نمک دریا برای سلامتی مضر است؟

مدیر نظارت و ارزیابی فرآورده‌های غذایی و آشامیدنی دانشگاه علوم پزشکی زاهدان گفت: استفاده از نمک دریا با توجه به وجود فلزات سنگین در ترکیبات آن برای سلامتی مضر است و استفاده از آن به هیچ وجه توضیه نمی‌شود.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۶ - ۱۸ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 June 08
کد خبر: ۲۸۰۲۰۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ سعید کلانتری افزود: یکی از ادعا‌های تبلیغاتی در فضای مجازی مربوط به خواص ویژه و برتری نمک دریا نسبت به نمک‌های تصفیه شده و ید دار بوده که موجب شده بسیاری از افراد تحت تأثیر این تبلیغات، به مصرف نمک دریا روی آوردند.

وی افزود: مهم‌ترین مشکل مربوط به استفاده از نمک دریای فاقد مجوز بهداشتی، تصفیه نبودن، وجود ناخالصی‌ها و فلزات سنگین بوده که این موارد تاثیر مخربی بر سلامتی مصرف کنندگان دارد.

مدیر نظارت وارزیابی فراورده‌های غذایی و آشامیدنی معاونت غذا و دارو با تاکید بر لزوم استفاده از نمک ید دار و تصفیه شده در برنامه غذایی، گفت: نمک دریا فاقد ید به مقدار کافی است و مقدار ید آن متغیر است. فلزات سنگین موجود در آن حتی در مقادیر کم سبب بروز مشکلات جدی برای کلیه‌ها و سیستم عصبی می‌شود.

وی گفت:، اما نمک‌های تصفیه شده یددار، تحت نظارت نهاد‌های بهداشتی و با رعایت استاندارد‌های مشخص، حاوی میزان دقیق و کافی ید است. درحالی که بسیاری از نمک‌های دریا و همچنین نمک‌های رنگی موجود در بازار، فاقد برچسب‌گذاری معتبر، پروانه بهداشتی ساخت، علامت استاندارد، تاریخ تولید و انقضاء است.

وی افزود: واحد‌های تولیدی که نمک دریا را به صورت تصفیه و یددار تولید می‌کنند، تحت نظارت دقیق هستند و محصول آنها ایمن است؛ اما مصرف مستقیم نمک دریا و نمک‌های رنگی موجود در بازار که تصفیه نشده است، خطرناک است و به هیچ عنوان توصیه نمی‌شود.

کلانتری با اشاره به اینکه سازمان غذا و دارو برای اطمینان از ایمنی و کیفیت نمک‌های موجود در بازار، ضوابط خاصی را وضع کرده است، گفت: سازمان غذا و دارو تولیدکنندگان را موظف به افزودن ید به نمک‌های خوراکی تصفیه شده کرده است تا از بروز بیماری‌هایی مانند گواتر جلوگیری شود. همچنین با نظارت سازمان غذا و دارو از استفاده مواد مضر و آلاینده‌های شیمیایی در تولید این نمک‌ها جلوگیری می‌شود. / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار