دیدار الجولانی با پادشاه بحرین در منامه عراقچی همتای سعودی را در جریان مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا قرار داد واکنش سخنگوی وزارت خارجه به گزارش‌هایی از عدم حضور هیئت فنی در چهارمین دور از مذاکرات موافقت هند و پاکستان با برقراری آتش بس پس از درگیری‌های چند روز اخیر عراقچی وارد دهلی نو شد واکنش نمایندگی ایران به برخی شایعات درباره تقلای رئیس‌جمهور آمریکا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: از من خواسته خواهد شد تا درباره خلیج فارس تصمیم بگیرم افزایش شمار کشته شدگان حملات موشکی هند به پاکستان واکنش ترامپ در پی شایعات درباره تقلا برای جعل نام خلیج‌فارس ترامپ: تصمیمی درباره غنی‌سازی ایران نگرفته‌ایم ارتش یمن: فرودگاه رامون و یافا را هدف قرار دادیم / جزئیات عملیات جدید علیه اسرائیل اسلامی: ایران برای پیشرفت نیازمند فناوری هسته‌ای است /صنعت هسته‌ای در بهترین شرایط قرار دارد منبع آگاه: مذاکرات ایران و آمریکا به‌صورت غیرمستقیم پیگیری خواهد شد معاون ترامپ: گفت‌و‌گو‌ها با ایران خوب پیش رفته است حزب‌الله عراق: آمریکا مجبور به پذیرش آتش‌بس با یمن شد
«راهبرد معاصر» گزارش می‌دهد؛

واکاوی طرح عملیاتی «ارابه‌های گیدئون» در غزه

اگر طرح عملیات ارابه‌های گیدئون وارد مرحله اجرایی شود، ابتدا در محدوده کوچک انجام و به تدریج وارد مناطق بزرگ‌تر نوار غزه می‌شود. یکی از موانع احتمالی اجرای طرح، برقراری مجدد آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس است.
محمد بیات؛ کارشناس مسائل بین‌الملل
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۸ - ۲۰ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 10
کد خبر: ۲۷۷۴۸۹

واکاوی طرح عملیاتی «ارابه‌های گیدئون» در غزه

 

به گزارش «راهبرد معاصر»؛ چهارم می کابینه رژیم صهیونیستی با گسترش دامنه عملیات نظامی علیه جنبش حماس و نوار غزه موافقت کرد. این خبر از سوی یکی از مقام های صهیونیست مخابره و اعلام شد، طرح همان فتح غزه (عملیات ارابه‌های گیدئون) است که پیش تر از سوی راست گرایان صهیونیست دنبال می‌شد. طبق طرح تصویب شده، مقام های صهیونیست به دنبال اشغال کامل نوار غزه هستند و به دنبال آن ساکنان فلسطینی را مجبور به کوچ اجباری در قسمت‌های جنوبی خواهند کرد.

صهیونیست‌ها به دلیل جنایت های مستمر در سرزمین های اشغالی نزد سازمان‌های حقوق بشری فاقد اعتبار هستند و با جنایت‌های جدید روزبه‌روز بر شدت آن افزوده می‌شود.

 

اگر این طرح وارد مرحله اجرایی شود، ابتدا در محدوده کوچک انجام و به تدریج وارد مناطق بزرگ‌تر نوار غزه می‌شود. یکی از موانع احتمالی اجرای طرح، برقراری مجدد آتش‌بس میان رژیم صهیونیستی و حماس است. اگر وقفه‌ای در جنگ اتفاق افتاد، عملیات فتح غزه در میان مدت متوقف خواهد شد. برقراری آتش‌بس گرچه مانند پادزهر عمل می‌کند، اما تاحدودی برنامه‌های دشمن را مسکوت نگه می‌دارد و وقوع اتفاقات منطقه‌ای بر روی واکنش‌های دو طرف تأثیر می‌گذارد.

 

تعدادی از اعضای کابینه رژیم صهیونیستی در برابر عملیاتی شدن طرح موضع گرفتند و از پیامدهای آن احساس نگرانی کردند. به تازگی ایال زمیر، رئیس ستاد ارتش صهیونیستی به وزیران کابینه راست‌گرا هشدار داد، اگر طرح به مرحله اجرایی نزدیک شود، امکان دارد مابقی اسیران صهیونیست کشته شوند. همچنین حضور مستقیم نیروهای صهیونیستی در نوار غزه بر بی‌اعتباری آنها در جهان می‌افزاید.

 

صهیونیست‌ها به دلیل جنایت های مستمر در سرزمین های اشغالی نزد سازمان‌های حقوق بشری فاقد اعتبار هستند و با جنایت‌های جدید روزبه‌روز بر شدت آن افزوده می‌شود. اگر بار دیگر مقام های صهیونیست مانع ارسال کمک‌های بشر دوستانه شوند، جامعه بین‌المللی در برابر اقدام آنها واکنش نشان خواهند داد.

 

علاوه بر این، اگر ارتش صهیونیستی به پیشروی‌های خود ادامه دهد، بار دیگر محور مقاومت در برابر اقدام دشمن به میدان مبارزه خواهند آمد. عملیاتی شدن طرح می‌تواند با خطر جدی مواجه ‌شود، زیرا در حال حاضر رژیم صهیونیستی به دنبال پیمودن پروژه عادی‌سازی روابط با کشورهای عربی است و اگر برنامه فرسایشی در نوار غزه آغاز شود، به هدف اصلی آنها صدمه زیادی وارد خواهد کرد. برخی کارشناسان علت حمله رژیم صهیونیستی به دمشق را استفاده ابزاری برای زیر فشار قرار دادن دولت سوریه برای قبول پرونده عادی‌سازی روابط عنوان کرده‌اند. به این ترتیب طی کردن طرح فتح غزه، در شرایط فعلی برای رژیم صهیونیستی خطرناک و برای پیمان ابراهیم مخرب خواهد بود.

 

در صورتی که ارتش صهیونیستی به طور مستقیم وارد خاک غزه شود، فشار مضاعف دیگری بر آینده محور مقاومت وارد می‌شود. ارتش صهیونیستی با داشتن تسلیحات پیشرفته توان انجام جنایت‌های جدید در غزه دارد، اما باید آماده تبدیل شدن این منطقه به باتلاق نیز باشد. به این ترتیب پیشروی آنها باعث ایجاد تنش در منطقه غرب آسیا خواهد شد و به دنبال آن خسارت‌های اقتصادی زیادی به بار خواهد آورد. مقام های صهیونیست با ارائه این‌گونه برنامه‌ها، اهداف بلند مدت خود از جمله تغییر نظم منطقه‌ای را دنبال می‌کنند؛ بنابراین عاقلانه است در مقابل آن میزان بازدارندگی محور مقاومت در جامعه اعراب بالا رود و از برنامه‌های شرورانه دشمن جلوگیری شود.

 

اگر در شرایط کنونی شاهد برنامه‌ریزی کابینه صهیونیستی برای ورود به خاک غزه باشیم، احتمالاً مذاکرات غیرمستقیم هسته‌ای ایران با آمریکا نیز تحت تأثیر قرار می‌گیرد، زیرا تحولات کشورهای منطقه به ویژه سرزمین‌های اشغالی بر معادلات منطقه‌ای مؤثر هستند. رژیم صهیونیستی یکی از مهم‌ترین بازیگران مخالف به سرانجام رسیدن توافق ایران و آمریکاست و بارها سعی در ایجاد اخلال در روند مذاکرات داشته ‌است. صهیونیست ها بارها تلاش کرده‌اند ایران را نوعی بازیگر شرور منطقه معرفی کنند. البته اینگونه دست‌وپا زدن تنها بار دیگر چهره واقعی صهیونیست‌ها را نمایان می‌کند، زیرا عملکرد مقام های صهیونیست برای سیاسیون جهان ثابت شده است.

مقام های صهیونیست با ارائه این‌گونه برنامه‌ها، اهداف بلند مدت خود از جمله تغییر نظم منطقه‌ای را دنبال می‌کنند

 

بهره سخن

سخنرانی‌های بی‌پایه و اساس اعضای کابینه صهیونیستی در 1.5 ‌سال اخیر بعد از عملیات «طوفان‌الاقصی» بارها از رسانه‌ها منتشر شده است. آنها با انتشار اخبار تهدیدکننده گاهی به دنبال محک زدن واکنش طرف مقابل هستند، زیرا در شرایط کنونی گرچه از لحاظ بالا بردن عناصر قدرت، رژیم صهیونیستی هدفش یعنی تصرف غره را دنبال می‌کند، اما مؤلفه‌های دیگر برای به سرانجام رساندن آن وجود ندارد. عناصری همچون متحد نبودن اعضای کابینه در فتح غزه، سنگینی موانع در اجرای طرح و نداشتن رأی متحد قدیمی همچون آمریکا به عنوان چالش‌های اجرایی شدن طرح شناخته می‌شوند.

 

برخی کارشناسان بر این باورند، سفر دونالد ترامپ، رئیس جمهور آمریکا به غرب آسیا و بازدید از عربستان، امارات و قطر امکان برقراری آتش‌بس در غزه را بالا خواهد برد. اگر این احتمال به قوت خود باقی بماند، تصرف غزه به وسیله ارتش صهیونیستی به تعویق خواهد افتاد. به این ترتیب گرچه چالش‌های زیادی در برنامه رژیم صهیونیستی دیده می‌شود، اما برای کاهش تهدیدات نیاز به اهرم فشارهای جدید هست. یمنی‌ها یکی از مهم‌ترین مؤلفه‌های مهم در ضربه زدن به دشمن در صورت تهدید خاک فلسطین در خارج از منطقه هستند. 

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار