سخنگوی قوه قضاییه: شبکه‌های دشمن در داخل شناسایی شدند پیامد‌های استخدام و بکارگیری اتباع غیرمجاز هواشناسی ایران ۲۱ تیر / افزایش ابر و بارش پراکنده رگبار در اکثر نقاط عکس روز ناسا از ماه طلایی بر فراز ابر‌ها رباتی که بدون کمک انسان، جراحی کیسه صفرا را انجام داد اعضای باند سارقان فرا استانی در کرمان دستگیر شدند رگبار و رعدوبرق در مناطقی از تهران و البرز قاتل نیان کوچولو در ملأ عام به دار مجازات آویخته شد کشف ۴۰۰۰ بسته ماده مخدر ناس در گرمه کارت داوطلبان نوبت دوم کنکور منتشر شد/ اعلام نحوه ویرایش اطلاعات نادرست اسامی شهدای سرباز و کادر اداری زندان اوین منتشر شد آزادی گروگان خاشی پس از حدود ۲ ماه با تلاش معتمدان هشدار نسبت به انجام سلول‌درمانی و اگزوزوم‌تراپی در مراکز فاقد مجوز اعلام مصاحبه و ارزیابی تکمیلی داوطلبان آزمون استخدامی وزارت کشور واکنش دادستان تهران به انتشار فهرست ۷۱ هزار نفری افراد مرتبط به رسانه‌های معاند

آلودگی هوا؛ تهدید خاموش سلامت قلب بیماران قلبی

یک متخصص قلب و عروق و فوق تخصص آنژیوپلاستی، از آلودگی هوا به عنوان «تهدید خاموش» برای قلب ها نام برد و نکاتی را برای بیماران قلبی متذکر شد.
تاریخ انتشار: ۱۷:۳۳ - ۱۸ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 09
کد خبر: ۲۸۳۰۱۱

به گزارش راهبرد معاصر؛  ثریا رضا روان پارسا، گفت: در روزهایی که آسمان تهران زیر لایه‌ای غلیظ‌تر از دود و ریزگرد نسبت به گذشته فرو رفته، تهدیدی خاموش سلامت میلیون‌ها نفر از شهروندان را نشانه رفته است.

وی افزود: اگرچه اثرات آلودگی هوا بر چشم، آلرژی و ریه‌ها برای عموم مردم موضوعی آشناست، آنچه اغلب کمتر به آن توجه می‌شود، نقش مرگبار این آلودگی بر سلامت قلب و عروق به ویژه در بیماران قلبی است.

روان پارسا ادامه داد: تهران به عنوان یکی از پایتخت‌های آلوده در جهان، در اغلب روزهای سال با تراکم بالای آلاینده‌ها دست و پنجه نرم می‌کند. این ترکیبات با نفوذ به مجاری تنفسی و سپس ورود به جریان خون، زنجیره‌ای از واکنش‌های التهابی را در بدن فعال می‌کنند. این واکنش‌ها می‌توانند سبب تحریک پلاک‌های عروقی و افزایش خطر پارگی آنها، افزایش فشارخون، اختلال در ریتم طبیعی قلب، تشدید نارسایی قلب و افزایش ریسک بروز سکته قلبی یا مغزی شوند.

این متخصص قلب و عروق اظهار داشت: پژوهش‌ها نشان داده که قرار گرفتن در معرض هوای آلوده حتی در بازه‌های کوتاه مدت نیز می‌تواند با افزایش خطر حمله قلبی به ویژه در افراد مبتلا به بیماری‌های زمینه‌ای قلبی همراه باشد. در این میان، بیمارانی که سابقه گرفتگی عروق قلبی، آنژیوپلاستی، عمل بای پس عروق قلب، نارسایی قلب، آریتمی، فشارخون بالا و یا دیابت دارند، آسیب پذیرتر از دیگران هستند. به این گروه باید افراد با سنین بالاتر را نیز اضافه کرد، چرا که عملکرد سیستم قلبی عروقی با افزایش سن حساس‌تر شده و امکان تطبیق بدن با شرایط محیطی کاهش می‌یابد.

وی در ادامه به راهکارهایی برای مقابله با عارضه‌های آلودگی هوا اشاره کرد و افزود: در چنین شرایطی رعایت چند اصل ساده ولی حیاتی می‌تواند به صورت مؤثری از میزان بروز عوارض جدی بکاهد. اجتناب از خروج غیر ضروری از منزل در روزهایی که شاخص آلودگی بالا است، استفاده از ماسک‌های استاندارد N۹۵ در زمان مواجهه، پرهیز از انجام فعالیت‌های بدنی در فضای باز، حفظ فشارخون و قندخون در محدوده مناسب درمانی و مصرف منظم داروها از جمله اقداماتی هستند که باید به صورت جدی در نظر گرفته شوند. همچنین توصیه می‌شود افراد، شاخص کیفیت هوا را روزانه از طریق منابع معتبر بررسی نمایند و در صورت بروز علائمی چون تنگی نفس، درد قفسه سینه و یا تپش قلب شدید، بررسی و ارزیابی قلبی عروقی را به تعویق نیاندازند.

روان پارسا گفت: اگر شما یا یکی از اطرافیانتان از بیماری قلبی رنج می‌برید، در این روزها بیشتر از گذشته نیازمند آمادگی و احتیاط هستید. متأسفانه بسیاری از افراد تا زمانی که دچار یک حادثه حاد نشده باشند، نسبت به خطرات آلودگی هوا بی تفاوت باقی می‌مانند. اما واقعیت این است که تنها راه مقابله با این تهدید خاموش، افزایش آگاهی، پیشگیری و مراقبت‌های روزمره است./مهر

کلمات کلیدی: آلودگی هوا
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار