صادق 3» به تعویق افتاده است. اما اگر شرارتی رخ دهد، این بار باید چنان به رژیم صهیونیستی ضربه وارد کرد که بار برای همیشه وسوسه جنگ با ایران از سرشان خارج شود.
در شرایطی که جمهوری اسلامی ایران برای مذاکرات هستهای حسن نیت نشان داده است، اگر صهیونیسم جهانی آن را به سمت جنگ سوق دهد، حق دفاع مشروع ایران برای جهانیان مسجل خواهد بود. در عین حال برخی افکار عمومی داخلی که میپندارند با مذاکره و دیپلماسی مسائل قابل حل است، واقف خواهند شد که برخی اوقات گفت وگو و نرمش تاثیر ندارد و باید عاشورایی عمل کرد و جلوی دشمن تمام قد ایستاد.
امید آنکه دیپلماسی همچنان پیش رود، اما مجددا باید به این مسأله تاکید نمود که پاسخ شرارت، باید قاطع و شکننده باشد و این مرتبه طوری زد که هزینه آن برای دشمن بسیار دردناک و سخت باشد.
در این مسیر مماشات و مصلحت اندیشی جایز نیست و رژیم صهیونیستی باید متوجه عواقب دست درازی به آب و خاک ایران بشود. گاهی اوقات صلح پایدار از پس جنگ به وجود میآید؛ گرچه تا جایی که امکان داشته باشد، دیپلماسی راهکاری کم هزینه تر و مناسب تر خواهد بود .