کانال ویژه مالی اروپا راه اندازی می شود؟-راهبرد معاصر

کانال ویژه مالی اروپا راه اندازی می شود؟

یک سخنگوی اتحادیه اروپا روز پنجشنبه اعلام کرد که کانال ویژه مالی اروپا موسوم به «اس.پی.وی» در آستانه راه اندازی است.
تاریخ انتشار: ۰۹:۴۳ - ۲۷ دی ۱۳۹۷ - 2019 January 17
کد خبر: ۲۸۶۶

به گزارش راهبرد معاصر ؛ وی در گفت و گوی اختصاصی با خبرنگار ما در لندن افزود: اتحادیه اروپا به اجرای برجام برای احترام به قراردادهای بین المللی و امنیت مشترک بین المللی پایبند است. از ایران هم انتظار دارد تا نقش سازنده ای را در این زمینه ایفا کند و به اجرای تمام تعهدات هسته ای اش ادامه دهد.


این سخنگو که خواست نامش درج نشود، عنوان کرد: برجام طبق اهدافی که برای آن تعریف شده کار می کند و ایران را از دست یابی به سلاح هسته ای بازداشته است. آژانس بین المللی انرژی اتمی سیزده بار در گزارش های متوالی بر اساس یک نظام راستی آزمایی دقیق تائید کرده است که ایران به تعهدات هسته ای اش پایبند است.
جمهوری اسلامی ایران همواره تاکید کرده است که برنامه هسته ای اش صلح جویانه بوده و گزارش های آژانس بین المللی انرژی اتمی نیز هیچ انحرافی را در آن نشان نمی دهد.


این سخنگو با بیان این مطلب تصریح کرد که هیچ جایگزین صلح آمیز دیگری برای برجام وجود ندارد.
این مقام اروپایی ادامه داد که اتحادیه اروپا برای حفظ برجام، راهکارهای محکمی را در نظر گرفته است. او توضیح داد: ما قوانین مسدود سازی و تسهیلات مالی بانک سرمایه گذاری اروپا را به روز رسانی کردیم. همچنین اعضای اروپایی برجام، فرانسه، آلمان و انگلیس به حفظ و نگهداری مراودات مالی موثر با ایران، به ویژه برای ایجاد کانال مالی ویژه موسوم به اس.پی.وی متعهد هستند.
وی سپس خاطر نشان کرد که اس.پی.وی اینک در آخرین مراحل راه اندازی قرار دارد.


برنامه جامع اقدام مشترک موسوم به برجام در ۲۳ تیر ۱۳۹۴ میان ایران و اعضای دائم شورای امنیت سازمان ملل متحد به همراه آلمان امضا شد.
دونالد ترامپ رئیس‌جمهوری آمریکا در اردیبهشت سال جاری با نقض قطعنامه 2231 شورای امنیت به‌صورت یک‌جانبه کشورش را از این توافق خارج و اعلام کرد که تحریم‌های رفع شده به مدد آن را باز می‌گرداند.
دور اول تحریم‌های آمریکا شامل طلا و فلزات گران‌بها و صنایع هواپیمایی و خودرویی در 15 مرداد و دور دوم این تحریم‌ها علیه ملت ایران شامل تحریم‌های نفتی، بانکی، بیمه و کشتیرانی در 14 آبان اجرایی شد.


اتحادیه اروپا، چین و روسیه با محکوم کردن خروج آمریکا از برجام، همواره بر پایبندی خود به این توافق و یافتن راه‌هایی برای تداوم بهره‌مندی ایران از منافع اقتصادی آن تأکید کرده‌اند.
اتحادیه اروپا قانون انسداد را که شرکت‌های اروپایی را در صورت عدم همکاری با ایران به بهانه تحریم‌های آمریکا تحریم می‌کند، احیا کرده است.


این اتحادیه همچنین در حال تکمیل سازوکار ویژه مالی است که تبادل مالی ایران با شرکت‌های اروپایی و جهان را بدون آسیب دیدن از تحریم‌های آمریکا تسهیل می‌کند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده