روسیه: فعال‌سازی مکانیسم ماشه علیه ایران، اوضاع را بسیار پیچیده‌تر خواهد کرد واکنش روسیه به بازگشت بازرسان آژانس به ایران گفت‌وگوی وزرای خارجه آلمان و عربستان درباره ایران اولیانوف: ایران همچنان شریک متعهدی برای آژانس است انصارالله: هتک حرمت قرآن توسط نامزد صهیونیستی - آمریکایی تجاوز آشکار به اسلام است ده‌ها شهر روستا در پاکستان زیر آب رفت بیانیه ۱۴ عضو شورای امنیت برای توقف جنگ غزه نتانیاهو: قصد تخلیه نوار غزه را نداریم حملات هوایی اسرائیل به مواضع نیرو‌های جولانی در ریف دمشق دیدار گروسی با وزیر خارجه آمریکا درباره ایران گروسی: بازرسان آژانس هنوز به اصفهان، فردو و نطنز نرفته‌اند جزئیات دیدار بقائی با سفیر جمهوری خلق چین در ایران غریب‌آبادی: هیچ مبنای حقوقی برای اروپا در فعال‌سازی اسنپ‌بک وجود ندارد یحیی سریع: در یک عملیات موفقیت آمیز با موشک فلسطین ۲ فرودگاه اللد را هدف قرار دادیم گروسی: بازرسان آژانس وارد سایت هسته‌ای ایران شدند

حماس خواستار تشکیل کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی شد

جنبش مقاومت اسلامی فلسطین (حماس) با صدور بیانیه‌ای، ضمن محکوم کردن کشتار فجیع در یکی از مراکز توزیع کمک‌های بشردوستانه در غرب شهر رفح، خواستار تشکیل کمیته حقیقت‌یاب بین‌المللی برای بررسی جنایات رژیم اشغالگر در نوار غزه شد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۵۳ - ۱۱ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 June 01
کد خبر: ۲۷۹۶۳۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ جنبش حماس طی بیانیه‌ای اعلام کرد که ارتش اشغالگر رژیم صهیونیستی در ساعات اولیه صبح، با شلیک مستقیم به سوی هزاران شهروند فلسطینی که در پی اعلام خود ارتش این رژیم برای دریافت کمک‌های بشردوستانه در یکی از مراکز توزیع در غرب شهر رفح تجمع کرده بودند، دست به جنایت خونینی زد که در نتیجه آن بیش از ۳۵ نفر به شهادت رسیدند و بیش از ۱۵۰ تن دیگر زخمی شدند.

طبق گزارش خبرگزاری شهاب، حماس در این بیانیه تأکید کرده است که این جنایت، بار دیگر چهره فاشیستی و ماهیت جنایتکارانه رژیم اشغالگر را نشان می‌دهد، که مراکز تحت کنترل خود را به دام‌هایی برای به دام انداختن گرسنگان و کشتار آنها تبدیل کرده است.

حماس همچنین اعلام کرد که این اقدام ارتش رژیم صهیونیستی به‌وضوح نشان‌دهنده نیت از پیش تعیین‌شده برای ارتکاب این جنایت بوده است. هزاران نفر از ساکنان محاصره‌شده و گرسنه، بنا بر اعلام خود رژیم اشغالگر، به منطقه توزیع کمک‌ها مراجعه کرده بودند که ناگهان هدف تیراندازی وحشیانه قرار گرفتند.

این جنبش در ادامه مسئولیت کامل این کشتار و نیز استفاده از سیاست «گرسنگی‌دادن» به‌عنوان سلاح جنگی را متوجه رژیم صهیونیستی و همچنین دولت آمریکا دانست.

حماس در ادامه بیانیه خود، خواستار اقدامات فوری و قاطع از سوی سازمان ملل متحد و نهاد‌های زیرمجموعه آن، به‌ویژه شورای امنیت، برای توقف این سازوکار مرگبار و بازگشایی فوری گذرگاه‌های غزه و تضمین جریان آزاد کمک‌های بشردوستانه شد.

همچنین، این جنبش از سازمان ملل خواست تا کمیته‌ای بین‌المللی، مستقل و حقیقت‌یاب برای تحقیق درباره این جنایات و محاکمه عاملان آن تشکیل دهد.

حماس از دولت‌های عربی و اسلامی خواست تا برای نجات ملت فلسطین در نوار غزه به‌سرعت وارد عمل شوند، برای توقف جنگ نسل‌کُش فشار بیاورند و رفع کامل محاصره و ورود بدون مانع کمک‌های بشردوستانه را تضمین کنند.

این بیانیه پس از آن صادر شد که ارتش رژیم صهیونیستی صبح امروز به سمت افرادی که برای دریافت کمک‌های بشردوستانه در رفح تجمع کرده بودند آتش‌گشود، که طبق گزارش وزارت بهداشت غزه ده‌ها شهید و زخمی برجای گذاشت.

در همین راستا، دفتر اطلاع‌رسانی دولتی در نوار غزه نیز در بیانیه‌ای اعلام کرد: ارتش اشغالگر اسرائیل با همکاری یک شرکت امنیتی آمریکایی، صبح امروز با انتشار فراخوانی از شهروندان گرسنه خواسته است به منطقه‌ای در نزدیکی پل «وادی غزه» برای دریافت کمک‌های بشردوستانه مراجعه کنند، اما به‌محض تجمع شهروندان در محل مورد نظر، نیرو‌های اشغالگر اسرائیل و نیرو‌های وابسته به طرف آمریکایی به‌طور مستقیم به سوی آنها آتش گشودند.

در این بیانیه آمده است: این جنایت به شکل نگران‌کننده‌ای در مناطق مختلف، به‌ویژه در «وادی غزه» و استان رفح، تکرار شده است؛ به‌گونه‌ای که طی کمتر از یک هفته، شمار شهدای این حملات در مناطق توزیع موسوم به «کمک‌های بشردوستانه» به ۳۹ تن و شمار مجروحان به بیش از ۲۲۰ نفر رسیده است.

این دفتر در ادامه با ابراز نگرانی شدید نسبت به این روند، تأکید کرد که چنین اقداماتی چهره واقعی طرح موسوم به «توزیع کمک‌ها» را عیان می‌سازد؛ طرحی که نه برای کمک به مردم، بلکه برای به دام انداختن و قتل عام آنها طراحی شده است. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر