آماده‌باش بی‌سابقه ارتش اسرائیل در جنوب سوریه عراقچی: ما جنگ را نمی‌خواستیم، اما برای آن آماده بودیم ابلاغ موافقتنامه انتقال محکومان میان ایران و ونزوئلا از سوی پزشکیان ترامپ قانون جنجالی رمرزارز‌ها را امضا کرد توافق آتش‌بس در سویداء/ جزئیات مشارکت دروزی‌ها در آینده سیاسی سوریه الجولانی: مداخله اسرائیل، سوریه را وارد مرحله خطرناکی کرد ادعای ترامپ: توانایی‌های هسته‌ای ایران برای مدت طولانی نابود شده بقائی: مثل همیشه با مردم سوریه هستیم؛ با صدای بلند از حاکمیت ملی و تمامیت ارضی سوریه حمایت می‌کنیم آخرین تحولات ناآرامی‌های سویداء / ۷۱۸ نفر کشته شده‌اند نیرو‌های الجولانی برای ورود به سویداء آماده می‌شوند دولت لبنان بار دیگر از پارلمان رأی اعتماد گرفت اعلام ورود صد‌ها دروزی از مناطق اشغالی به داخل سوریه زلنسکی: اگر تسلیحات دوربرد دریافت کنیم آماده اقدام هستیم ادعای دادستانی فرانسه علیه بشار اسد و ۲۰ مقام سابق سوریه اخراج مهاجران از خاک آمریکا به یک کشور آفریقایی

توافق آتش‌بس در سویداء/ جزئیات مشارکت دروزی‌ها در آینده سیاسی سوریه

رسانه‌های سوری جزئیاتی از بند‌های توافق آتش‌بس در سویداء را منتشر و اعلام کردند که طبق این توافق قرار است اقلیت دروزی در آینده سیاسی سوریه مشارکت داشته باشند.
تاریخ انتشار: ۱۲:۴۶ - ۲۸ تير ۱۴۰۴ - 2025 July 19
کد خبر: ۲۸۳۸۹۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ در پی اعلام توافق آتش بس در استان سویداء، رسانه‌های سوری جزئیات این توافق را منتشر کردند.

تام باراک، فرستاده آمریکا بامداد امروز اعلام کرد که سوریه و اسرائیل با آتش بس موافقت کرده‌اند و از دروزی‌ها، عشایر بادیه نشین و سنی‌ها می‌خواهیم که سلاح‌های خود را زمین بگذارند.

اما طبق گزارش رسانه‌های سوری جزئیات این آتش بس به شکل زیر است:

-ورود نهاد‌های دولتی اداری و امنیتی به استان سویداء.

-ادغام عناصر گروه‌های استان سویداء (نیرو‌های محلی سویداء) به وزارت امنیت و دفاع سوریه و مسئولیت آنها برای همکاری با سایر یگان‌ها جهت حفظ نظم و امنیت در داخل استان.

-تحویل سلاح‌های سنگین و متوسط دروزی‌ها و عشایر بادیه نشین.

-ادغام دروزی‌ها در آینده سیاسی سوریه در مرحله بعدی.

- تأمین مسیر خروج امن برای کسانی که توافق را رد می‌کنند.

-پیگرد قانونی افراد دخیل در خشونت‌ها از هر دو طرف.

-موظف شدن نیرو‌های محلی استان سویداء به همکاری با واحد‌های دیگر برای حفظ امنیت داخل استان.

وزارت کشور دولت موقت سوریه اعلام کرد که «نیرو‌های امنیت داخلی به عنوان بخشی از یک ماموریت ملی که هدف اصلی آن محافظت از غیرنظامیان و پایان دادن به هرج و مرج است، تحت دستورالعمل مستقیم ریاست دولت سوریه استقرار خود را در استان سویداء آغاز کرده‌اند».

این وزارتخانه گزارش داد که «دولت با همه نهاد‌های سیاسی و امنیتی خود به تلاش برای بازگرداندن امنیت و ثبات به سویداء ادامه می‌دهد و نیرو‌های امنیتی همه قدرت خود را برای پایان دادن به حملات و درگیری‌های داخلی و بازگرداندن ثبات به استان سویداء به کار خواهند گرفت».

این در حالی است که از دوشنبه هفته گذشته به دنبال لشکرکشی وحشیانه عناصر تروریستی وابسته به حکومت جولانی به استان دروزی نشین سویداء قتل عام‌های خونینی در این استان اتفاق افتاد و طبق آخرین آمار رسمی ۷۱۸ نفر کشته شدند.

همزمان با حملات وحشیانه تروریست‌های وابسته به جولانی علیه غیرنظامیان، رژیم صهیونیستی که از زمان سقوط دولت بشار اسد، در سایه همدستی جامعه بین‌المللی و سکوت و انفعال حکومت جولانی، سوریه را تبدیل به جولانگاه خود کرده، با ادعای حمایت از دروزی‌ها و با هدف اجرای پروژه تجزیه سوریه مجدداً وارد میدان شد و حملات شدیدی علیه مواضع سوریه انجام داد، از جمله کاخ ریاست جمهوری و وزارت دفاع این کشور.

در نهایت در حالی که جولانی و حکومت او حتی یک بیانیه قاطع در محکومیت تجاوزات رژیم صهیونیستی صادر نکرده و با لحنی ذلیلانه گفتند که قصد جنگ با این رژیم را ندارند، بامداد امروز تام باراک، فرستاده آمریکا اعلام کرد که با میانجی‌گری واشنگتن، توافقی برای آتش‌بس در استان سویداء میان «احمد الشرع» رئیس دولت موقت سوریه و «بنیامین نتانیاهو» نخست‌وزیر اسرائیل به دست آمده است.

فرستاده آمریکا همچنین با لحنی هشدارآمیز، از تمامی گروه‌های قومی و مذهبی در سوریه از جمله دروزی‌ها و عشایر بادیه‌نشین خواست که سلاح‌های خود را زمین بگذارند و برای ساختن «هویت ملی جدیدی» در سوریه همکاری کنند.

اما با وجود اعلام توافق آتش در سویداء، منابع سوری از درگیری‌های پراکنده در حومه شهر سویداء بین عشایر و دروزی‌های این شهر خبر می‌دهند. نیرو‌های عشایر سوری با درخواست حکومت جولانی برای تخلیه مناطق تحت کنترل خود در سویداء مخالفت کردند وهمین امر توافق آتش بس را بیش از بیش شکننده کرده است. / تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار