به گزارش «راهبرد معاصر»؛ امیر داهان، رئیس اداره غرامت اداره مالیات اسرائیل گفت، در مدت دو هفته نزدیک به ۴۰ هزار درخواست غرامت برای خسارتهای مالی در مناطقی که موشکهای ایرانی به آنجا اصابت کرده، ثبت شده است.
وی تخمین زد، تعداد دعاوی حقوقی در جنگ با ایران به ۵۰ هزار مورد خواهد رسید که این اداره از ابتدای جنگ ۲.۵ میلیارد شِکِل پرداخت کرده است و انتظار دارد این مبلغ به ۵ میلیارد شِکِل (حدود ۱.۵ میلیارد دلار) برسد.
به زودی قانونی به کنست ارائه خواهد شد که به کسب و کارها در همه زمینهها غرامت میدهد
رئیس اداره غرامت اداره مالیات اسرائیل با ابراز شگفتی از میزان خسارت گفت: این مبالغ هنگفتی است که ما پیشتر هرگز در خسارت مستقیم ندیدهایم. مؤسسه وایزمن و پالایشگاه بازان خسارتهای زیادی دیدند و خسارت ناشی از آنها میلیاردها شِکِل تخمین زده میشود. خسارت به مؤسسه وایزمن ۲ میلیارد شِکِل تخمین زده میشود و تقریباً ۲۵ ساختمان وجود دارد که در نتیجه خسارت ناشی از موشکها باید تخریب شوند.
اظهارات داهان، کسری مورد انتظار در صندوق غرامت را آشکار کرد و گفت: کل مطالبات مطرح شده علیه این صندوق به 6 میلیارد شِکِل میرسد، در حالی که این رقم قبل از جنگ 9.5 میلیارد شِکِل بود. در شمال، مشاغلی وجود دارند که هنوز هیچ ادعایی ارائه نکردهاند.
وی تصریح کرد: سازمان امور مالیاتی پاسخگویی رایانهای به افراد آسیبدیده از خسارتها را که بالغ بر 30 هزار شِکِل میشود، فعال کرده است.
به زودی قانونی به کنست ارائه خواهد شد که به کسب و کارها در همه زمینهها غرامت میدهد، مشابه قانونی که ارائه و مسیری که در آغاز جنگ (هفتم اکتبر ۲۰۲۳) اتخاذ شد.
چالش غرامت در داخل رژیم صهیونیستی جنجال به پا کرده است، به طوری که اوریت فرکاش-هاکوهن، نماینده کنست (از حزب اردوگاه ایالتی) در دهمین روز جنگ با انتقاد از اقدامات وزارت دارایی گفت: باید سازوکار دائمی غرامت بر مبنای معیارهای اعلام یا شروع عملیات نظامی ایجاد شود.
وی در جلسهای که چند روز پیش برگزار شد، افزود: چرا مردم از وضعیت خود از نظر واجد شرایط بودن برای دریافت غرامت مطلع نیستند؟ ابهامات مهمی درباره مرخصی بدون حقوق کارگران وجود دارد و باید بررسی شوند.
شاهار تورگمان، رئیس اتحادیه اتاقهای بازرگانی اسرائیل گفت، طرح غرامت و مرخصی بدون حقوق باید اجرا شود، مشابه طرحی که هنگام شروع جنگ در هفتم اکتبر ارائه شد.
پس از عملیات موفقیتآمیز موشکی ایران با عنوان «وعده صادق ۳» اشغالگران مجبور به توقف حملات به ایران شدند، در حالی که تهران حمله نهایی را انجام داد.
روزنامه Politis در گزارشی با عنوان «انگار اینجا سرزمین موعود دیگری است، چرا یهودیان در قبرس زمین میخرند؟» به اسرائیلیهایی پرداخت که پس از جنگ اخیر با ایران، خانه و زمین در بخش رومی خریداری کردهاند.
این گزارش نشان میدهد تعداد اسرائیلیها به ۱۵ هزار نفر رسیده و فعالیت جنبش یهودی در منطقه افزایش یافته است. مهاجران اسرائیلی در آستانه تأسیس شهر هستند؛ کسانی که در همهگیری کووید-۱۹ از قبرس یونانینشین به عنوان «حیاط خلوت» خود استفاده کرده بودند.
طبق این گزارش، جنبش یهودی مالک 6 خانه، یک کنیسه، یک مهدکودک، یک میکوا (حمام یهودی)، یک گورستان و مراکز فعالیت تابستانی است. این جنبش تشکیلاتی افراطی است که به وجود فلسطینیان اعتقادی ندارد، خواستار اخراج آنها از فلسطین اشغالی است و با هرگونه توافقی که بخشی از این سرزمین را به آنها اعطا کند، مخالف است.
مهاجران اسرائیلی در آستانه تأسیس شهر هستند؛ کسانی که در همهگیری کووید-۱۹ از قبرس یونانینشین به عنوان «حیاط خلوت» خود استفاده کرده بودند
اعضای این تشکیلات علاوه بر امارات متحده عربی، در چندین کشور ازجمله ایالات متحده، فرانسه و کانادا حضور دارند و در آنجا مرکز اجتماعی یهودی حاوی کنیسه و طومارهای تورات تأسیس کردهاند.
استفانوس استفانو، دبیرکل حزب چپ افراطی آکل (بزرگترین حزب مخالف در قبرس یونانینشین) در سخنرانی کنفرانس عمومی حزب خود گفت، اسرائیلیها بدون نظارت در حال خرید زمین در کشورش هستند و گفت: کشور از ما گرفته میشود. اسرائیل خاک ما را اشغال میکند.
وی هشدار داد: خطر بزرگی در راه و کشورمان در حال از دست رفتن است. اسرائیلیها در حال خرید املاک و مستغلات در مناطق حساسی هستند که امنیت ملی را تهدید میکند. شاهد توسعه پدیدهای هستیم که در آن اسرائیلیها با تأسیس مدارس و کنیسههای صهیونیستی، محلههای یهودینشین ایجاد میکنند.
دبیرکل حزب چپ افراطی آکل عنوان کرد: شاهد خرید مراکز اقتصادی مهم و زمینهای وسیع در قبرس بهوسیله اسرائیلیها به صورت سازمانیافته هستیم.