به گزارش راهبرد معاصر؛ یک ماه پیش بود که در ادامه اقدامات اشغالگرانه رژیم صهیونیستی در اراضی فلسطینیان، کابینه این رژیم دستور ساخت حدود 1000 واحد جدید در شهرکهای صهیونیستنشین در کرانه باختری را صادر کرد.
اظهارات چندی پیش مقامات آمریکایی مبنی بر غیرقانونی ندانستن شهرکسازی با موجی از واکنش ها در جامعه جهانی مواجه شده است. نخستوزیر رژیم صهیونیستی با ذوقزدگی از تصمیم دولت ترامپ برای غیرقانونی ندانستن شهرکسازی صهیونیستها در کرانه باختری استقبال کرد.
بنيامین نتانیاهو نخست وزیر رژیم صهیونیستی دوشنبهشب بلافاصله بعد از اعلام سیاست جدید آمریکا درباره شهرکسازیهای این رژیم در کرانه باختری، از این تصمیم استقبال و آن را «تصحیح یک اشتباه تاریخی» توصیف کرد.
پمپئو اعلام کرده بود: دولت ترامپ سیاستش در قبال شهرکسازیهای اسرائیل در کرانه باختری را هم تغییر داده و اعلام میدارد که این شهرکسازیها «به خودی خود» نقض قوانین بینالمللی به شمار نمیروند.
این جدیدترین اقدام دولت «دونالد ترامپ» در جهت تضعیف تلاشهای فلسطین برای به رسمیت شناخته شدن به عنوان کشوری مستقل دانسته است.
پیش از این آسوشیتدپرس گزارش داده بود پامپئو قصد دارد یک سند حقوقی وزارت خارجه آمریکا مربوط به سال ۱۹۷۸ در این باره را لغو کند. این سند شهرکسازیها در اراضی اشغالی فلسطین را با قوانین بینالمللی ناسازگار میداند.
آسوشیتدپرس میگوید این اقدام احتمالاً خشم فلسطینیها را همراه خواهد داشت و آمریکا را با کشورهایی که از راهکار دو دولتی حمایت میکنند در تقابل قرار خواهد داد.
این رسانه نوشت دولت آمریکا این سند را که مبنای مخالفت آمریکا با گسترش شهرکسازیها بوده نوعی اقدام انحرافی میداند و معتقد است که سوالات حقوقی درباره این مسئله باید در دادگاههای اسرائیلی مورد رسیدگی قرار گیرند.
دولت آمریکا در راستای تضعیف تلاش فلسطین برای به رسمیت شناخته شدن به عنوان کشوری مستقل تا به حال بیتالمقدس را به عنوان پایتخت رژیم صهیونیستی به رسمیت شناخته است. واشنگتن همچنین دفاتر دیپلماتیک فلسطین را در واشنگتن تعطیل کرده است.
صدها هزار اسرائیلی در شهرکهایی یهودینشین که رژیم صهیونیستی بعد از جنگ ۱۹۶۷ و اشغال سرزمینهای فلسطینی در کرانه باختری و شرق بیتالمقدس ساخته است سکونت دارند.
سازمان ملل و بیشتر کشورهای جهان شهرکهای رژیم صهیونیستی را غیرقانونی میدانند زیرا این رژیم در جنگ سال ۱۹۶۷ میلادی این سرزمینها را اشغال کرده و بر مبنای کنوانسیون ژنو هر گونه ساخت و ساز از سوی اشغالگر در سرزمینهای اشغالی ممنوع است.
انتقاد از سیاست آمریکا در شورای امنیت درباره شهرک های صهیونیستنشین
نشست شورای امنیت سازمان ملل متحد برای بررسی آخرین تحولات خاورمیانه شاهد انتقاد شدید از سیاست تازه دولت ترامپ مبنی بر به رسمیت شناختن شهرکهای صهیونیست نشین در کرانه باختری بود.
در این نشست که صبح چهارشنبه به وقت محلی در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد، «نیکولای ملادنوف» فرستاده ویژه سازمان ملل متحد در امور خاورمیانه با ارائه گزارشی درباره وضع نوار غزه، گفت: باعث تأسف است که اعلامیه ایالات متحده در ۱۸ نوامبر اعلام کرده که شهرک ها را دیگر مغایر با قوانین بینالمللی نمی داند.
وی افزود: موضع سازمان ملل در این زمینه بدون تغییر باقی مانده است. مطابق قطعنامه ۲۳۳۴ شورای امنیت سازمان ملل متحد، فعالیت های رژیم صهیونیستی نقض آشکار قوانین بینالمللی و یک مانع بزرگ برای دستیابی به راه حل دو کشور و یک صلح عادلانه، پایدار و جامع است.
در نشست روز چهارشنبه شورای امنیت، اعضای این شورا نیز در سخنانی مواضع خود را درباره شهرک های صهیونیست نشین اعلام کردند.
«دینا تیرانسیا دجانی» نماینده دائم اندونزی در سازمان ملل نیز در سخنانش گفت: ما خواستار این هستیم که اسرائیل به قوانین بین المللی و قطعنامه های شورای امنیت احترام بگذارد. باید بدانیم که ریشه مشکل، اشغال غیرقانونی سرزمین فلسطینی ها توسط اسرائیل است.
وی با اشاره به مواضع تازه دولت ترامپ درباره شهرکهای صهیونیست نشین، گفت که این کار، نقض قوانین بین المللی و قطعنامه های شورای امنیت است.
«ریاض مالکی» نماینده دائم فلسطین در سازمان ملل نیز از سیاست دولت آمریکا درباره شهرک ها بشدت انتقاد کرد و گفت: دولتش به دادگاه بین المللی جنایات جنگی شکایت خواهد کرد.
وی در سخنانش خطاب به ۱۵ عضو شورای امنیت گفت: پومپئو مسؤولیت عواقب ناشی از بیانیه خطرناکش در مورد شهرک سازی را بر عهده دارد و این سخنان، ما را وادار می کند که به دادگاه بین المللی جنایات جنگی درباره حرفها و اقدامات وی اعلام شکایت کنیم.
در این نشست همچنین «جری ماتجیلا» نماینده دائم آفریقای جنوبی خواستار اقدام عملی این نهاد بین المللی علیه تلآویو شد.
وی گفت: الحاق سرزمین های کرانه باختری و ادامه ساخت وساز شهرکها در این منطقه توسط اسرائیل، چشم انداز صلح را بیش از پیش خراب کرده و نمونه هایی از زیر پا گذاشتن قوانین بین المللی است.
در جلسه امروز شورای امنیت سازمان ملل، «دانی دانون» نماینده رژیم صهیونیستی نیز با حضور در این جلسه، از سیاست های این رژیم در ساخت و گسترش شهرک ها حمایت کرد.
وی مدعی شد که این رژیم به دنبال صلح بوده و مانعی برای گفت وگوها ایجاد نکرده است.