جزئیات افزایش ۲۰ تا ۳۰ درصدی اعتبار کالابرگ برخی دهک‌ها قیمت رسمی میوه و سبزی اعلام شد/ قیمت خیار به ۱۰۰ هزار تومان رسید + جدول سناریوی محتمل قیمت مسکن پس از تفاهم ایران و آمریکا/ شرط کاهش محسوس قیمت مسکن اعلام شد آزادسازی دارایی‌های مسدود شده ایران به روایت بلومبرگ/ دارایی‌های ایران چقدر است؟ پیش‌بینی بازار ارز، طلا، مسکن و بورس با توافق ایران و آمریکا/ سطح تغییر قیمت‌ها چقدر خواهد بود؟ قیمت دینار عراق امروز پنجشنبه ۴ تیر ۱۴۰۵ خبر مهم برای دارندگان دلار | بانک مرکزی از یک تضمین خاص ارزی رونمایی کرد قیمت سکه پارسیان امروز پنجشنبه ۴ تیر ۱۴۰۵ قیمت سکه امروز پنجشنبه ۴ تیر ۱۴۰۵ / سکه امامی صعودی شد موجودی سد‌های تهران/ این سد در استان تهران بیشترین آب را دارد قیمت طلا امروز پنجشنبه ۴ تیر ۱۴۰۵ / طلای ۱۸ عیار به کانال ۱۶ میلیون تومان بازگشت قیمت دلار امروز پنجشنبه ۴ تیر ۱۴۰۵ / دلار به کانال ۱۶۱ هزار تومان بازگشت خبر مهم برای مشمولان کالابرگ/ کدام خانوار‌ها در اولویت افزایش اعتبار هستند؟ پیش‌بینی جدید درباره قیمت خودرو در ماه‌های آینده/ موج جدید گرانی در راه است؟ تغییر مهم در واریز یارانه نقدی/ این گروه یارانه دریافت نمی‌کنند اعلام محدودیت‌های عملیاتی فرودگاه‌های کشور همزمان با مراسم تشییع پیکر رهبر شهید انقلاب از 13 تا 17 تیر

تعرفه ۳۰ درصدی میلگرد؛ تهدید صادرات فولاد ایران به عراق

تعرفه ۳۰ درصدی میلگرد؛ تهدید صادرات فولاد ایران به عراق عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق گفت: قاچاق کالا از ایران به عراق در برخی از نقاط مرزی بدون نظارت گمرکات کار سختی نیست و به طور مثال دام زنده سبک یکی از کالاهایی است که از ایران به صورت قاچاق به عراق می‌رود. علاوه بر اینها جاسازی بار در صادرات به عراق بسیار رایج است.
تاریخ انتشار: ۱۲:۰۸ - ۲۱ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 11
کد خبر: ۲۷۷۸۱۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ سید حمید حسینی، عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق درباره افزایش اخیر تعرفه واردات کالاهای ایرانی به عراق گفت: در مورد تعرفه‌هایی که به‌تازگی عراق در واردات کالاهای ایرانی افزایش داده بالا رفتن تعرفه واردات میلگرد نگران‌کننده است زیرا تعرفه واردات این کالا از ۲۰ به ۳۰ درصد رشد کرده و این امر می‌تواند از قدرت رقابت فولادسازان ایران در این بازار کم کند. عراق با هدف حمایت از صنایع داخلی خود تعرفه واردات میلگرد را بالا برده است. این کشور در شهرهای سلیمانیه، اربیل، کربلا و بصره واحدهای تولید میلگرد به راه انداخته است. شمش فولادی را از ایران می‌خرد و در این واحدها به میلگرد تبدیل می‌کند. از آنجایی که ساختمان‌های عراقی بتونی هستند در ساخت آنها از میلگرد استفاده می‌شود و ماهانه ۷۵ میلیون دلار تا ۱۰۰ میلیون دلار میلگرد از ایران به عراق صادر می‌شد که رقم قابل توجهی در صادرات ایران به عراق به شمار می‌آمد. 

