برکناری سفیر بریتانیا در آمریکا افشاگری وال استریت ژورنال از تماس ترامپ و نتانیاهو پس از حمله به قطر برگزاری نشست فوق العاده عربی اسلامی جهت بررسی حمله اسرائیل به قطر بن‌سلمان: تجاوزگری اسرائیل در منطقه مستلزم اقدام قاطع عربی-اسلامی-بین‌المللی است حماس: ترامپ در حمله اسرائیل به قطر نقش مستقیم داشت سازمان ملل: ۹ میلیون افغانستانی با ناامنی حاد غذایی رو‌به‌رو هستند تروئیکای اروپا: مکانیسم ماشه فعال است اما به دنبال راه دیپماتیک هستیم حزب‌الله: جنایات اسرائیل علیه یمن بیانگر میزان ورشکستگی آنهاست نجفی: ایران همواره بالاترین سطح شفافیت و همکاری با آژانس را داشته است هشدار یمن به اسرائیل: منتظر پاسخ سخت ما باشید اعتراف رسانه‌های عبری به ناکامی اسرائیل در حمله به قطر گفت‌وگوی تلفنی عراقچی با وزیر امور خارجه قطر رایزنی عراقچی و رئیس‌جمهور تونس حمله هوایی اسرائیل به پایتخت یمن بیانیه اتحادیه اروپا در واکنش به توافق ایران با آژانس

رئیس‌جمهور فنلاند: ما برای تضمین‌های امنیتی اوکراین تصمیم می‌گیریم، نه روسیه

رئیس‌جمهور فنلاند مدعی شد این اروپایی‌ها هستند که برای تضمین‌های امنیتی اوکراین تصمیم می‌گیرند و روسیه نقشی در این تصمیم‌گیری‌ها ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۷ - ۲۹ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 August 20
کد خبر: ۲۸۷۰۳۰

به گزارش راهبرد معاصر، «الکساندر استاب» رئیس‌جمهور فنلاند روز چهارشنبه گفت: «آنچه ما بر سر آن توافق کرده‌ایم، اساسا کار بر روی تضمین‌های امنیتی اروپا و آمریکا است که از دیدگاه اروپایی‌ها، با هماهنگی آمریکایی‌ها، فراهم خواهد شد.»

رئیس‌جمهور فنلاند طی مصاحبه‌ای با رسانه خبری «ان‌بی‌سی نیوز» ادعا کرد: «این ما هستیم که تصمیم می‌گیریم چه نوع تضمین‌های امنیتی برای اوکراین ارائه دهیم، نه روس‌ها.»

استاب در ادامه کشورش را به عنوان یک «تامین‌کننده امنیت منطقه‌ای» توصیف و به خدمت سربازی اجباری، نیرو‌های ذخیره و زرادخانه تسلیحاتی آن اشاره کرد و گفت: «ما بیش از ۶۰ فروند اف-۱۸ داریم. ما به تازگی ۶۴ فروند اف-۳۵ خریداری کرده‌ایم. ما موشک‌های دوربرد هوایی، زمینی و دریایی داریم و به همراه لهستان، بزرگترین توپخانه اروپا را داریم.»

فنلاند و دیگر کشور‌های اروپایی که روز دوشنبه در کاخ سفید حضور داشتند (بریتانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، و همچنین روسای کمیسیون اروپا و ناتو) بخشی از یک ائتلافی هستند که روز سه‌شنبه نیز به صورت مجازی تشکیل جلسه داد.

رئیس‌جمهور فنلاند گفت که آنها مدتی است که روی چگونگی کمک به تامین امنیت اوکراین کار می‌کنند و در جلسه کاخ سفید هم تصمیم گرفتند به ارتش و کارمندان دولت خود دستور دهند تا هفته آینده طرحی ارائه دهند.

هنوز مکان ملاقات میان «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه و «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین مشخص نشده است، اما الکساندر استاب، سوئیس را به عنوان یک گزینه احتمالی پیشنهاد کرد و افزود: «ژنو می‌تواند واقعا مناسب باشد. من فکر می‌کنم آنجا منطقه بی‌طرفی برای این کار خواهد بود.»

در همین راستا، نشریه «پالتیکو» به نقل از یکی از مقامات دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا و یک فرد نزدیک به کاخ سفید در گزارشی نوشت: «کاخ سفید در حال برنامه‌ریزی برای یک نشست سه‌جانبه احتمالی بین روسای جمهور آمریکا، روسیه و اوکراین در بوداپست، پایتخت مجارستان به عنوان گام بعدی در مذاکره برای پایان دادن به جنگ چندین ساله اوکراین است.»

استاب در پایان گفت هدف این است که این جلسه در اسرع وقت، و «به امید خدا ظرف ۲ هفته آینده» برگزار شود./ ایسنا 

کلمات کلیدی: اروپا فنلاند
مطالب مرتبط
ارسال نظر