تغییر روش ثبت‌نام دانش‌آموزان اتباع در مدارس ایران + جزئیات  تراز نیروی انسانی آموزش و پرورش تغییر می‌کند/ تخصیص ۷۰ درصد اعتبار سرانه مدارس شبانه‌روزی راهکار‌های حقوقی محاکمه رژیم صهیونیستی در مراجع بین‌المللی هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۴/۲۹؛ هشدار نارنجی گرما در ۲۲ استان آموزش و پرورش: پلیس فتا انتشار زودهنگام سؤالات آزمون سمپاد را رد کرد قوه قضاییه: هیچ اتفاق جدیدی در پرونده تتلو رخ نداده است تولید داروی خوراکی ضدسرطان از مهرماه استرداد جاعل و کلاهبردار ۱۱ هزار میلیاردی به کشور هواشناسی ایران ۱۴۰۴/۴/۲۸؛ موج گرما در راه ایران حکم اعدام سه متجاوز به عنف در گرگان اجرا شد اطلاعیه آموزش و پرورش درباره ادعای تقلب در آزمون مدارس سمپاد آخرین وضعیت اختلالات GPS در تهران و دیگر نقاط کشور اتهام تجاوز به ۸ زن در پرونده «کیوان» / شیما قوشه، وکیل: متهم با قرار وثیقه ۲۰ میلیارد تومانی آزاد است دریافت یارانه برای مرد تاجر ۲ میلیارد تومان تمام شد! وزیر علوم: ۸۵ درصد داوطلبان بدون کنکور وارد دانشگاه‌ها می‌شوند/ به سمت حذف کنکور می‌رویم

کشف اسکلت ۳ هزار ساله زن دوران آهن در بابل

دانشیار گروه باستان‌شناسی دانشگاه تهران، گفت: اسکلت سه هزار و ۲۰۰ ساله یک زن در منطقه شهنه پشت روستای کامیکلا از توابع بخش بندپی غربی بابل کشف و به موزه بابل منتقل شده است.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۱ - ۲۹ ارديبهشت ۱۴۰۴ - 2025 May 19
کد خبر: ۲۷۸۵۵۶
کشف اسکلت ۳ هزار ساله زن دوران آهن در بابل

به گزارش راهبرد معاصر، پروفسور حسن فاضلی نشلی اظهار کرد: گروه باستان شناسان کاوش خود را در دو منطقه «قلعه بن» و «شهنه پشت» در سال ۱۳۹۷ آغاز و تا سال ۱۳۹۹ ادامه دادند که حاصل این اکتشاف کشف ۱۶ ترانشه از گورستان مورد کشف بود که به جهت پژوهش برروی تدفین انجام شد.

وی افزود: این محوطه باستانی یکی از غنی‌ترین گورستان‌های عصر آهن ایران به شمار رفته و به لحاظ وسعت در همه منطقه شمال ایران بسیار کم نظیر است.

فاضلی ادامه داد: همچنین از دیگر دستاورد این کاوشگران کشف ۶۱ اسکلت انسان بود که ۳۱ مورد مربوط به کاوش علمی باستان شناسان بوده و مابقی از بقایای انسانی بوده که از حفاری‌های غیر مجاز به دست آمد که غالبا همه از عصر آهن است.

این استاد دانشگاه گفت: محوطه باستانی «شهنه پشت» بابل از نیمه دهه ۱۳۸۰ هدف حفاری‌های سودجویان آثار تاریخی قرار گرفت و بسیاری از قبور و اشیای داخل آن که قدمت سه هزار ساله دارد به یغما رفت.

وی از کاوش مجدد محوطه قلعه بن در مهرماه امسال خبر داد و یادآور شد: درصدد هستیم شهر زیر خاک را بیرون آورده و در خشرودپی موزه باستانشناسی دایر و جذب توریست داخلی و خارجی داشته باشیم./ ایسنا 

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار