مقام کرملین: پوتین بر ضرورت توافق دیپلماتیک آمریکا با ایران تأکید کرد جزئیات دیدار و گفت و گوی بن سلمان و مکرون روایت ویتکاف از دیدارش با پوتین پوتین: ظرفیت‌های دیپلماسی در قبال ایران به پایان نرسیده است عراقچی: آمریکا هیچ گزینه نظامی ندارد / ترامپ یا توافق شرافتمندانه را بپذیرد یا منتظر شکست راهبردی بزرگ‌تری باشد سرلشکر رضایی: آمریکا جلب اعتماد کند تا مذاکره کنیم زلنسکی: پوتین به ایران کمک می‌کند ترامپ: در فرانسه انقلاب در جریان است اعتراف نتانیاهو به نگرانی از نتایج انتخابات و ادامه لفاظی‌های علیه ایران ویتکاف و کوشنر فردا به مسکو می‌روند روبیو: توافق کردن با ایران دشوار است! ناتو: تجهیزات بیشتری به دریای سیاه می‌فرستیم محسن رضایی: به هیچ وجه ذره‌ای از مواد هسته‌ای غنی شده از ایران خارج نخواهد شد کاتس: از لبنان عقب‌نشینی نمی‌کنیم سفر ماکرون به کشور‌های عربی با وجود ناآرامی‌های داخلی ادعای ترامپ: وضعیت خوبی در قبال ایران داریم

رئیس‌جمهور فنلاند: ما برای تضمین‌های امنیتی اوکراین تصمیم می‌گیریم، نه روسیه

رئیس‌جمهور فنلاند: ما برای تضمین‌های امنیتی اوکراین تصمیم می‌گیریم، نه روسیه رئیس‌جمهور فنلاند مدعی شد این اروپایی‌ها هستند که برای تضمین‌های امنیتی اوکراین تصمیم می‌گیرند و روسیه نقشی در این تصمیم‌گیری‌ها ندارد.
تاریخ انتشار: ۱۹:۱۷ - ۲۹ مرداد ۱۴۰۴ - 2025 August 20
کد خبر: ۲۸۷۰۳۰

به گزارش راهبرد معاصر، «الکساندر استاب» رئیس‌جمهور فنلاند روز چهارشنبه گفت: «آنچه ما بر سر آن توافق کرده‌ایم، اساسا کار بر روی تضمین‌های امنیتی اروپا و آمریکا است که از دیدگاه اروپایی‌ها، با هماهنگی آمریکایی‌ها، فراهم خواهد شد.»

رئیس‌جمهور فنلاند طی مصاحبه‌ای با رسانه خبری «ان‌بی‌سی نیوز» ادعا کرد: «این ما هستیم که تصمیم می‌گیریم چه نوع تضمین‌های امنیتی برای اوکراین ارائه دهیم، نه روس‌ها.»

استاب در ادامه کشورش را به عنوان یک «تامین‌کننده امنیت منطقه‌ای» توصیف و به خدمت سربازی اجباری، نیرو‌های ذخیره و زرادخانه تسلیحاتی آن اشاره کرد و گفت: «ما بیش از ۶۰ فروند اف-۱۸ داریم. ما به تازگی ۶۴ فروند اف-۳۵ خریداری کرده‌ایم. ما موشک‌های دوربرد هوایی، زمینی و دریایی داریم و به همراه لهستان، بزرگترین توپخانه اروپا را داریم.»

فنلاند و دیگر کشور‌های اروپایی که روز دوشنبه در کاخ سفید حضور داشتند (بریتانیا، فرانسه، آلمان، ایتالیا، و همچنین روسای کمیسیون اروپا و ناتو) بخشی از یک ائتلافی هستند که روز سه‌شنبه نیز به صورت مجازی تشکیل جلسه داد.

رئیس‌جمهور فنلاند گفت که آنها مدتی است که روی چگونگی کمک به تامین امنیت اوکراین کار می‌کنند و در جلسه کاخ سفید هم تصمیم گرفتند به ارتش و کارمندان دولت خود دستور دهند تا هفته آینده طرحی ارائه دهند.

هنوز مکان ملاقات میان «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه و «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین مشخص نشده است، اما الکساندر استاب، سوئیس را به عنوان یک گزینه احتمالی پیشنهاد کرد و افزود: «ژنو می‌تواند واقعا مناسب باشد. من فکر می‌کنم آنجا منطقه بی‌طرفی برای این کار خواهد بود.»

در همین راستا، نشریه «پالتیکو» به نقل از یکی از مقامات دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا و یک فرد نزدیک به کاخ سفید در گزارشی نوشت: «کاخ سفید در حال برنامه‌ریزی برای یک نشست سه‌جانبه احتمالی بین روسای جمهور آمریکا، روسیه و اوکراین در بوداپست، پایتخت مجارستان به عنوان گام بعدی در مذاکره برای پایان دادن به جنگ چندین ساله اوکراین است.»

استاب در پایان گفت هدف این است که این جلسه در اسرع وقت، و «به امید خدا ظرف ۲ هفته آینده» برگزار شود./ ایسنا 

کلمات کلیدی: اروپا فنلاند
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
آخرین اخبار