مقدار مجاز مصرف ویتامین‌ها چقدر است؟ با خواص شگفت‌انگیز این ادویه طلایی برای سلامتی آشنا شوید غول ایرانی به بازی‌های کشور‌های اسلامی هم نمی‌رسد واژگونی دو خودرو در محور‌های نورآباد ۱۱ مصدوم برجای گذاشت اجرای کالابرگ برای ۴ دهک باقی‌مانده + جزئیات هشدار باران‌های شدید موسمی به ۶ استان / شهروندان در خطر سیل و صاعقه و باد شدید بجای ماهی این ۴ گیاه شگفت‌انگیز را بخورید پاسخ حماس به ادعا‌های اسکای نیوز درباره تعیین شروط برای آتش بس روایت سفیر ایران در عربستان از رایزنی‌های تهران و ریاض در ۲ هفته اخیر تامین اجتماعی: آگهی‌های خرید سابقه بیمه‌ای کلاهبرداری است قالیباف در صحن مجلس: دشمن با اخبار دروغ به دنبال شکستن صف یکپارچه مردم است / مواضع رئیس جمهور قمارباز آمریکا هیچ اعتباری ندارد تمدید مهلت ثبت‌نام فرهنگیان در سامانه نقل و انتقال + توضیحات سخنگوی وزارت آموزش و پرورش گروسی: ایران می‌تواند ظرف چند ماه تولید اورانیوم غنی‌شده را آغاز کند پیکر سپهبد شهید سلامی و سردار شانه‌ئی در حرم حضرت عبدالعظیم حسنی (ع) به خاک سپرده شد + فیلم همسرکشی به عشق ازدواج با یک قاتل

تپش قلب ناگهانی/ هشدار روان‌شناس درباره پیامدهای حوادث پرتنش

یک روانشناس گفت: تپش قلب پس از حوادث پرتنش می‌تواند نشانه‌ای از آسیب روانی پس از تجربه وقایع سخت مثل جنگ باشد.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۱ - ۰۹ تير ۱۴۰۴ - 2025 June 30
کد خبر: ۲۸۲۲۶۰

به گزارش راهبرد معاصر؛  دکتر پرویز رزاقی، روان شناس در برنامه «ایران استوار» رادیو سلامت با بیان اینکه در شرایطی که صداهای مختلف یا اتفاقات پرتنش روانی رخ می‌دهند، برخی افراد دچار تپش قلب یا علائم فیزیکی مشابه می‌شوند، افزود: این علائم، در بسیاری از موارد نه به دلیل مشکلات جسمی، بلکه ناشی از استرس‌های روانی ناگهانی هستند.

وی تأکید کرد: اگر تپش قلب پس از وقوع حوادث اضطراب‌آور یا بحران‌هایی نظیر جنگ ایجاد شده باشد، می‌تواند به نوعی اختلال استرس پس از سانحه (PTSD) ارتباط داشته باشد. فرد ممکن است پیش از این چنین علائمی را تجربه نکرده باشد، اما شدت فشار روانی، باعث بروز چنین واکنش‌هایی در بدن می‌شود.

وی توصیه کرد: در چنین شرایطی، تمرکز بر یافتن علت جسمی در اولویت نیست، بلکه باید تمرکز فرد بر ترمیم روانی و بازگرداندن آرامش درونی‌اش باشد. استفاده از تکنیک‌هایی مانند تنفس عمیق، مدیتیشن، یا تمرین‌های آرام‌سازی می‌تواند بسیار مؤثر باشد.

رزاقی با اشاره به روش‌های ساده کاهش اضطراب افزود: فرد می‌تواند در موقعیت آرامی دراز بکشد یا بنشیند، با بینی نفس عمیق بکشد، نفس را چند ثانیه در قفسه سینه نگه دارد و سپس از راه دهان آن را بیرون بدهد. این تکنیک‌ها در کاهش ضربان قلب و رسیدن به آرامش بسیار مؤثر هستند.

این روان‌شناس در پایان گفت: سبک زندگی آرام، پرهیز از پرداختن مکرر به عوامل اضطراب‌زا و استفاده از تکنیک‌های آرام‌سازی، مسیر مؤثری برای بازگشت به سلامت روانی است. افراد باید بدانند که بهبود، ممکن و در دسترس است./بهداشت نیوز

ارسال نظر
آخرین اخبار