واکنش نمایندگان مجلس به گرانی بنزین/ اعتراض به گرانی بنزین-راهبرد معاصر
ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند وزرای کار و دادگستری وارد شیراز شدند عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت حاج سید علاءالدین میر محمد صادقی رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس

واکنش نمایندگان مجلس به گرانی بنزین/ اعتراض به گرانی بنزین

دولت در جدیدترین اقدام قیمت بنزین را افزایش داده است که اعتراض نمایندگان مجلس را در پی داشت.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۱ - ۲۵ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 16
کد خبر: ۲۸۰۹۳

به گزارش راهبرد معاصر، دبیر دوم کمیسیون انرژی مجلس و حمیدرضا حاجی بابایی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس  به افزایش قیمت ناگهانی بنزین واکنش نشان دادند. 

 

همچنین حمیدر ضا حاجی بابایی رئیس فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس در نامه‌ای به علی لاریجانی از افزایش نرخ بنزین توسط دولت انتقاد کرد.

 

 

براساس اطلاعیه‌ای که در این خصوص منتشر شده قیمت بنزین معمولی سهمیه‌ای هر لیتر هزار و ۵۰۰ تومان و قیمت بنزین معمولی غیرسهمیه‌ای به ازای هر لیتر سه هزار تومان خواهد بود، همچنین قیمت بنزین سوپر هر لیتر سه هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است.

 

کوروش کرم‌پور حقیقی، دبیر دوم کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در خصوص این اقدام دولت گفت: من مخالف افزایش قیمت بنزین هستم چون فشار بر معیشت مردم غیرقابل جبران خواهد بود.

 

وی افزود: برای کار خوب نیاز است که زیرساخت‌های خوبش هم آماده شود. وقتی که بدون برنامه کار خوبی انجام می‌شود، آن کار خوب به یک تهدید تبدیل خواهد شد و اثرات منفی بر اثرات مثبت‌اش برتری خواهد داشت.

 

نماینده مردم فیروزآباد در مجلس شورای اسلامی معتقد است، ما در جنگ اقتصادی که آمریکا بر ما فشار می‌آورد و جنگ نابرابری بر ما تحمیل کرده، هر تصمیمی که ما انجام دهیم باید تمام عواقب مثبت و منفی آن را در نظر بگیریم. در جنگی که عراق، آمریکا، انگلیس و.. بر ما تحمیل کرده بود مگر فرماندهان جنگ می‌توانستند هر نوع عملیاتی را انجام دهند؟

 

وی می‌گوید: اعلام می‌کنند می‌خواهیم این پول را از مردم بگیریم دوباره به مردم بدهیم. لطفا نگیرید، شما می‌خواهید از جیب مردم بردارید دوباره در جیب مردم بریزید؟ اگر برای این کار برنامه‌ای باشد و مردم را در جریان این امور قرار دهند، مردم نیز می‌پذیرند.

 

نقد جدی دیگر کرم‌پور این است که می‌گویند ما می‌توانیم با جدیت توسط سازمان تعزیرات حکومتی قیمت‌ها را کنترل کنیم.

 

وی توضیح می‌دهد: مگر قبل از افزایش قیمت بنزین سازمان تعزیرات در این خصوص موفق بوده است؟ دولت پاسخ بدهد که در خصوص کدام کالا توانسته است قیمت‌ها را کنترل کند؟ حتی در کالاهایی که ۱۰۰ درصد در اختیار دولت بوده است نیز نتوانسته‌اند کنترلی داشته باشد.

 

وی در پایان تصریح کرد: هدفمندی یارانه‌ها یک اقدام موثری بود که باید انجام می‌شد اما پس از گذشت چند سال چرا این اقدام صورت نگرفته است؟ دولت بیاید و به مردم گزارش دهد که در مرحله اول هدفمندی یارانه‌ها براساس طرحی که داشتند چه کاری انجام شده است.

 

همچنین عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی گفت: ما افزایش قیمت بنزین را در حال حاضر به نفع نظام و مردم نمی‌دانیم و با اجرای آن مخالفیم.

 

 حمیدرضا حاجی بابایی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس در نامه ای به رئیس مجلس نسبت به افزایش قیمت بنزین بدون در نظر گرفتن جایگاه مجلس انتقاد کرد.

 

متن کامل این نامه به شرح زیر است:

جناب آقای دکتر لاریجانی

ریاست محترم مجلس شورای اسلامی

با سلام

خبر عیدی دولت و مجلس شورای اسلامی یا به عبارت بهتر جناب آقای دکتر روحانی و جنابعالی، در روز میلاد پیامبر رحمت (ص) و فرزند بزرگوارش حضرت امام صادق (ع) به ملت ایران، توسط جایگاه های پمپ بنزین به نمایندگان مردم در مجلس شورای اسلامی ابلاغ گردید، فارغ از این که از نظر اقتصادی این حرکت چه مزایا و زیان هایی دارد، که خود جای بحث و گفتگوی فراوان دارد، لیکن موارد ذیل را لطفا جهت تبیین علل اتخاذ این تصمیم، برای ملت ایران تشریح فرمایید:

 

۱- آیا این اقدام براساس قانون برنامه ششم توسعه کشور صورت گرفته وبا قانون برنامه ۵ساله کشور مطابقت دارد؟

 

۲- آیا این اقدام در قانون بودجه ۱۳۹۸ ؛دربخش درآمدها و هزینه های دولت محاسبه و تعیین گردیده است؟

 

۳- درآمد حاصل از آن بر مبنای ۱۰۰ میلیون لیتر در روز ۱۰۹.۵ هزار میلیارد تومان است که ۱.۳ (یک سوم) آن یعنی ۳۶.۵ هزار میلیارد تومان در قانون بودجه ۱۳۹۸ پیش بینی و محاسبه شده است، اما سئوال این است، محل هزینه ۷۳ هزار میلیارد تومان مابقی در کجا پیش بینی شده است، یارانه اعلام شده برمبنای ۶۰ میلیون نفر و میانگین ۴۵ هزار تومان برای هر نفر حدود ۳۲ هزار میلیارد تومان می شود. آن ۴۱ هزار میلیارد تومان باقی مانده قرار است در کجا هزینه گردد؟، آیا قرار است حقوق بازنشستگان لشکری و کشوری و کارگری ترمیم شود؟ یا قرار است صرف ارتقای وضعیت حقوق، اساتید دانشگاه ها، معلمان، کارکنان بویژه شرکتی و قراردادی دولت و... شود؟ یا قرار است وضعیت زندگی اقشار کم درآمد که با سختی ها و مشکلات اقتصادی دست و پنجه نرم می کنند، شود؟

 

۴- آیا جنابعالی از این اقدام خبر داشتید یا خیر؟ اگر از این اقدام مطلع بودید چرا نمایندگان مجلس را در جریان این اقدام مهم قرار نداده اید و اگر اطلاع نداشتید، نقش و جایگاه مجلس در این کار مهم چه می شود؟

 

۵- آقای دکتر لاریجانی دقیقا جایگاه مجلس کجاست؟ و شما در چه جایگاهی ریاست می کنید؟ آیا در اتخاذ این تصمیم مجلس موثر است یا دولت؟یا هردو؟

 

۶- سالهاست که گفته می شود یارانه گداپروری است. در حال حاضر پرداخت یارانه چه شانی دارد؟ البته ما اعتقاد داریم برای جلوگیری از خفه شدن تعدادی از مردم و کارگاه های تولیدی در سیل گرانی‌ها، باید سنگ زیر پای آنها قرار داد، یعنی یارانه را پرداخت کرد تا قد اقتصادی و معیشتی مردم و کارگاه های تولیدی از سیلاب بلندتر شود.

 

۷- در حال حاضر آیا مردم و کارگاه های تولیدی توانایی این گرانی و آثار مترتب بر آن را دارند.

 

۸- ممکن است گفته شود در جلسه سران تصمیم گیری شده است. رئیس جمهور حتما با وزرا مشورت کرده و در دولت جمع بندی شده است، اما شما به عنوان رئیس مجلس با چه کسی مشورت کرده اید، مگر می توانید بدون مشورت مجلس تصمیمی بگیرید؟ شان جلسه قوا با پشتیبانی نظام محفوظ و قابل احترام است، اما با بررسی در مجلس و اطلاع رسانی به نمایندگان هیچ منافاتی ندارد که مسئولیت این قسمت با شماست.

 

۹- ما این کار را در حال حاضر به نفع نظام و مردم نمی دانیم و با اجرای آن مخالفیم. حتما نمایندگان لااقل در این یکجا شفاف‌سازی خواهند کرد و به مردم اعلام خواهند کرد چه کسی موافق و چه کسی مخالف است، که در صورت مخالفت اکثریت نمایندگان مجلس، شما مخالف مجلس نظر داده اید و در صورت موافقت اکثر نمایندگان، مجلس پاسخگو و شما نظر مجلس را اعلام نموده اید.

 

امید است، جنابعالی با حضور در صدا و سیمای جمهوری اسلامی ایران اگر در جریان اتخاذ این تصمیم بوده اید دفاع کنید و اگر این تصمیم بدون اطلاع شما اتخاذ گردیده است از شان و جایگاه مجلس دفاع نمایید!

 

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده
آخرین اخبار