وی افزود: عراق هر کالایی را که بتواند خود تولید کند بر سر واردات آن با افزایش تعرفه مانع‌تراشی می‌کند. این کشور تولید اوره و مقاطع فولادی را نیز آغاز کرده است و تولید برخی محصولات کشاورزی مانند گوجه فرنگی و مواد غذایی از جمله آشامیدنی‌ها، اسنک‌ها و مرغ و تخم مرغ را به طور جدی در دستور کار دارد و در برخی موارد هم در تولید این اقلام توفیقاتی حاصل کرده است. 

حسینی تصریح کرد: با این حال تجربه تجارت بازرگانان ایرانی با عراق به عنوان یکی از بزرگ‌ترین بازارهای صادراتی کالاهای ایرانی نشان داده که عراقی‌ها در استمرار افزایش تعرفه بر واردات کالاهای ایرانی موفق نبوده‌اند و عراق چندی پس از افزایش تعرفه به دلیل بر هم خوردن تعادل در بازار کالایی که تعرفه آن افزایش یافته مجبور به کاهش تعرفه می‌شود با این حال دیگر کاهش تعرفه را رسانه‌ای نمی‌کند و تنها به گمرکات مرزی ابلاغ می‌کند.

عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق ارزش تجارت غیرنفتی دو کشور را در سال گذشته ۱۱ میلیارد و ۹۰۰ میلیون دلار عنوان و اظهار کرد: این رقم بدون احتساب صادرات برق ایران حاصل شده و با احتساب برق به ۱۲ میلیارد و ۵۰۰ میلیون دلار افزایش می‌یابد. ارزش صادرات خدمات از ایران به عراق نیز سالانه بین یک میلیارد تا دو میلیارد دلار محاسبه می‌شود. 

حسینی در ادامه به حجم قابل توجه صدور غیررسمی کالا از ایران به عراق اشاره و بیان کرد: ارقام یادشده تنها ارزش تجارت رسمی ایران به عراق را نشان می‌دهد که بخش اعظم آن را صادرات ایران به این کشور تشکیل می‌دهد. اگر ارزش کالاهایی که همراه مسافر از ایران به عراق می‌رود و کالاهایی که از مسیرهای غیررسمی از ایران به عراق قاچاق می‌شود را هم حساب کنیم ارزش واقعی صادرات کالاهای ایرانی به عراق از این ارقام هم بیشتر است. 

وی اضافه کرد: قاچاق کالا از ایران به عراق در برخی از نقاط مرزی بدون نظارت گمرکات کار سختی نیست و به طور مثال دام زنده سبک یکی از کالاهایی است که از ایران به صورت قاچاق به عراق می‌رود. علاوه بر اینها جاسازی بار در صادرات به عراق بسیار رایج است و این کالاهای جاسازی شده نیز در آمار گمرکات ثبت و ضبط نمی‌شود. 

حسینی در اظهار نظر درباره عضویت عراق در سازمان تجارت جهانی گفت: عراق در موضوع قوانین کمبودهای چشمگیری دارد و بعید می‌رسد که بتواند برای پیوستن به سازمان تجارت جهانی به قوانین این سازمان تن دهد، ضمن اینکه عراق کشوری واردکننده است و صادراتی ندارد که بتواند از تخفیف‌های تعرفه‌ای ذیل پیوستن به سازمان تجارت جهانی برای نفوذ به بازارهای خارجی استفاده کند. بیشتر صادرات عراق را نفت خام تشکیل می‌دهد. 

وی ادامه داد: پیوستن عراق به کارنه‌تیر نیز پس از حدود هشت سال پیگیری صورت گرفت و این امر به تسهیل ترانزیت کالا به اردن و کویت از خاک عراق انجامیده است و جای امیدواری دارد که با این اتفاق حمل جاده‌ای کالاهای ایرانی به کویت از مسیر عراق نیز میسر شود./ایلنا

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار