نتانیاهو مسئولیت ترور دانشمندان ایرانی را برعهده گرفت عراقچی: همکاری با آژانس شکل جدیدی پیدا خواهد کرد دیدار لاوروف با رهبر کره شمالی سفر ابو محمد جولانی به جمهوری آذربایجان شروط پ. ک. ک برای ورود به عرصه سیاسی: آزادی «عبدالله اوجالان»، خواسته اصلی ما برای ادامه روند صلح است موارد اختلافی میان حماس و اسرائیل در مذاکرات آتش‌بس واکنش سازمان ملل و فیدان به خلع سلاح پ. ک. ک بیانیه وزارت خارجه آمریکا درباره کشته شدن یک شهروند آمریکایی در کرانه باختری اخراج دسته‌جمعی در وزارت خارجه آمریکا؛ ۱۳۵۰ دیپلمات کنار گذاشته شدند موافقت آمریکا با فروش احتمالی تجهیزات پشتیبانی A-۲۹ Super Tucano به ارتش لبنان هدیه ویژه نتانیاهو برای ترامپ اذعان هاآرتص به دستیابی هکر‌های ایرانی به اطلاعات صد‌ها مقام اسرائیلی سرکرده پ‌ک‌ک برای دومین بار خواستار خلع سلاح این گروه شد سفارت چین: به ایران موشک نداده‌ایم سفر هیئت قطری به آمریکا / جزئیات برنامه این گروه در کاخ سفید

عراقچی: همکاری با آژانس شکل جدیدی پیدا خواهد کرد

وزیر امور خارجه کشورمان امروز شنبه با سفرا و نمایندگان کشور‌های خارجی در تهران دیدار کرد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۵۶ - ۲۱ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 12
کد خبر: ۲۸۳۲۲۵

به گزارش راهبرد معاصر، امروز شنبه نشست سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه کشورمان با سفرا و کارداران و روسای نمایندگی‌های خارجی و بین‌المللی مقیم تهران در ساختمان وزارت امور خارجه برگزار شد و عراقچی در خصوص سیاست خارجی ایران صحبت کرد.

عراقچی در نشست با سفرا و نمایندگان خارجی مقیم تهران گفت: من از همه کشور‌هایی که این تجاوز آشکار به خصوص حمله به تاسیسات هسته‌ای را محکوم کردند، و از کشور‌هایی که ابراز همبستگی با مردم ایران کردند تشکر می‌کنم.

ابراز تاسف می‌کنم از برخی کشور‌ها که حاضر نشدند این تجاوز آشکار را محکوم‌کنند و این تخلف روشن از حقوق بین‌الملل را محکوم نکردند.

انتظار داشتیم سازمان ملل حملات به ایران را محکوم می‌کرد

عراقچی در ادامه گفت: بیش از ۱۲۰ کشور حملات آمریکا و اسرائیل را محکوم کردند، اما ما انتظار داشتیم سازمان ملل این حملات را محکوم می‌کرد که به دلیل جلوگیری آمریکا و چند عضو دیگر این کار صورت نگرفت.

ما جدا متاسفیم که شورای حکام آژانس حاضر نشد به این قضیه ورود کند و حتی مدیرکل آژانس که مسئولیت مستقیم دارد اقدام به محکومیت حملات نکردند. در این حملات تاسیسات ایران آسیب دید، اما نظام عدم اشاعه و حقوق بین‌الملل بیشتر آسیب دید.

اینکه نظام عدم اشاعه به این آسانی زیر پا گذاشته می‌شود، این قبل از اینکه خسارتی برای ایران باشد خسارت برای جامعه بین‌الملل و حقوق بین‌الملل است.

گزارش آژانس بهانه‌ای برای حملات به تاسیسات هسته‌ای ایران شد

وزیر خارجه افزود: برنامه هسته‌ای ایران صلح آمیز بوده و باقی خواهند ماند. ما همواره عضو ان‌پی‌تی هستیم و خواهیم بود و به توافق پادمان پایبند هستیم. همکاری ما با آژانس متوقف نشده، اما شکل جدیدی پیدا خواهد کرد.

بر اساس قانون مجلس همکاری‌های ما از طریق شورای عالی امنیت ملی مدیریت می‌شود و تقاضا‌های آژانس برای همکاری مورد به مورد توسط شورای عالی امنیت ملی بررسی می‌شود و تصمیم گیری خواهد شد.

تاسیسات هسته‌ای ما مورد حمله نظامی واقع شده و نزدیکی به این مراکز خطراتی را به همراه دارد. خطر انفجار مهمات باقی مانده خطر جدی است، و اینکه بازرسان بتوانند نزدیک بشوند برای ما جنبه امنیتی دارد.

ما از عملکرد آژانس رضایت نداریم، گزارش آژانس منجر به قطعنامه سیاسی شد و آن گزارش بهانه‌ای برای حملات به تاسیسات هسته‌ای شد.

سلاح هسته‌ای را غیراسلامی و غیرانسانی می‌دانیم

وی گفت: بیش از ۲۰ سال است که ایران دارد تلاش می‌کند صلح آمیز بودن برنامه خودش را ثابت کند و ما هر مسیری را بوده رفتیم تا ثابت کنیم برنامه ما صلح آمیز است. اگر قصدی برای تولید سلاح هسته‌ای داشتیم الان بهترین بهانه را داشتیم، اما ما سلاح هسته‌ای را غیراسلامی و غیرانسانی می‌دانیم و در فتوای مقام معظم رهبری موجود است.

ما همواره آماده گفت‌و‌گو بوده‌ایم ولی طبیعی است اطمینانی حاصل شود که اگر گفتگویی آغاز شد توسط آمریکا و دیگران به جنگ منجر نمی‌شود.

آمریکایی‌ها به میز مذاکره خیانت کردند

عراقچی گفت: آمریکا از روز اول در این حملات شرکت داشته و وارد حمله شد. در حقیقت آمریکایی‌ها به میز مذاکره خیانت کردند و اکنون اگر به دنبال ازسرگیری هستند باید اطمینان حاصل شود چنین تجاوزی صورت نخواهد گرفت.

آمریکایی‌ها با حمله، رسیدن به راه حل از طریق مذاکره را سخت‌تر کردند. بعد از جنگ اخیر ثابت شد راه حل نظامی وجود ندارد و برنامه هسته‌ای ایران با بمباران از بین نمی‌رود، زیرا این علم است که ایران به آن دسترسی پیدا کرده است و علم را نمی‌توان با بمباران از بین برد. /تسنیم

کلمات کلیدی: عراقچی آژانس
مطالب مرتبط
ارسال نظر
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار