بیانیه وزارت امور خارجه درباره تجاوز نظامی آمریکا علیه ایران علت مرگ سناتور آمریکایی «لیندسی گراهام» اعلام شد سنتکام: حملات برای تضعیف توان نظامی ایران ادامه دارد ۶ نظامی آمریکایی در حمله ایران به یک پایگاه در کویت کشته شدند کشته شدن ۳ آمریکایی در حمله موشکی به کویت اف بی آی مرگ لیندسی گراهام را بررسی خواهد کرد نخست‌وزیر اوکراین استعفا داد / تغییرات ساختاری جدید زلنسکی در کی‌یف در راه است عراقچی: ایران از تمامیت ارضی و حاکمیت ملی لبنان قاطعانه حمایت می‌کند بیانیه سنتکام: تنگه هرمز باز است! /نیرو‌های ما آماده‌اند تا تداوم آزادی کشتیرانی را تضمین کنند توقف تمامی فعالیت‌های دریایی قطر سفارت آمریکا در مسقط از شهروندان خود در الدقم و مسندم خواست در محل خود پناه بگیرند عمان: مذاکرات تهران و مسقط درباره تنگه هرمز ادامه می‌یابد سی‌بی‌اس نیوز: ونس به عمان نمی‌رود مقر تجزیه‌طلبان مخالف ایران در شمال عراق هدف قرار گرفت رایزنی عراقچی و البوسعیدی در مسقط درباره سازوکار‌های مناسب برای تردد ایمن کشتی‌ها از تنگه هرمز هشدار ایروانی به آمریکا درباره تفاهم‌نامه

چین: از شرکت‌ها در برابر تحریم‌های آمریکا علیه ایران محافظت می‌کنیم

چین: از شرکت‌ها در برابر تحریم‌های آمریکا علیه ایران محافظت می‌کنیم سخنگوی وزارت خارجه چین امروز جمعه در یک نشست خبری در جمع خبرنگاران تصریح کرد که کشورش اقدامات لازم را برای محافظت از شرکت‌ها و شهروندان این کشور در برابر تحریم‌های ضدایرانی آمریکا انجام خواهد داد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۲ - ۱۸ مهر ۱۴۰۴ - 2025 October 10
کد خبر: ۲۹۱۳۳۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ چین روز جمعه اعلام کرد که در پاسخ به تحریم‌های آمریکا علیه تجارت نفت ایران، که یک پالایشگاه چینی را هدف قرار داده است، اقدامات لازم را برای حفاظت از حقوق قانونی شرکت‌ها و شهروندان چینی انجام خواهد داد.

گوئو جیاکون، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در یک نشست خبری امروز جمعه گفت که چین از ایالات متحده می‌خواهد به استفاده از تحریم‌ها پایان دهد و افزود که چین از امنیت انرژی خود دفاع خواهد کرد.این تحریم‌ها حدود 100 فرد، نهاد و کشتی، از جمله یک پالایشگاه و ترمینال مستقل چینی، را که در تجارت نفت و پتروشیمی ایران نقش داشتند، هدف قرار داده است.

ایالات متحده روز پنج‌شنبه تحریم‌های تازه‌ای علیه بخش نفت ایران اعمال کرد و ده‌ها فرد، شرکت و کشتی مرتبط با صادرات نفت و پتروشیمی تهران را هدف قرار داد. این تحریم‌ها 10 شخص حقیقیُ 49 شرکت و 34 کشتی را شامل می‌شوند.

از جمله شرکت‌هایی که مشمول تحریم‌های آمریکا شد یک پالایشگاه و ترمینال نفتی بود که طبق ادعای آمریکا به تسهیل تجارت نفت و محولات پتروشیمی ایران کمک می‌کرد. 

ایالات متحده آمریکا ساعاتی قبل‌تر از آن هم اعلام کرده بود که نام 29 نهاد (شامل 26 شرکت و 3 آدرس) را به فهرست نهادهای محدودشده این وزارتخانه اضافه کرده است. این تحریم‌ها شرکت‌هایی در چین (16 شرکت و 3 آدرس)، ترکیه (9 شرکت) و امارات متحده عربی 11 شرکت) را هدف قرار داده که به ادعای آمریکا از برنامه‌های نظامی ایران حمایت کرده‌اند.

این اقدام به طور خاص شرکت‌هایی را هدف قرار می‌داد که در خرید قطعات الکترونیکی آمریکایی مورد استفاده در پهپادهای مسلح نقش داشته‌اند. شرکت‌های قرارگرفته در این فهرست، از جمله شرکت‌هایی در چین و هنگ‌کنگ، اکنون از دریافت صادرات آمریکایی بدون مجوز ویژه دولت منع شده‌اند.

تحریم‌های ثانویه آمریکا، که شرکت‌ها و نهادهای خارجی را به دلیل تعامل با ایران هدف قرار می‌دهد، از سال 1996 (با قانون تحریم‌های ایران و لیبی) آغاز شده و در سال‌های اخیر، به ویژه پس از خروج آمریکا از برجام در 2018، تشدید شده است. 

این تحریم‌ها اغلب به عنوان ابزارهای جایگزین جنگ برای پیشبرد سیاست خارجی آمریکا توجیه می‌شوند اما با انتقادات شدیدی از سوی کشورهای مختلف روبرو هستند. چین این تحریم‌ها را به دلیل دخالت در تجارت میان کشورها «دست‌درازی‌های قضائی» توصیف می‌کند و ایران از آن به عنوان «تروریسم اقتصادی» و «نقض حقوق بشر» یاد کرده است.

ترکیه، با روابط اقتصادی نزدیک به ایران (مانند تجارت گاز و نفت)، تحریم‌های ثانویه را «فراسرزمینی» و تهدیدی برای حاکمیت ملی می‌بیند./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار