پنتاگون از امضای قرارداد ۲۴.۴ میلیارد دلاری برای تولید موشک‌های رهگیر خبر داد عراق مجوز 40 پرواز روزانه از ایران را صادر کرد «گروک» به ترامپ برای دستگیری مادورو تایید داد ادعای ترامپ درباره حمله به «کارخانه‌های مواد مخدر» ایران! ترامپ: اروپا زنده زنده خورده می‌شود! کنایه بقایی به کانادا: وقتی حقیقت مدفون است، «آشتی» چه معنایی دارد؟ سقوط هواپیمای سبک رژیم صهیونیستی با یک کشته و یک زخمی ترامپ: شاید پیش از انتخابات میان‌دوره‌ای وضعیت اضطراری اعلام کنم پوتین: جهان از پایداری مردم ایران شگفت‌زده شده است رویترز: آمریکا شرط حقوق بشری برای بخشی از کمک‌های نظامی به مصر را لغو کرد بقائی: جهان‌بینی ترامپ، نماد پوچی و استبداد و خطری برای صلح جهانی است ادعای فرانسه مبنی بر اسکورت کشتی‌ها در تنگه باب‌المندب نتانیاهو حادثه هواپیمای فلای دبی را به ایران ربط داد! ادامه حملات هوایی عربستان به یمن؛ صعده 6 بار بمباران شد خروج ذلت‌بار آخرین نظامی و هواپیمای ارتش تروریست آمریکا از عراق علی الزیدی: اجازه استفاده از عراق را برای حمله به همسایگان نمی‌دهیم

جلسه طولانی مدت ترامپ درباره ایران و غزه در کمپ‌دیوید

جلسه طولانی مدت ترامپ درباره ایران و غزه در کمپ‌دیوید براساس گزارش‌ها، رئیس‌جمهور آمریکا جلسه طولانی‌مدتی با تیم عالی‌رتبه‌اش در کمپ‌دیوید درباره ایران و غزه برگزار کرد.
تاریخ انتشار: ۰۸:۱۵ - ۲۰ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 June 10
کد خبر: ۲۸۰۴۰۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ دو مقام آمریکایی و یک منبع مطلع به وبگاه آکسیوس گفتند که «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا و کل تیم ارشد سیاست خارجی‌اش روز یکشنبه ساعت‌ها در کمپ‌دیوید گرد هم آمدند تا درباره استراتژی آمریکا در رابطه با برنامه هسته‌ای ایران و جنگ غزه گفت‌و‌گو کنند.

طبق این گزارش، تلاش‌های ترامپ برای دستیابی به توافق هسته‌ای با ایران و توافقی برای آتش‌بس و آزادی زندانیان صهیونیست در غزه، اخیراً با موانعی روبه‌رو شده است.

یک مقام ارشد آمریکایی به آکسیوس گفت که رئیس‌جمهور ایالات متحده این دو موضوع را به‌هم‌پیوسته و بخشی از واقعیت بزرگ‌تر منطقه‌ای می‌بیند که او در تلاش برای شکل‌دهی به آن است.

مقام‌های آمریکایی گفتند که نشست در کمپ‌دیوید شامل چندین جلسه سیاست‌گذاری بود.

در این نشست درباره ایران و غزه، ترامپ، معاونش «جی‌دی ونس»، «مارکو روبیو» وزیر خارجه، «پیت هگست» وزیر دفاع، «سوزی وایلز» رئیس دفتر کاخ سفید، «استیو ویتکاف» نماینده ویژه، «جان راتکلیف» رئیس سیا، «تولسی گبرد» مدیر اطلاعات ملی و سایر مقامات ارشد حضور داشتند.

ترامپ روز دوشنبه گفت که «ژنرال‌ها و دریاسالاران» نیز در جلسات حضور داشتند، اما از گفتن جزئیات گفت‌و‌گو‌ها خودداری کرد.

یک مقام آمریکایی گفت: «این گردهمایی فرصتی فراهم کرد تا همه مقامات ارشد دولت ساعت‌ها کنار هم بنشینند و درباره این مسائل گفت‌و‌گو کنند.»

کاخ سفید به درخواست اظهار نظر پاسخ نداد.

آکسیوس همچنین مدعی شد که مقام‌های ایرانی در حال نهایی‌کردن پاسخ خود به پیشنهاد توافق هسته‌ای آمریکا هستند و انتظار می‌رود ظرف ۲۴ ساعت آینده، پاسخ رسمی منفی ارائه دهند.

یک مقام ارشد کاخ سفید هم گفت، نشانه‌هایی دریافت شده که اگرچه ایران «نه» می‌گوید، اما تمایل خود را برای ادامه مذاکرات ابراز خواهد کرد. او افزود: «ما یک پیشنهاد بسیار سخت به ایرانی‌ها ارائه دادیم و انتظار داریم که آنها هم پاسخی تند بدهند.»

ترامپ روز دوشنبه گفت ایرانی‌ها «مذاکره‌گر‌های خوبی» هستند، اما «گاهی بیش از حد سخت‌گیر می‌شوند» و افزود: «ما تلاش می‌کنیم توافقی حاصل شود تا ویرانی و مرگ رخ ندهد... امیدوارم نتیجه همین باشد، اما شاید هم این‌گونه نشود. به‌زودی خواهیم فهمید.»

کاخ سفید اعلام کرد ضرب‌الاجل اولیه ترامپ برای توافق، این پنج‌شنبه به پایان می‌رسد، هرچند دو طرف فعلاً مایل به ادامه گفت‌و‌گو هستند.

به گزارش آکسیوس، «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر رژیم صهیونیستی بیشتر متمایل به پیگیری گزینه نظامی است، هرچند به ترامپ اطمینان داده که تا زمان ادامه مذاکرات، دست به اقدامی نخواهد زد.

ترامپ روز دوشنبه پیش از ترک کمپ‌دیوید با نتانیاهو تماس تلفنی برقرار کرد.

ترامپ پس از این تماس به خبرنگاران گفت که خواسته‌های ایران «قابل قبول نیست»، به‌ویژه در مورد غنی‌سازی اورانیوم. او افزود: «تا اینجای کار، آنها به توافق نرسیده‌اند. گفتنش سخت است، چون گزینه جایگزین بسیار بسیار خطرناک است.»

در همین حال، وزارت امور خارجه ایران اعلام کرد که دور ششم مذاکرات غیرمستقیم با طرف آمریکایی روز یکشنبه در مسقط، عمان برگزار خواهد شد. مقام ارشد آمریکایی هم گفت که روز جمعه در اسلو نیز گزینه‌ای دیگر برای مذاکرات است.

یک مقام آمریکایی گفت ترامپ و نتانیاهو درباره وضعیت غزه نیز گفت‌و‌گو کردند.

این مقام آمریکایی افزود، ترامپ به نتانیاهو گفته که از ورود کمک‌های انسانی به غزه خوشحال است، اما مذاکرات آتش‌بس هفته‌هاست که در بن‌بست مانده، با وجود خوش‌بینی‌های مقطعی.

یک مقام آمریکایی و یک مقام اسرائیلی گفتند که تلاش‌ها برای نرم‌تر کردن موضع حماس در برابر پیشنهاد آمریکا در روز‌های اخیر پیشرفت‌هایی داشته که بخشی از آن نتیجه فشار بیشتر واسطه‌های قطری بوده است.

مقام آمریکایی گفت: «انتظار نداریم این هفته به نتیجه نهایی برسیم، اما قطعاً پیشرفت‌هایی حاصل شده و به توافق نزدیک‌تر از آن چیزی هستیم که فکر می‌کردیم.» / ایسنا

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار