عراقچی با هشدار نسبت به هرگونه اقدام ماجراجویانه از سوی آمریکا: آماده پاسخ قاطع به هرگونه تعرض هستیم وزارت امور خارجه: به دفاع مقتدرانه ادامه می‌دهیم / ایران هیچ خصومتی با کشور‌های منطقه ندارد پست‌های عجیب ترامپ و تکرار ادعا‌ها درباره ایران، ونزوئلا و گرینلند کانال ۱۲ اسرائیل: تصمیم ترامپ برای حمله گسترده به ایران قطعی نیست/ اسرائیل در آماده‌باش کامل قرار گرفته ادعای بسنت: از تعقیب دارایی‌های ایران دست نخواهیم کشید مارین ترافیک: تردد در تنگه هرمز فقط از مسیر ایرانی ممکن است نهاد مدیریت آبراهه خلیج فارس: تردد از تنگه هرمز امکان‌پذیر نیست افشای استقرار جنگنده‌ها و رادارهای ایتالیا در عربستان مقام آمریکایی: ترامپ به مذاکره و توافق با ایران تمایل دارد حماس: با مسئولیت و مثبت‌اندیشی با پیشنهادات میانجی‌گران تعامل کردیم چرا حمله به بندر دمیاط مصر کار اسرائیل است؟ عفو بین‌الملل: هند تأمین‌کننده سلاح رژیم صهیونیستی در جنگ غزه بود عراق ادعای ترامپ را تکذیب کرد رهبر انصارالله: بسیاری از حکام عرب در حال خوش‌خدمتی به اسرائیل هستند عبور نخستین کشتی حامل گاز قطر از تنگه هرمز با مجوز ایران عربستان خواهان کاهش تنش با ایران است

چین: از شرکت‌ها در برابر تحریم‌های آمریکا علیه ایران محافظت می‌کنیم

چین: از شرکت‌ها در برابر تحریم‌های آمریکا علیه ایران محافظت می‌کنیم سخنگوی وزارت خارجه چین امروز جمعه در یک نشست خبری در جمع خبرنگاران تصریح کرد که کشورش اقدامات لازم را برای محافظت از شرکت‌ها و شهروندان این کشور در برابر تحریم‌های ضدایرانی آمریکا انجام خواهد داد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۰۲ - ۱۸ مهر ۱۴۰۴ - 2025 October 10
کد خبر: ۲۹۱۳۳۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ چین روز جمعه اعلام کرد که در پاسخ به تحریم‌های آمریکا علیه تجارت نفت ایران، که یک پالایشگاه چینی را هدف قرار داده است، اقدامات لازم را برای حفاظت از حقوق قانونی شرکت‌ها و شهروندان چینی انجام خواهد داد.

گوئو جیاکون، سخنگوی وزارت امور خارجه چین در یک نشست خبری امروز جمعه گفت که چین از ایالات متحده می‌خواهد به استفاده از تحریم‌ها پایان دهد و افزود که چین از امنیت انرژی خود دفاع خواهد کرد.این تحریم‌ها حدود 100 فرد، نهاد و کشتی، از جمله یک پالایشگاه و ترمینال مستقل چینی، را که در تجارت نفت و پتروشیمی ایران نقش داشتند، هدف قرار داده است.

ایالات متحده روز پنج‌شنبه تحریم‌های تازه‌ای علیه بخش نفت ایران اعمال کرد و ده‌ها فرد، شرکت و کشتی مرتبط با صادرات نفت و پتروشیمی تهران را هدف قرار داد. این تحریم‌ها 10 شخص حقیقیُ 49 شرکت و 34 کشتی را شامل می‌شوند.

از جمله شرکت‌هایی که مشمول تحریم‌های آمریکا شد یک پالایشگاه و ترمینال نفتی بود که طبق ادعای آمریکا به تسهیل تجارت نفت و محولات پتروشیمی ایران کمک می‌کرد. 

ایالات متحده آمریکا ساعاتی قبل‌تر از آن هم اعلام کرده بود که نام 29 نهاد (شامل 26 شرکت و 3 آدرس) را به فهرست نهادهای محدودشده این وزارتخانه اضافه کرده است. این تحریم‌ها شرکت‌هایی در چین (16 شرکت و 3 آدرس)، ترکیه (9 شرکت) و امارات متحده عربی 11 شرکت) را هدف قرار داده که به ادعای آمریکا از برنامه‌های نظامی ایران حمایت کرده‌اند.

این اقدام به طور خاص شرکت‌هایی را هدف قرار می‌داد که در خرید قطعات الکترونیکی آمریکایی مورد استفاده در پهپادهای مسلح نقش داشته‌اند. شرکت‌های قرارگرفته در این فهرست، از جمله شرکت‌هایی در چین و هنگ‌کنگ، اکنون از دریافت صادرات آمریکایی بدون مجوز ویژه دولت منع شده‌اند.

تحریم‌های ثانویه آمریکا، که شرکت‌ها و نهادهای خارجی را به دلیل تعامل با ایران هدف قرار می‌دهد، از سال 1996 (با قانون تحریم‌های ایران و لیبی) آغاز شده و در سال‌های اخیر، به ویژه پس از خروج آمریکا از برجام در 2018، تشدید شده است. 

این تحریم‌ها اغلب به عنوان ابزارهای جایگزین جنگ برای پیشبرد سیاست خارجی آمریکا توجیه می‌شوند اما با انتقادات شدیدی از سوی کشورهای مختلف روبرو هستند. چین این تحریم‌ها را به دلیل دخالت در تجارت میان کشورها «دست‌درازی‌های قضائی» توصیف می‌کند و ایران از آن به عنوان «تروریسم اقتصادی» و «نقض حقوق بشر» یاد کرده است.

ترکیه، با روابط اقتصادی نزدیک به ایران (مانند تجارت گاز و نفت)، تحریم‌های ثانویه را «فراسرزمینی» و تهدیدی برای حاکمیت ملی می‌بیند./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار