به گزارش «راهبرد معاصر»؛ چینی ها کمپینی با هدف افشای واقعیت تولید کالاهای لوکس آمریکایی تشکیل دادند و عنوان کردند، کالاها در کارخانه های چینی ساخته می شوند. هدف از این کمپین چینی افزایش آگاهی نسبت به دروغ پردازی های غرب در زمینه تولید و فروش کالاهای چینی در آمریکا و اروپاست.
از آنجایی که میلیونها کسبوکار تحت تأثیر جنگ تعرفههای آمریکا قرار گرفته اند، تولیدکنندگان چینی به مقابله با بازار آزاد جهانی برخاسته اند که نمادهای غربی از آن سود میبرند. شبکههای اجتماعی چینی هفته جاری با سیلی از ویدئوهای کارگران کارخانه و خردهفروشی هایی مواجه شد که بر کالاهای لوکس اروپا و ایالات متحده برچسب «ساخت آمریکا» یا «ساخت ایتالیا» می زدند.
این واقعیت که نمادهای لوکس هنوز سودهای نجومی کسب می کنند، گواه این است غربی های ثروتمند با این واقعیت کنار نیامده اند که به دام ترفند بازاریابی بسیار قدیمی افتاده اند
یک تولید کننده کیف های دستی لوکس در ویدئویی که در تیک تاک منتشر شد، سعی کرد توهم اروپایی ها را از بین ببرد و گفت، مقدار زیادی از اقلام مد مورد تقاضا که به وسیله نمادها و افراد مشهور در بیلبوردهای تبلیغاتی سراسر جهان تبلیغ می شوند، در چین با قیمت بسیار پایین تر از خرده فروشی ها تولید می شوند.
شاید این واقعیت داشته باشد، اما این واقعیت که نمادهای لوکس هنوز سودهای نجومی کسب می کنند، گواه این است غربی های ثروتمند با این واقعیت کنار نیامده اند که به دام ترفند بازاریابی بسیار قدیمی افتاده اند.
در حالی که آشکارا برجسته سازی موضوع کار تولیدکنندگان چینی است و سعی میکنند به طور مستقیم مشتریان خود را جذب کنند، Senbags2 هزینه دقیق ساخت کیف دستی هرمس را 38 هزار دلار افشا کرد.
هرمس شرکتی اروپایی است که محصولاتش را در فرانسه تولید می کند. این نماد به تنهایی خریداران ثروتمندی دارد که به دنبال کالاهای باکیفیت و دست ساز و نه تولید انبوه شده در کارخانه ها هستند. ادعای پوشیدن کالای لوکس مزیت اجتماعی بخش بزرگی از بازاریابی شرکت های اروپایی است. با وجود این، قیمتهای هنگفت کالاها باعث ایجاد شک و تردید شده است، بهویژه میان افرادی که نمیخواهند اجاره سالانه خود را صرف خرید کمربندهایی با پوست گاو کنند.
صاحب یک فروشگاه چینی خطاب به مخاطبانش گفت: این کیف Birkin در هرمس 38 هزار دلار قیمت دارد. اما هزینه واقعی آن پس از خروج از کارخانه چقدر است؟ بله! به دنیای واقعی خوش آمدید.
وی افزود: امروز به شما گام به گام توضیح خواهم داد چه اتفاقی می افتد. نخست، هرمس چرم های سه تأمین کننده با کیفیت بالا را خریداری می کند؛ Nuti از ایتالیا، Weinheimer از آلمان و Haas از فرانسه. یک تکه چرم توگو (که برای ساخت کیف کافی است) تنها 450 دلار قیمت دارد.
این کارگر چینی توضیح داد چگونه کیفهای لوکس از نخهای رولزرویس فرانسوی، معروف به Fil au Chinoise استفاده میکنند که برای هر کیف لوکس حدود ۲۵ دلار قیمت هزینه دربر دارد. اجزای اضافی شامل مواد فلزی داخل کیسه حدود 150 دلار و روغن مورد استفاده برای پردازش مواد نیز تا 50 دلار قیمت دارد. زیپ و آستر جذاب داخلی نیز در مجموع حدود 110 دلار قیمت دارد.
وی درباره مجموع هزینه کار تصریح کرد: دستمزد صنعتگران فرانسوی بسیار بیشتر از صنعتگران چینی است. برای تکمیل کیسه، هزینه مواد 600 دلار است که در مجموع یک هزار و 450 دلار می شود. اگر به برچسب علاقه ندارید و می خواهید همان کیفیت و جنس را داشته باشید، می توانید از فروشگاه های ما خرید کنید که از همان مواد در کیف های خود استفاده می کنیم و قیمت آنها در کارخانه بیش از یک هزار دلار نیست.
پیش از افشاگری، هرمس اعلام کرده بود، قیمت های خود را از اول ماه می در ایالات متحده افزایش خواهد داد، اقدامی که با هدف جبران تعرفه های جدید 10 درصدی بر واردات انجام می شود. بعد از افشاگری چینی ها مدیر ارشد مالی هرمس با ارزیابی سه ماهه سود شرکت گفت: این افزایش قیمت در حال حاضر نهایی نشده است، اما اگر اتفاق بیفتد به ما امکان می دهد تأثیر منفی تعرفه های جدید را خنثی کنیم.
صنعت مد لوکس بار دیگر خود را در کانون توجه ناخواسته می بیند. در مواجهه با بحران جهانی افزایش هزینههای زندگی، برای نمادهای لوکس غیرقابل تصور است بایستند و نظاره گر تلاششان برای فروش پیراهنهای سفید ساده یا پارهشده شیک به قیمت 3 هزار دلار باشند. امروز، فرآیندهای داخلی کاخ سفید تهدیدی برای فروریختن کل قلعه اقتصادی شرکت هاست.
پیش از افشاگری، هرمس اعلام کرده بود، قیمت های خود را از اول ماه می در ایالات متحده افزایش خواهد داد، اقدامی که با هدف جبران تعرفه های جدید 10 درصدی بر واردات انجام می شود
دولت ترامپ با ادعای خود نسبت به نگرانیهای امنیت ملی و نقش ادعایی چین در بحران فنتانیل و سایر بحرانها، تعرفههای 145 درصدی بر واردات چین اعمال کرد. در حالی که برخی دستگاه های الکترونیکی به طور موقت از تعرفه ها معاف شده اند، هدف راهبرد کلی کاهش اتکای ایالات متحده به تولید چین است.
چین در واکنش به این اقدام، مجموعه ای از تعرفه ها و محدودیت های صادراتی را اعمال کرد و جنگ اقتصادی میان دو کشور اوج گرفته است. این تحولات پیامدهای بدی برای بازار کالاهای لوکس دارد. با افزایش هزینه های تولید و تغییر نگرش مصرف کنندگان، نمادهای امروزی ممکن است نیاز به تجدیدنظر در راهبردهای خود داشته باشند.
رشد ملیگرایی میان مصرفکنندگان چینی به ترجیح دادن نمادهای لوکس محلی بر مارکهای غربی کمک میکند، بهویژه زمانی که کیفیت قابل مقایسه با قیمتهای مقرونبهصرفه در دسترس باشد. انتظار می رود بازار جهانی کالاهای لوکس سال 2024 شاهد رکود دو درصدی باشد.