لاریجانی مورد هجمه نمایندگان ملت قرار گرفت-راهبرد معاصر
کلیات طرح اصلاح قانون مهریه در کمیسیون قضایی مجلس تصویب شد جزئیات دستگیری عناصر شبکه تکفیری در سرپل‌ذهاب عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند سکینه سادات پاد، دستیار رئیس‌جمهور از سمت خود کنار رفت؟ هیأت مرکزی نظارت بر انتخابات شورا‌های اسلامی شهر و روستا مشخص شدند جمعی از مداحان اهل بیت با رهبر انقلاب دیدار می‌کنند علم‌الهدی: اول باید دین مردم را مدیریت کنیم و بعد دنیای آنان را پیام توئیتری پزشکیان به السیسی خطیب نماز جمعه تهران: بسترسازان نابودی زیرساخت‌های سوریه پاسخگوی امت اسلامی باشند الحاق شناور‌های بسیار پیچیده و تسلیحات ویژه به نیروی دریایی ارتش فرمانده سپاه خراسان‌جنوبی: آخرین نفری که خط مقدم نبرد با تکفیری‌ها در سوریه را ترک کرد یک پاسدار بود /برای ارتش سوریه جهاد معنایی نداشت ادای احترام فرمانده کل سپاه پاسداران به مقام شهید سلیمانی لاریجانی: یکی از راهبرد‌های دشمن این است که القاء کند همه خسته هستند و نباید به مردم کاری داشت ساعت کاری دستگاه‌های اجرایی تا بهمن‌ماه تغییر کرد+ جزئیات نماینده مجلس: حتی فقیرترین کشور‌های آفریقایی هم این حد از کاهش ارزش پول را ندارند
در جلسه روز گذشته مجلس چه گذشت؟

لاریجانی مورد هجمه نمایندگان ملت قرار گرفت

عدم مشورت لاریجانی با نمایندگان ملت و نقش او در تاییدیه مصوبه جلسه سران قوا پیرامون افزایش قیمت بنزین با انتقاد وسیع نمایندگان مجلس روبرو شد. نمایندگان با تذکرهای شفاهی متعدد، او را به نادیده انگاشتن نقش مجلس متهم کرده و شماری از آنان از نمایندگی مجلس استعفا نمودند.
تاریخ انتشار: ۱۱:۵۴ - ۲۷ آبان ۱۳۹۸ - 2019 November 18
کد خبر: ۲۸۲۰۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ مجلس شورای اسلامی روز گذشته جلسه ای مهم پیرامون حواشی افزایش قیمت بنزین برگزار نمود. عمده انتقاد نمایندگان ملت در این جلسه به مسئله نادیده انگاشتن نقش مجلس در افزایش قیمت بنزین اختصاص یافت.

 

سخنگوی هیات رئیسه مجلس در ابتدای روز ازآغاز نشست غیر علنی مجلس با حضور علی شمخانی دبیر شورای عالی امنیت ملی برای بررسی گرانی اخیر بنزین خبر داد. در این نشست شمخانی توضیحاتی درباره گرانی بنزین به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد.

 

با این حال بیشترین انتقادات نمایندگان مجلس به شخص رئیس مجلس بازمیگشت. نمایندگان لاریجانی را به دلیل نادیده انگاشتن نقش شان در این رخداد مورد هجمه خویش قرار دادند.

 

سالک در تذکر شفاهی: لاریجانی جریان سهمیه بندی بنزین را به مجلس نگفت

احمد سالک کاشانی در جلسه علنی عصر امروز مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی اظهار داشت: لاریجانی در موضوع مهم تصمیم گیری پیرامون قیمت بنزین، مجلس را در جریان قرار نداد.

 

وی با تأکید بر اینکه همه ما تابع فرامین مقام معظم رهبری هستیم و این مسئله ریشه در اعتقادات ما دارد، گفت: دشمنان بدانند رمز پیروزی ملت ایران همین مسئله بوده است و ما همواره حول محور حاکمیت وحدت داریم.

 

سالک کاشانی بیان کرد: روحانی با ابلاغ خبر افزایش قیمت بنزین کام مردم را تلخ کرد و باید پاسخگوی تمام تشنجات باشد  و بنده مطابق قانون اساسی، عدم کفایت سیاسی وی را اعلام می کنم.

 

پژمانفر در تذکر شفاهی: لاریجانی نمی‌تواند نظر نمایندگان را «وتو» کند

نصراله پژمانفر در جلسه علنی عصر امروز مجلس شورای اسلامی در تذکر شفاهی گفت: علت نارضایتی مردم باید مورد بررسی قرار گیرد، چرا که این مسئله ریشه در وعده های محقق نشده دولت دارد.

 

وی افزود: اعتماد مردم به دولت سلب شده چرا که دولت مردان با مردم صداقت ندارند.

 

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس متذکر شد: بنده چندی پیش خطاب به لاریجانی گفتم که وی در مجلس رفتاری دیکتاتوری دارد چرا که علیرغم اینکه صراحتا سه بار مجلس به تشکیل وزارت بازرگانی رأی منفی داده بود اما وی در جلسه سران قوا بر خلاف نظر مجلس به آن رأی مثبت داده بود.

 

پژمانفر تصریح کرد: لاریجانی احساس می کند که حاکم بر مجلس است و می تواند نظر مجلس را وتو کند.

 

عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس با بیان اینکه در مورد موضوع بنزین لاریجانی از طرف مجلس نظر داده است، خاطرنشان کرد: رئیس مجلس بودن به معنای همه کاره بودن مجلس نیست و لاریجانی با چنین نظراتی به مجلس ظلم و خیانت کرد.

 

لاهوتی در تذکر شفاهی: دولتمردان باید تصمیم درستی درباره بنزین بگیرند

مهرداد لاهوتی در جلسه علنی نوبت عصر مجلس شورای اسلامی در تذکری شفاهی اظهار داشت: شورای هماهنگی اقتصادی جهت تصمیم گیری فوری در شرایط تحریم تشکیل شد اما نباید درباره مباحثی که نیاز به قانونگذاری دارد، تصمیم گیری کند.

 

وی با بیان اینکه نرخ بنزین سه هزار تومانی در حق مردم ظلم است، افزود: دولت می خواهد ۲۰۰ هزار تومان به مردم بدهد و از طرف دیگر ۳۰۰ میلیون تومان تورم در کشور ایجاد شود. مردم ماهی ۲۰۰ هزار تومان را نمی خواهند چرا که نمی خواهند تورم کشور افزایش یابد.

 

سخنگوی فراکسیون مستقلین مجلس اظهار داشت: رئیس جمهور و وزرای مربوطه باید به نظر مردم احترام بگذارند و تصمیم درستی درباره بنزین بگیرند.

 

مازنی در تذکر شفاهی: سهمیه بندی بنزین با حضور سران قوا در مجلس بررسی شود

احمد مازنی در جلسه علنی عصر امروز مجلس شورای اسلامی طی تذکری شفاهی اظهار داشت: موضوع افزایش قیمت بنزین با نمایندگان مجلس مطرح نشد و ما از آن خبر نداشتیم.

 

وی افزود: بنده پس از مشورت با روسای فراکسیون های سیاسی مجلس و آقای لاریجانی، پیشنهاد کردم از رئیس جمهور و رئیس قوه قضائیه دعوت شود تا موضوع افزایش قیمت بنزین با حضور روسای سه قوه در مجلس بررسی شود که امیدوارم این اتفاق رخ دهد.

 

حاجی دلیگانی در تذکری: نشست مشترک دولت و مجلس برای جلوگیری از موج گرانی تشکیل شود

حسینعلی حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر در جلسه علنی نوبت عصر مجلس شورای اسلامی در تذکری، گفت: در اردیبهشت ماه ۹۸ اولین جلسه نمایندگان با قوه قضائیه برگزار شد. در آن جلسه اعلام شد که دومین دیدار نمایندگان و رئیس قوه قضائیه ظرف سه ماه آینده انجام می شود و همچنین مقرر شد نمایندگانی از دو قوه امورات مشترک را پیگیری کنند.

 

وی افزود: ماه ها از آن جلسه می گذرد و هنوز جلسه مجدد تشکیل نشده است.

 

این نماینده مجلس همچنین خواستار برگزاری جلسه مشترک بین دولت و مجلس شد و گفت: با توجه به بحثی که در مورد سوخت پیش آمده، هیئت رئیسه مجلس تدبیری کند تا جلسه مشترکی بین نمایندگان و دولت برگزار شود تا نقطه نظرات کارشناسی نمایندگان در خصوص اقدامات دولت بیان شود.

 

حاجی دلیگانی خاطرنشان کرد: موج گرانی در کشور راه افتاده و با جلسه مشترک می توانیم با اتخاذ تدابیری جلوی این موج را بگیریم.

 

در ادامه مسعود پزشکیان نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه را بر عهده داشت، گفت: پیگیری می کنیم.

 

نماینده اراک: مجلس باید به مصوبات مهم ورود پیدا کند

نماینده مردم اراک در مجلس شورای اسلامی گفت: انتظار این است که مجلس به مصوبات مهم ورود پیدا کند و با مشارکت مجلس تصمیماتی گرفته شود که به آرامش منتهی شود.

 

در ادامه جلسه علنی امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی مهدی مقدسی نماینده اراک در تذکری درباره افزایش قیمت بنزین خطاب به هیات رئیسه مجلس گفت: انتظار این بود بعد از فرمایشات رهبری تصمیمات اتخاذ شده در این موضوع را بررسی کنیم، همچنین هیات رئیسه و رئیس مجلس توضیح دهند ایا در این تصمیمات نظر مجلس گرفته شده است یا خیر؟

 

وی ادامه داد: اگر نظر مجلس گرفته شده توضیح داده شود که چه طور این نظرات در جلسات متعدد انعکاس یافته است، انتظار این است که مجلس به مصوبات مهم ورود پیدا کند و با مشارکت مجلس تصمیماتی گرفته شود که به آرامش منتهی شود.

 

مقدسی گفت: باید از ایجاد التهاب در قیمت ها و تورم جلوگیری شود و مدیریت لازم در این زمینه صورت گیرد.

 

فراکسیون امید خواهان حضور رئیس جمهور در مجلس هستند

عضو فراکسیون امید در نطق سالانه خود گفت: فراکسیون امید از هیئت رئیسه مجلس انتظار دارد تا با دعوت از رئیس جمهور و وزرای مربوطه در جلسه فردای مجلس، امکان طرح تصمیمات و توجیهات دولت در اجرای این طرح را برای مردم و نمایندگانشان فراهم سازد.

 

مهدی مقدسی نماینده اراک با اشاره به طرح سه فوریتی فراکسیون  امید مبنی بر توقف اجرای طرح سهمیه‌بندی بنزین گفت: پس از استماع فرمایشات مقام معظم رهبری در صبح امروز، فراکسیون از ارائه این طرح صرف نظر کرد، اما از هیئت رئیسه مجلس انتظار داریم با دعوت از رئیس جمهور و وزرای مربوطه در جلسه فردای مجلس، امکان طرح تصمیمات و توجیهات دولت در اجرای این طرح را برای مردم و نمایندگانشان فراهم سازد.

 

وی با تاکید بر این که مجلس باید در راس امور باشد گفت: حیف است با بی تدبیری در اجرای امور، برای مقام معظم رهبری هزینه درست کنیم. مگر نمایندگان نامحرم هستند که در جریان اجرای این طرح نبوده اند. ما از هیئت رئیسه انتظار داریم تا شان مجلس را رعایت کند و با توجه به شرایط ایجاد شده، حضور رئیس جمهور و وزرای اقتصادی در جلسه فردای مجلس برای ارائه توضیحات لازم است.

 

مقدسی با اشاره به اعتراضات مردم نسبت به اجرای این طرح خاطرنشان کرد: طبیعی است که وقتی مردم در جریان یک طرح نیستند، نسبت به اجرای آن معترض باشند و متاسفانه شبکه‌های معاند هم از این وضعیت سوء استفاده می کنند. ما باید شرایطی را فراهم کنیم تا مردم به ما اعتماد کنند.

 

وی با اشاره به شرورت وحدت و انسجام ملی تصریح کرد: وحدت در حد شعار نباید باقی بماند و نیاز به گام‌های عملی است. اگر مجلس به خاطر فرمایشات رهبری از برخورد با اجرای این طح صرف‌نظر کرد، امروز انتظار می‌رود تا برای توضیح اتفاقات رخ داده مسئولین به نمایندگان مردم توضیح دهند.

 

مقدسی در بخش دیگری از نطق خود با اشاره به مسائل حوزه انتخابیه اراک گفت: تسریع در اجرای مصوبات مربوط به کارنجات هپکو و آذراب، همچنین رسیدگی به وضعیت بیمارستان ولیعصر و کتابخانه بزرگ اراک از مواردی است که رسیدگی وزرای مربوطه را نیاز دارد.

 

این عضو فراکسیون امید  با اشاره به نزدیک بودن ایام انتخابات تصریح کرد: انتظار می‌رود در ایام باقی مانده تا انتخابات، صدا و سیما در جریان انتخابات به گونه ای رفتار کند که بی طرفی خود را به اثبات برساند.

 

نماینده بوکان استعفای خود را تقدیم هیات رئیسه کرد

 

نماینده مردم بوکان در مجلس ضمن با انتقاد از نقش نداشتن مجلس شورای اسلامی در مورد تصمیم دولت در مورد سهمیه بندی سوخت استعفای خود را تقدیم هیات رئیسه مجلس شورای اسلامی کرد.

 

«محمد قسیم عثمانی» در جلسه علنی نوبت عصر امروز یکشنبه مجلس شورای اسلامی در نطق میان دستور خود با انتقاد از تصمیم دولت نسبت به افزایش قیمت بنزین و سهمیه‌بندی سوخت گفت: وقتی آقای لاریجانی به عنوان نماینده مجلس شورای اسلامی بدون مشورت مجلس درباره بنزین تصمیم گیری و اظهار نظر میکند و گویا که نظر ما نمایندگان مهم نیست. به همین دلیل حضور ما هم در مجلس معنایی ندارد.

وی با طرح این سوال که ما برای چه در این جا هستیم،گفت: برای اینکه اعلام کنیم در این تصمیم نقشی نداشته‌ایم، استعفای خود را تقدیم هیات رئیسه می‌کنم.

عثمانی بعد از نطق خود استعفایش را به مسعود پزشکیان نایب رئیس اول مجلس شورای اسلامی تقدیم کرد.

کواکبیان: امیدوارم منافع حاصل از سهمیه‌بندی بنزین به همه ۶۰ میلیون ایرانی تعلق یابد

نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی گفت: امیدوارم همانگونه که رئیس جمهوری وعده داده اند منافع حاصل از اجرای طرح سهمیه بندی بنزین، به همه ۶۰ میلیون ایرانی تعلق پیدا کند و شاهد افزایش قیمت کالاها نباشیم.

 

«مصطفی کواکبیان» نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز (یکشنبه) مجلس شورای اسلامی در نطق خود درباره اجرای طرح سهمیه بندی بنزین با اشاره به رهنمودهای رهبر انقلاب اسلامی و صرف نظر کردن فراکسیون امید از طرح ۳ فوریتی لغو اجرای سهمیه بندی بنزین گفت: نمایندگان مجلس شورای اسلامی هیچ دخالتی در افزایش قیمت بنزین نداشته اند و حتی در چند نوبت نیز با این موضوع مخالفت کرده اند. پیشنهاد نمایندگان این بود که دولت اجرای این موضوع را در قالب بودجه سال ۹۹ مطرح کند.

 

وی افزود: اینجانب پیش از این چندین بار تذکر داده بودم که شورای هماهنگی سران سه قوه از لحاظ قانون اساسی وجاهتی ندارد، مگر قرار است شرایط تحریمی برداشته شود که در توجیه وجود این شورا به شرایط تحریم ارجاع داده می شود. پیشنهاد می‌کنم برای این که اثبات شود مجلس در راس امور است، این شورا منحل شود.

 

کواکبیان به حضور علی لاریجانی در شورای هماهنگی سران قوا به عنوان نماینده ۲۹۰ نماینده مجلس اشاره کرد و گفت: این که ایشان برای آرایی که در آن شورا می دهند، هیچ مشورتی با نمایندگان ندارد، قابل قبول نیست. هنوز هم دیر نشده است و پیشنهاد می‌شود با حضور ریاست جمهور و رئیس قوه قضائیه و نمایندگان مجلس شورای اسلامی، این موضوع مجددا مورد بررسی کارشناسی قرار بگیرد و ایرادات آن اصلاح شود.

 

عضو فراکسیون امید با اشاره به اعتراضات مردم نیز گفت: از وزیر کشور این سوال را دارم که آیا نیروهای انتظامی به اندازه کافی آموزش دیده اند که بتوانند میان مردم و آشوبگران تفاوت قائل شوند؟ همچنین این سوال از وزیر کشور وجود دارد که اگر مردم بخواهند به این تصمیم غیرکارشناسی، اعتراضی معمول داشته باشند، به کجا باید بروند؟

 

نماینده مردم تهران با اشاره به سوء استفاده معاندان از اعتراضات مردم گفت: منافقان، سلطنت طلبان و مزدوران خارجی بدانند که این ملت به رغم فشارهای ظالمانه بر سر میثاق خود با شهدای انقلاب اسلامی وفادار هستند و اصول اسلامیت و جمهوریت را رها نخواهند کرد.

 

کواکبیان افزود: از وزیر ارتباطات می‌خواهم تا هرچه زودتر مشکل ایجاد شده برای شبکه اینترنت را برطرف سازد و همچنین امیدوارم همانگونه که رئیس جمهوری وعده داده اند منافع حاصل از اجرای طرح سهمیه بندی بنزین، به همه ۶۰ میلیون ایرانی تعلق پیدا کند و شاهد افزایش قیمت کالاها نباشیم.

 

 

اعتراضات بنزینی نمایندگان به لاریجانی

نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی امروز خواستار نظارت بر قیمت سایر کالاها پس از افزایش قیمت بنزین شدند.

 

محمدرضا صباغیان در این باره گفت: انتظار ما این است با توجه به اینکه مردم از نظر اقتصادی در فشار هستند، قانون افزایش نرخ بنزین با نظارت خوبی اجرا شود و تأثیری در قیمت سایر کالاها نگذارد.

 

همچنین غلامرضا کاتب خطاب به لاریجانی گفت: آقای لاریجانی انتظار ما از شما این است در جلساتی که به نیابت از مجلس شرکت می کنید، نظرات نمایندگان هم به خوبی لحاظ شود.

 

وی تأکید کرد: همچنین لازم است تذکرهای لازم به دولت داده شود تا کنترل قیمت ها را در دستور کار خود قرار دهند تا مردم از نظر معیشتی و اقتصادی کمتر آسیب ببینند.

 

در ادامه جلسه، احد آزادیخواه اظهارداشت: بر اساس قانون برنامه ششم توسعه، موضوع افزایش قیمت حامل های انرژی باید در مجلس تصویب شود اما متأسفانه نمایندگان در جریان افزایش قیمت بنزین قرار نگرفتند و ما به این موضوع اعتراض داریم.

 

سیدجواد حسینی کیا عضو فراکسیون نمایندگان ولایی مجلس نیز در واکنش به حواشی ایجاد شده پس از افزایش قیمت بنزین، گفت: با توجه به اینکه در اعتراضات برخی از بانک ها و موسسات مالی و اعتباری آتش زده شده اند، رئیس جمهور باید در این زمینه پاسخگو باشد.

 

همچنین علی گلمرادی در این باره تاکید کرد: جایگاه مجلس رفیع است و کسانی که به نیابت از مجلس نظراتی را مطرح می کنند، باید نظرات نمایندگان را هم مورد توجه قرار دهند.

 

رضا کاظمی نماینده مردم پلدختر هم در اعتراضی، گفت: آقای لاریجانی! چرا شما به عنوان رئیس قوه مقننه در باره تصمیم گیری پیرامون موضوع مهم بنزین با نمایندگان مشورت نکردید؟

 

وی گفت: نظر نمایندگان در این باره مورد توجه قرار نگرفت و نمایندگان مجلس از طریق رسانه ها از موضوع افزایش قیمت بنزین آگاه شدند.

ارسال نظر