دستگیری گسترده اعضای حزب بعث در عراق گفتگوی وزرای خارجه ایران و طالبان درباره بحران غزه و مهاجران افغان بیانیه سفارت روسیه در خصوص اقدام تروریستی در زاهدان ادعای وزیر خارجه امریکا: روسیه و چین در حمایت از ایران محتاط‌تر شده‌اند وزیر خارجه پاکستان: به زودی میزبان رئیس جمهور ایران خواهیم بود تکذیب برکناری فالح فیاض از فرماندهی حشد الشعبی عراق بیانیه وزارت خارجه اسرائیل درباره آغاز «آتش‌بس انسانی» در غزه اسرائیل به حنظله حمله کرد روبیو: مذاکرات با ایران به مسیر خود باز خواهد گشت/می‌خواهیم با چین محترمانه رفتار کنیم چاقوکشی در ایالت میشیگان آمریکا با ۱۱ زخمی میانجی آمریکایی: مذاکرات موقتاً متوقف شده و از سر گرفته می‌شود/نتانیاهو خواهان توافق با حماس نیست پاسخ دیپلمات ایرانی در باکو به اظهارات سخیف سفیر رژیم اسرائیل  عراق یک فرد را به جرم تبلیغ برای رژیم اسرائیل به حبس ابد محکوم کرد آزادی دختر ایزدی پس از ۱۱ سال اسارت در دست داعش + عکس لغو حکم بازداشت بشار اسد از سوی دادگاه تجدید نظر فرانسه

دستگیری گسترده اعضای حزب بعث در عراق

منابع امنیتی عراق اعلام کردند که کمپینی برای دستگیری وابستگان به حزب بعث آغاز شده که بر اساس آن هفته گذشته ده‌ها نفر به اتهام وابستگی به این حزب دستگیر شده‌اند.
تاریخ انتشار: ۱۵:۴۳ - ۰۵ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 July 27
کد خبر: ۲۸۴۷۳۸

به گزارش راهبرد معاصر به نقل از وب سایت قطری العربی الجدید، شهر‌های مختلف عراق در شمال غرب و مرکز این کشور از روز‌های گذشته شاهد دستگیری گسترده ده‌ها نفر به اتهام تعلق به حزب بعث بوده‌اند.

هرچند که این دستگیری‌ها قبل از انتخابات ۲۰۱۸ و ۲۰۲۱ در عراق هم انجام می‌شد، اما این بار در مقیاسی وسیع‌تر بوده و شامل سالمندان و جوانان هم می‌شود.

این دستگیری‌ها بر اساس قانونی است که بعد از حمله آمریکا به عراق معروف به «قانون ممنوعیت حزب بعث» تصویب شد و عضویت در این حزب یا ایدئولوژی سیاسی آن را جرم می‌داند. این قانون، وابستگان به حزب بعث را از کار در نهاد‌های دولتی و نیمه دولتی عراق و همچنین شرکت در انتخابات منع می‌کند.

سرویس امنیت ملی عراق اعلام کرد که توطئه‌های خرابکارانه بقایای حزب بعث در ۴ استان عراق را خنثی کرده و دستگیری شماری از اعضای این حزب در بغداد، نینوا، صلاح الدین و کرکوک انجام شد. این افراد به دنبال تحریک افکار عمومی و تضعیف امنیت و ثبات داخلی بوده‌اند.

بر اساس این گزارش، طی هفته گذشته ۴۰ نفر که متهم به وابستگی به حزب بعث بوده‌اند دستگیر شده‌اند و حشد شعبی هم اعلام کرد دستگیری‌های مشابهی را در استان الانبار در غرب عراق انجام داده است.

منابع امنیتی عراق به العربی الجدید گزارش دادند که از ابتدای امسال تقریباً ۳۰۰ نفر به اتهام عضویت در حزب بعث توسط نیرو‌های امنیتی عراق و سرویس امنیتی حشد شعبی دستگیر شده‌اند./ مهر

مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار