به شماره‌های ناشناس خارجی جواب ندهید آتش‌سوزی انبار کاغذ در خیابان ظهیرالاسلام تهران/ سازمان آتش نشانی: حادثه ربطی به صهیونیست‌ها ندارد فیلم/تصاویر هوایی از آثار پاسخ موشکی ایران به رییم صهیونیستی در «بات یام» در نزدیکی تل‌آویو توصیه‌های سلامت روان برای روز‌های پرتنش گروسی: هیچ آسیبی به فردو و آب سنگین اراک وارد نشده / از دیروز تاکنون هیچ آسیب دیگری در نطنز نیز مشاهده نشده ترامپ: آمریکا هیچ ارتباطی به حملات علیه ایران ندارد رونالدو در النصر بازنشسته می‌شود خطوط هوایی سوریه از توقف پروازهایش خبر داد محکومیت حمله اسرائیل به ایران توسط دوستان منشور ملل متحد چشم‌انداز محو صهیونیسم در «وعده صادق۳» هشدار مهم؛ اگر نور انفجار دیدید به هیچ وجه به سمت پنجره نروید تصاویر / صفحه اول روزنامه‌های امروز یکشنبه ۲۵ خرداد ۱۴۰۴ چین: ما از ایران در دستیابی به راه‌حل حمایت می‌کنیم واکنش وزارت خارجه ایران به ادعا‌های مقامات فرانسه و آلمان آتش‌سوزی انبار ضایعات اطراف بندر شهید رجایی

شیوع دیابت و اختلالات تیروئید در ایران رو به افزایش است

رئیس پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم اعلام کرد که حدود ۱۵ درصد از جمعیت ایران مبتلا به دیابت هستند که بیشتر آنها دیابت نوع ۲ دارند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۲۱ - ۰۵ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 May 26
کد خبر: ۲۷۹۱۵۲

به گزارش راهبرد معاصر؛ فریدون عزیزی، رئیس پژوهشکده غدد درون‌ریز و متابولیسم و عضو هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی شهید بهشتی، در مورد نقش فناوری‌های بومی در تحقیقات دارویی گفت: در برخی موارد از ظرفیت‌های بومی، از جمله داروهای گیاهی، در تحقیقات بهره می‌بریم، لکن در حوزه تخصصی ما، استفاده از این نوع درمان‌ها چندان گسترده نیست.

 وی ادامه داد: به عنوان مثال، در مورد بیماری دیابت، برخی ترکیبات گیاهی مانند دارچین ممکن است به‌صورت خفیف باعث کاهش قند خون شوند؛ این کاهش معمولاً در حد ۵ تا ۲۰ میلی‌گرم بر دسی‌لیتر است. اما باید توجه داشت که برای بیماری مانند دیابت، که در آن قند خون برخی بیماران ممکن است به ۳۰۰ تا ۴۰۰ یا حتی ۵۰۰ میلی‌گرم برسد، چنین میزان کاهش، اثربخشی درمانی قابل توجهی ندارد و نمی‌توان این ترکیبات را به عنوان داروی اصلی در نظر گرفت.

عزیزی همچنین با اشاره به آمارهای موجود در کشور افزود: طبق آخرین بررسی‌ها، حدود ۱۵ درصد از جمعیت ایران مبتلا به دیابت هستند که اغلب آنها دیابت نوع ۲ دارند. در حوزه بیماری‌های غدد نیز، حدود ۱۵ درصد از مردم با درجاتی از کم‌کاری یا پرکاری تیروئید مواجه هستند؛ این موارد از خفیف تا شدید متغیرند و طی سال‌های اخیر روند شیوع این بیماری‌ها در کشور افزایشی بوده است.

وی درباره برنامه‌های غربالگری خاطر نشان کرد: در حال حاضر برنامه مشخصی برای غربالگری تیروئید در سطح عمومی وجود ندارد، مگر برای نوزادان که غربالگری به‌طور منظم انجام می‌شود؛ اما در سایر گروه‌های سنی تشخیص خطر توسط پزشکان انجام می‌شود. این وظیفه پزشک است که با در نظر گرفتن عوامل پرخطر متعدد که ممکن است شامل ۱۰ یا حتی ۲۰ معیار بالینی باشد، افراد را برای غربالگری کنند./ مهر

کلمات کلیدی: دیابت تیروئید
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده