فروش نقدی محصولات سیبا موتور با تخفیف ویژه آغاز شد واریز اعتبار کالابرگ به حساب ۴ میلیون و ۸۳۰ هزار نفر از دوشنبه آینده میدری: توزیع کالابرگ الکترونیکی باید ادامه یابد/ دنبال تأمین منابع هستیم / واریز کالابرگ برای این دهک‌ها آخرین قیمت دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۳۱ تیر ۱۴۰۴/ افزایش سرعت تغییر نرخ دلار سخنگوی صنعت آب: تهران و البرز با ۲۰ میلیون جمعیت، در معرض بیشترین تنش آبی هستند/ در ۲۴ استان و ۵۰ شهر تنش آبی داریم بانک مرکزی: نقدینگی ۲۹ درصد بیشتر شد ۲۵درصد بازنشستگان تأمین اجتماعی فاقد مسکن‌اند دپوی ۱۴هزار خودروی خارجی در بنادر و گمرکات/ دستور فوری ترخیص صادر شد اعتبار کالابرگ دهک‌های ۴ و ۵ امروز شارژ می‌شود قیمت تتر امروز دوشنبه ۳۰ تیر ۱۴۰۴ تازه‌ترین تغییرات قیمت خودرو در بازار / آخرین قیمت شاهین، کوییک، تارا، سمند و ساینا + جدول قیمت جدید طلا و سکه ۳۰ تیرماه ۱۴۰۴/ سقوط سکه به کانال ۶۰ میلیون جدی شد قیمت جدید دلار، یورو و سایر ارز‌ها امروز ۳۰ تیرماه ۱۴۰۴/ دلار وارد کانال جدید قیمتی شد اعضای کمیته صیانت و نظارت بر سهام عدالت معرفی شدند آخرین قیمت‌ها در بازار تجاری/ دلار توافقی ۷۱هزار و ۷۵۳ تومان شد

اذعان شبکه یورونیوز به تسلط ایران بر تنگه هرمز

شبکه خبری یورونیوز امروز (جمعه) در گزارشی با اشاره به نقش ایران در امنیت تنگه هرمز، اذعان کرد که عبور حدود ۲۰ درصد از نفت و ال‌ان‌جی جهان از این مسیر حیاتی نشانه‌ای از جایگاه راهبردی جمهوری اسلامی در معادلات انرژی خاورمیانه است.
تاریخ انتشار: ۱۴:۱۵ - ۰۶ تير ۱۴۰۴ - 2025 June 27
کد خبر: ۲۸۱۸۹۳

به گزارش راهبرد معاصر؛ شبکه خبری یورونیوز امروز (جمعه) در گزارشی با اشاره به نقش ایران در امنیت تنگه هرمز، اذعان کرد که عبور حدود 20 درصد از نفت و ال‌ان‌جی جهان از این مسیر حیاتی نشانه‌ای از جایگاه راهبردی جمهوری اسلامی در معادلات انرژی خاورمیانه است.

در این گزارش آمده است: ایران بر این تنگه تسلط دارد و می‌تواند با ایجاد اختلال در عبور و مرور انرژی، بسیاری از کشورها را با بحران روبه‌رو سازد. چهار کشور چین، هند، ژاپن و کره‌جنوبی، سه‌چهارم واردات انرژی از طریق این مسیر را به خود اختصاص می‌دهند.

وابستگی شرق آسیا به نفت و گاز خاورمیانه و گذار نسبتاً کند این منطقه به انرژی پاک آن را در برابر اختلالات در انتقال از طریق تنگه هرمز آسیب‌پذیر کرده است؛ ضعفی راهبردی که جنگ میان ایران و اسرائیل آن را برجسته کرده است.

بر پایه تحلیل گروه تحقیقاتی «زیرو کربن آنالیتیکس»، ژاپن و کره جنوبی با بیشترین خطر مواجه هستند و پس از آن‌ها هند و چین قرار دارند. همه این کشورها در گسترش استفاده از انرژی‌های تجدیدپذیر کند عمل کرده‌اند.

در سال 2023، انرژی‌های تجدیدپذیر تنها 9 درصد از ترکیب انرژی مورد استفاده کره جنوبی را تشکیل می‌داد که بسیار پایین‌تر از میانگین 33 درصدی دیگر اعضای سازمان توسعه و همکاری اقتصادی بود. در همان سال، ژاپن بیش از هر کشور دیگری در گروه هفت به سوخت‌های فسیلی متکی بود.

در زمان نگارش این گزارش، به نظر می‌رسد آتش‌بس در جنگ 12 روزه ایران و اسرائیل برقرار مانده که در حال حاضر احتمال بروز مشکل را کاهش داده است. اما کارشناسان می‌گویند تنها راه مقابله با نااطمینانی پایدار، کاهش وابستگی به سوخت‌های فسیلی وارداتی و شتاب‌بخشیدن به گذار آسیا به منابع انرژی پاک و داخلی است.

چین و هند بزرگ‌ترین خریداران بزرگ نفت و ال‌ان‌جیِ عبوری از گلوگاه تنگه هرمز هستند اما ژاپن و کره جنوبی آسیب‌پذیرترند.

ژاپن برای 87 درصد از کل مصرف انرژی خود به سوخت‌های فسیلی وارداتی متکی است و کره جنوبی 81 درصد وارد می‌کند. بنا بر گزارش اندیشکده جهانی انرژی مستقل «امبر» که از انرژی پاک حمایت می‌کند، چین تنها 20 درصد و هند 35 درصد وابسته‌اند.

روز جمعه، قیمت شاخص بین‌المللی نفت خام برنت، با 0.55 درصد افزایش به 68 دلار و 10 سنت در هر بشکه رسید. در طول ماه، ارزش این سوخت 6.26 درصد افزایش یافته، هرچند قیمت‌ها از اوج هفته گذشته عقب‌نشینی کرده‌اند./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار