جدایی بازیکن عراقی از استقلال خوزستان رسانه ترکیه‌ای: کارتال با پرسپولیس توافق کرد ساکت الهامی استعفا کرد شوک بزرگ به پرسپولیس / بازیکن ازبک دیدار با تراکتور و الهلال را از دست داد جزئیات سقوط هواپیمای نظامی در کبودراهنگ: ۲ خلبان هواپیمای دچار صدمه جزئی شدند آتش سوزی گسترده در بیمارستان «مفتح» ورامین پرسپولیس با سرمربی ترک به توافق نهایی رسید / پیشنهاد ۲۰۰ میلیارد تومانی دعوت علی‌اف از پزشکیان برای سفر به آذربایجان رسانه عبری: ترامپ از قطر انتقام خواهد گرفت بن فرحان: باید از وقوع جنگ میان ایران و اسرائیل جلوگیری کنیم مسکو: ۷ پهپاد اوکراین بر فراز کریمه منهدم شدند حمایت عربستان از حکومت جولانی / بن فرحان به بیروت می‌رود پسر قاضی مقیسه: قاتل منافق به بهانه عمل جراحی، برای آموزش ترور رفته بود العربیه: حماس برای اولین‌بار پس از ترور السنوار جانشین او در غزه را معرفی کرد تست موفق آمیز جدیدترین تسلیحات و موشک‌ها در رزمایش ارتش

دیابت چه تاثیری بر قلب و عروق دارد؟

یک متخصص قلب و عروق درباره تاثیر دیابت بر قلب گفت: دو سوم مرگ و میر بیماران دیابتی ناشی از عوارض قلبی و عروقی این بیماری است.
تاریخ انتشار: ۲۲:۱۱ - ۲۳ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 14
کد خبر: ۲۷۹۷۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ دکتر مرجان جمشیدی در همایش روز جهانی دیابت که توسط مرکز فوق تخصصی دیابت یاس وابسته به پژوهشگاه علوم غدد و متابولیسم دانشگاه علوم پزشکی تهران برگزار شد گفت: در آمارهایی که سازمان بهداشت جهانی در سال ۲۰۱۸ ارائه داده، ۴۲۵ میلیون‌ نفر در دنیا مبتلا به دیابت هستند. آماری که در سال ۲۰۱۷ ارائه شده نشان‌ می‌دهد در ایران حدود شش میلیون‌ نفر دیابت دارند.

 

وی با اشاره به این که دیابت یک بیماری سیستمیک است گفت: بیماری دیابت بر ارگان‌های مختلفی تاثیر می‌گذارد و مغز، کلیه، چشم، اندام‌های تحتانی و قلب تاثیر می‌گذارد. دو سوم مرگ و میرهای ناشی از دیابت از عوارض قلبی و عروقی این بیماری ناشی می‌شود، به همین دلیل پیشگیری از بیماری‌های قلبی و عروقی در بیماران دیابتی حائز اهمیت است.

 

این متخصص قلب و عروق ادامه داد: عروقی که در بیماری دیابت ممکن است درگیر شوند علاوه بر عروق مغز، عروق قلب، عروق کلیه، عروق چشم و عروق اندام‌های تحتانی است‌. در بیماران دیابتی ممکن است علائم مشابه افراد غیر دیابتی نباشد، بیماری که دیابت ندارد ممکن است با صد یا دویست قدم راه رفتن احساس درد در قفسه سینه داشته باشد و بعد به دلیل داشتن درد به پزشک مراجعه کند اما بیماران دیابتی ممکن است هیچ علائمی نداشته باشند و سکته‌های خاموش کنند.

 

جمشیدی افزود: در بیماران دیابتی هرگونه علائمی چون تنگی نفس، تعریق، سکسکه و هر گونه درد از ناحیه فک تا ناف چه سمت راست و یا چپ و جلو یا پشت قفسه سینه ممکن است نشانه گرفتگی عروق قلبی باشد. انجام نوار قلب، اکوکاردیوگرافی تست ورزش اقدامات غربالگرانه‌ای است که می‌تواند تاثیر دیابت را بر روی قلب بررسی کند و از عوارضی چون ایست قلبی و سکته قلبی جلوگیری کند.

 

منبع:ایسنا

ارسال نظر