بیانیه اتحادیه اروپا در شورای حکام: از پیشرفت‌های هسته‌ای ایران عمیقاً نگرانیم/ از تلاش‌ها برای دستیابی به توافقی جامع حمایت می‌کنیم دیدار وزرای خارجه ایران، مصر و عمان در اسلو ترامپ: لس آنجلس را آزاد خواهیم کرد اتحادیه اروپا: به راه‌حل دیپلماتیک درباره ایران متعهدیم نماینده ایران در آژانس: واکنش ایران به تصویب قطعنامه ضدایرانی بسیار کوبنده خواهد بود شهادت ۲ جوان و ترور یک رهبر جهاد اسلامی در کرانه‌باختری ورود عراقچی به اسلو + فیلم وقوع یک انفجار مهیب در حلب اعلام حکومت نظامی ۱۰ ساعته در لس‌آنجلس اعلام منع آمد و شد در لس‌آنجلس برای مهار اعتراضات افزایش ناآرامی‌ها در آمریکا / اعتراضات به نیویورک رسید بازداشت یکی از ساکنان تل‌آویو به اتهام جاسوسی برای ایران بازداشت یک قاچاقچی ایرانی در نیوزیلند به جرم تجاوز زاخارووا: روسیه قره‌باغ را به عنوان خاک جمهوری آذربایجان به رسمیت می‌شناسد عراقچی: هرگونه تصمیم نسنجیده در شورای حکام با پاسخ مقتضی ایران مواجه خواهد شد

اتحادیه اروپا: به راه‌حل دیپلماتیک درباره ایران متعهدیم

اتحادیه اروپا در بیانیه‌ای سیاسی در نشست امروز شورای حکام درباره ایران مدعی شد که ما به یک راه حل دیپلماتیک درباره برنامه هسته‌ای ایران متعهدیم.
تاریخ انتشار: ۱۳:۰۲ - ۲۱ خرداد ۱۴۰۴ - 2025 June 11
کد خبر: ۲۸۰۵۴۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ نماینده اتحادیه اروپا در شورای حکام آژانس بین‌المللی در بیانیه‌ای در نشست امروز شورا درباره برنامه هسته‌ای ایران اظهار داشت: ما همچنان به یک راه‌حل دیپلماتیک که منجر به توافقی شود که تمام نگرانی‌های بین‌المللی مربوط به فعالیت‌های هسته‌ای ایران را بررسی و حل کند، متعهد هستیم و بر حمایت خود از آن تاکید می‌کنیم. اتحادیه اروپا همه طرف‌ها را به مشارکت سازنده در دیپلماسی تشویق می‌کند.

اتحادیه اروپا در بیانیه خود مدعی شد: اطمینان از اینکه ایران به سلاح هسته‌ای دست پیدا نمی‌کند، یک اولویت امنیتی کلیدی برای اتحادیه اروپا است. برای این منظور، راستی‌آزمایی و نظارت آژانس بین‌المللی انرژی اتمی بر برنامه هسته‌ای ایران و گزارش‌دهی در مورد آن ضروری است.

نماینده اتحادیه اروپا همچنین بدون بیان عدم اجرای تعهدات طرف‌های اروپایی در برجام و واکنش منفعلانه به خروج یکجانبه آمریکا از این سند بین‌المللی، مدعی شد: این گزارش (گزارش مدیرکل آژانس) نشان می‌دهد که متاسفانه ایران علیرغم تمام تلاش‌های دیپلماتیک تا سال ۲۰۲۲ برای احیای کامل برجام، تصمیمات لازم را برای بازگشت به تعهدات هسته‌ای خود ذیل برجام اتخاذ نکرده است. پیشرفت‌های هسته‌ای بی‌وقفه ایران در پنج سال گذشته بسیار نگران‌کننده است. خطر بحران اشاعه هسته‌ای در منطقه در نتیجه تشدید مسیر هسته‌ای ایران در حال افزایش است.

این ادعا در حالی مطرح می‌شود که رژیم صهیونیستی با سابقه اشغالگری و تجاوز به کشور‌های منطقه تنها دارنده سلاح اتمی در منطقه است و ایران به عنوان یکی از بانیان اصلی ایده خاورمیانه عاری از سلاح هسته‌ای است.

اتحادیه اروپا همچنین مدعی شد: ایران اجرای تعهدات هسته‌ای خود تحت برجام را متوقف کرده است. در نتیجه این امر، بیش از چهار سال است که آژانس قادر به انجام فعالیت کلیدی راستی‌آزمایی و نظارت مرتبط با برجام نبوده است. به دلیل تصمیم ایران مبنی بر حذف تمام تجهیزات نظارتی و نظارتی آژانس مرتبط با برجام، آژانس تداوم دانش خود را در رابطه با تولید و موجودی فعلی سانتریفیوژها، روتور‌ها و بیلوزها، آب سنگین و کنسانتره اورانیوم از دست داده است که بازگرداندن آنها امکان‌پذیر نخواهد بود.

این ادعا در حالی است که به دنبال خروج غیرقانونی آمریکا از برجام و ناتوانی اتحادیه اروپا و سه کشور اروپایی آلمان و فرانسه و انگلستان در اجرای تعهدات خود، ایران بر اساس بند‌های ۲۶ و ۳۶ برجام، تمام اقدامات شفاف‌ساز داوطلبانه فراتر از موافقت‌نامه پادمان جامع خود از جمله اجرای کد اصلاحی ۳/۱ شده (همان‌طوری که در بند ۶۵ پیوست برجام مشخص شده است) را متوقف کرد.

تصمیم ایران برای توقف اجرای تعهدات خود تحت برجام کاملاً مطابق با حقوق ذاتی آن طبق بند‌های ۲۶ و ۳۶ برجام و در پاسخ به خروج غیرقانونی آمریکا از برجام بود و این واقعیت آشکار نمی‌تواند مبنایی برای آژانس و دیگر کشور‌های غربی برای خواسته‌های فراتر از ان‌پی‌تی و همچنین خودداری از انجام تعهدات خود باشد.

آژانس بین‌المللی انرژی اتمی به تأسیسات هسته‌ای ایران دسترسی منظم دارد. با وجود این، بعد از خلف وعده آمریکا و کشور‌های غربی در عمل به تعهداتشان در توافق برجام، ایران بعضی از دسترسی‌های اعطا شده به آژانس ذیل این توافق هسته‌ای را کاهش داده است.

اتحادیه اروپا همچنین در این بیانیه ادعایی بدون توجه به حق ایران برای غنی‌سازی که در معاهده پادمان نیز برای اعضا درنظر گرفته است، مدعی شد: ایران تنها کشور غیر هسته‌ای دارای سلاح هسته‌ای است که اورانیوم با غنای بالا را در مقادیر قابل توجهی افزایش یافته تولید و انباشت می‌کند. این موضوع برای مدیرکل و همچنین برای ما مایه نگرانی جدی است. با توجه به این نگرانی‌های متعدد و جدی، ما قویاً از ایران می‌خواهیم که مسیر نگران‌کننده هسته‌ای خود را تغییر دهد و به تعهدات مرتبط با هسته‌ای خود بازگردد.

این ادعا حتی توسط خود رافائل گروسی، مدیرکل آژانس نیز تلویحا پاسخ داده شده است. گروسی در نشست خبری خود در افتتاحیه نشست شورای حکام در پاسخ به سوالی درباره غنی‌سازی ۶۰ درصدی ایران بیان کرد که غنی‌سازی ممنوع نیست.

اتحادیه اروپا در آخر در بیانیه خود مدعی شد که ما بی‌چون و چرا از ایران می‌خواهیم، بدون هیچ تأخیری، به طور مؤثر با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی تعامل کند. / تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
تحلیل های برگزیده