تصویب فوق‌العاده خاص برای کارکنان شهرداری‌ها در مجلس تسریع در روند رسیدگی به لایحه سازمان ملی مهاجرت وزیر اطلاعات: با مسئولان دوتابعیتی طبق قانون برخورد می‌کنیم هشدار اطلاعات سپاه به سودجویان استخراج ارز دیجیتال کمک‌هزینه ناهار، ایاب و ذهاب و مهدکودک فرزندان کارمندان دولت در سال ۱۴۰۴ ابلاغ شد پزشکیان: به دنبال اصلاح کمی و کیفی محتوا و شیوه‌های آموزش هستیم بازدید سرلشکر سلامی از پروژه‌های مهم عمرانی در مناطق مرزی شمال غرب کشور نوجوان دهه هشتادی مشاور نسل Z استاندار کرمان شد بقائی: سپاه نماد مقاومت و افتخار ملت است حکم اعدام حمید حسین‌نژاد عامل شهادت ۸ مرزبان ایرانی اجرا شد شهادت یکی از نیرو‌های امنیتی مازندران حین مأموریت ابلاغ «اصلاح آئین‌نامه اجرایی متناسب‌سازی حقوق بازنشستگان» آملی لاریجانی: فعلاً FATF در مجمع تشخیص قابل بررسی نیست انتصاب محسن اسماعیلی به سمت معاونت راهبردی و امور مجلس رئیس جمهور تصویب کلیات طرح اساسنامه سازمان ملی مهاجرت در کمیسیون امنیت ملی مجلس

تاریخ تغییر ساعت کاری ادارات

رئیس سازمان اداری و استخدامی از احتمال تغییر ساعت کاری کارکنان از ۱۵ اردیبهشت یا ابتدای خرداد خبر داد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۱۳ - ۰۵ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 April 25
کد خبر: ۲۷۶۳۴۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ مسئولان دولتی معتقدند یکی از موضوعات اصلی که تاثیر در ناترازی انرژی کشور دارد، بحث ساعت کاری و ساعت رسمی کشور است. این موضوع در جلسه سران قوا مطرح شد و با توجه به ماهیت قانونی آن، قرار شد در مجلس مطرح شود.

 تغییر ساعت رسمی کشور که تحت عنوان ساعت تابستانی مطرح می‌شود، در بیش از 70 کشور اجرا می شود؛ این کار اهدافی همچون صرفه‌جویی در انرژی، کاهش بار اوج مصرف، هماهنگی با سبک زندگی اسلامی و بهبود کیفیت زندگی‌ را به دنبال دارد.

بر اساس اظهارنظر مسئولان دولتی از جمله رئیس سازمان اداری و استخدامی، این کار تا دو سال پیش هم در کشور اجرا می‌شد و تاثیر قابل توجهی‌ داشت. طبق نظر تخصصی وزارت نیرو، اگر دولت درباره تغییر ساعت بتواند اجازه داشته باشد، میزان صرفه‌جویی از هزار تا 1500 مگاوات روزانه خواهد بود که معادل توان تولید یک نیروگاه 1200 مگاواتی است.

با وجود ارائه لایحه دو فوریتی از سوی دولت برای تغییر ساعات رسمی، دو فوریت و یک فوریت این لایحه جلسه روز چهارشنبه مجلس شورای اسلامی رای نیاورد.

احتمال کاهش ساعت کاری کارکنان از 15 اردیبهشت یا ابتدای خرداد

اما در تازه ترین اظهار نظر، علارفیع زاده رئیس سازمان اداری و استخدامی گفت:  ممکن است به پیشنهاد وزیر نیرو کاهش ساعت کاری از نیمه اردیبهشت یا اول خرداد شروع شود.
وی افزود،  فعلا نحوه تغییر ساعت کار از 15 خردادماه و بر مبنای مصوبه سال 1402 است.

پیش تر رئیس سازمان استخدامی تاکید کرده بود که در هر صورت ساعات کاری کارمندان تغییر خواهد کرد.

به گفته مقامات دولتی،  تغییر ساعت رسمی کشور می‌تواند ضمن متناسب ساختن اوقات شرعی با زمان فعالیت روزانه افراد، هماهنگی لازم را با سبک زندگی هم داشته باشد. در کشور  اوقات شرعی در فصول مختلف با تغییرات قابل ملاحظه‌ای مواجه هست، برای مثال ساعت اذان صبح تهران در فصل تابستان حوالی ساعت 3 صبح است که این ساعت در شمال شرق کشور مثل مشهد مقدس حدود ساعت 2:30 صبح است.

در همین خصوص رئیس سازمان اداری و استخدامی کشور گفته بود: در این لایحه دو فوریتی از مجلس تقاضای اجازه تصمیم گیری در خصوص ساعت کارمندان را مطرح کرده بود. تغییری که در تنوع جغرافیایی وجود دارد، حمل و نقل و ترافیک و آلودگی هوا و تغییرات تکنولوژی که از همه این‌ها مهمتر است، این لایحه فرصتی به دولت می‌دهد که بتواند درباره سقف ساعت کاری و تعطیلات پنجشنبه‌ها و در شرایط اضطرار، آلودگی هوا، ماه رمضان و موارد خاص تصمیم بگیرد.

مجلس شورای اسلامی با بررسی لایحه اختیار دولت در تغییر ساعت رسمی کشور و تعیین ساعات کار کارکنان به صورت یک و دو فوریت مخالفت کردند بر این اساس این لایحه به صورت عادی در ماه‌های اتی بررسی می‌شود. با توجه به رد دو فوریت و یک فوریت لایحه مذکور عملا دولت نمیتواند از این لایحه ان طور که برنامه ریزی کرده بود استفاده کند./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده