موبایل‌قاپی با پابند الکترونیکی بارش تگرگ در جاده چالوس تعیین تکلیف متقاضیان منتظر ردیف استخدامی فراخوان‌های سال ۱۳۹۹ تا ۱۴۰۱ فوت ۷ دانشجوی علوم پزشکی بر اثر خودکشی محور هراز از ساعت ۲۰ امشب به مدت سه شب مسدود خواهد شد کارت آزمون کارشناسی ارشد پزشکی سال ۱۴۰۴ منتشر شد رئیس دانشگاه ملی مهارت: ۷۰ درصد نیروی کار ایران مهارت رسمی ندارند آغاز ثبت‌نام مدارس/ ممنوعیت محرومیت دانش‌آموزان ضعیف پیش‌بینی وضعیت هوا طی پنج روز آینده/ رگبار و رعد و برق در برخی استان‌ها اسامی تعدادی از فرآورده‌های غذایی غیرمجاز اعلام شد ۲۰ درصد پله برقی‌های تهران خارج از مدار خودرو‌های فاقد معاینه فنی روزانه ۱۰۰ هزار تومان جریمه می‌شوند تشدید فعالیت سامانه بارشی در برخی مناطق؛ آماده باش در ۱۱ استان مقررات تحصیل حافظان قرآن در مقطع ارشد به دانشگاه‌ها ابلاغ شد + جزئیات  تشکیل پرونده قضایی در خصوص ۳۰ منزل لوکس متعلق به متهمان قاچاق سوخت در بندر کلاهی

بحران آلودگی هوا در ۵ استان کشور

در روز یکشنبه چهارم خرداد شاخص آلودگی هوا در یک ایستگاه استان خوزستان در وضعیت بسیار ناسالم (بنفش) قرار گرفت.
تاریخ انتشار: ۱۸:۲۸ - ۰۴ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 May 25
کد خبر: ۲۷۹۰۶۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ شاخص آلودگی هوا در ایستگاه آبادان به عدد ۲۱۸ و در ایستگاه خرمشهر به عدد ۲۱۲ رسید. نوع آلاینده هوا در این ایستگاه ها PM۱۰ بود. PM۱۰ متشکل از ذرات معلق کمتر از ۱۰ میکرومتر (در حدود یک هفتم قطر یک تار موی انسان) هستند.

 در خبری نوشت:این ذرات که یکی از آلاینده ‌های معیار به شمار می‌ رود، می ‌تواند ناشی از احتراق سوخت دیزل، پروسه‌های مختلف صنعتی و نیروگاهی، اجاق چوبی و شومینه، فعالیت‌های کشاورزی و جنگلداری، گرد و غبار جاده و آتش ‌سوزی جنگل ‌ها باشد. غلظت این آلاینده با گسترش خشکسالی و وقوع توفان‌های گردوغبار، افزایش می ‌یابد.

PM۲.۵

در استان لرستان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه علوم پزشکی به عدد ۲۰۶ رسید تا در وضعیت بنفش(بسیار ناسالم) آلودگی هوا قرار بگیرد. در این استان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه دوره-چگنی به عدد ۱۵۲ رسید تا در وضعیت قرمز (ناسالم برای تمامی گروه های سنی) قرار بگیرد.

در استان تهران شاخص آلودگی هوا در ایستگاه سلامت بر روی عدد ۱۸۴ قرار گرفت و در ایستگاه دانشگاه شریف به عدد ۱۷۷ رسید.

در استان اصفهان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه کاشان به عدد ۱۷۲ رسید. همچنین شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های ۲۵ آبان (۱۶۱)، زرین شهر (۱۵۶)، زینبیه (۱۵۳)، کاوه (۱۵۲) و رودکی (۱۵۱) به این ترتیب بود.

در استان خوزستان شاخص آلودگی هوا در ایستگاه های ماهشهر (۱۶۶)، هندیجان (۱۵۸)، اندیمشک (۱۵۷)، سوسنگرد (۱۵۷)، دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی آبادان (۱۵۵)، ‌ حفاری (۱۵۴) و نیوساید (۱۵۴) چنین وضعیتی داشت.
در استان قزوین شاخص آلودگی هوا در ایستگاه الوند به عدد ۱۵۷ رسید. در استان کهگیلویه و بویراحمد شاخص آلودگی هوا در ایستگاه لیکک بر روی عدد ۱۵۶ قرار گرفت.

شاخص آلودگی هوا در ایستگاه شازند – بلوار بهشتی استان مرکزی به عدد ۱۵۳ رسید. در استان بوشهر شاخص آلودگی هوا در ایستگاه منطقه ویژه اقتصادی پارس - پارس ۲ بر روی عدد ۱۵۲ قرار گرفت.

نوع آلاینده هوا در این ایستگاه ها PM۲.۵ (ذرات معلق) بود. ذرات PM۲.۵ که قطر آنها ۲.۵ میکرون یا کمتر (۱۰۰ برابر کوچکتر از قطر موی انسان) است و آنقدر کوچک هستند که می ‌توانند حتی به کوچکترین مجاری هوای ریه ها نفوذ کنند. این ذرات معلق عموما ناشی از فعالیت ‌های هستند که در آنها سوخت ‌های فسیلی مانند نفت، گاز و زغال سنگ سوزانده می ‌شوند، از جمله رفت و آمد خودروها، ذوب و پردازش فلزات، نیروگاه ‌ها و مانند اینها و همچنین سوزاندن مزارع و آتش سوزی جنگل ‌ها. میزان ذرات PM۲.۵ در هوا بر حسب میکروگرم در متر مکعب هوا به طور میانگین در ۲۴ ساعت اندازه ‌گیری می‌ شود.

در استان بوشهر شاخص آلودگی هوا در ایستگاه منطقه ویژه اقتصادی پارس – بیدخون به عدد ۲۲۴ رسید تا در وضعیت بنفش (بسیار ناسالم) آلودگی هوا قرار بگیرد. نوع آلاینده هوا در این ایستگاه O۳‌ بود. گاز ازون (O۳) از ترکیب سه اتم اکسیژن ایجاد می شود و یک اکسیدکننده قوی است. ازون گازی تقریباً بی‌رنگ با بویی خاص شبیه بوی هوای تازه که در دمای معمولی به صورت گاز وجود دارد و چگالی آن ۵/۱ برابر اکسیژن در شرایط استاندارد است. ازون خوب از ورود اشعه ماوراء بنفش نور خورشید به زمین جلوگیری می‌کند و ازون در سطح زمین و یا ازن بد که به عنوان آلاینده از آن یاد می‌شود، جزو آلاینده های ثانویه است. ازون می‌تواند در هر قسمت از بافت ریه نفوذ کند و این امر به غلظت اولیه آن بستگی دارد./همشهری

ارسال نظر
آخرین اخبار