رهبر معظم انقلاب: شیطان را تحقیر کنید + فیلم ملیکا عزیزی کیست؟ انتصاب جدید در نیروی زمینی سپاه پاسداران/ سردار عبدالرسول نعمتی کیست؟ استانداری خوزستان: خنثی‌سازی مهمات عمل‌نکرده جنگ اخیر در اهواز؛ صدای انفجار جای نگرانی ندارد رهبر انقلاب در دیدار با محسنی اژه‌ای: مبارزه قاطع با فساد و استیفای حقوق و خسارات ناشی از جنایات آمریکایی ـ صهیونیستی با جدیت دنبال شود انفجار مهمات عمل‌نکرده در بازار ضایعات نسیم‌شهر/ برخورد ترکش گلوله به دیوار یک مدرسه + عکس افشاگران پنتاگون آماده برملا کردن رسوایی‌های وزیر جنگ ترامپ سردار عظمایی: آمریکایی‌ها 700 کیلومتر از تنگه هرمز فاصله گرفته‌اند پزشکیان: آینده ایران، در گرو بهره‌گیری از همه سرمایه‌های انسانی و فرهنگی این سرزمین است سرلشکر حاتمی: اشراف ارتش بر ساحل و دریا/ به بلوغ پهپادی رسیدیم پدر امیر سپهبد شهید موسوی دارفانی را وداع گفت سردار نقدی: مقاومت ملت ایران در برابر فشارهای خارجی ادامه دارد سرلشکر رضایی: اقدام علیه ایران هزینه دارد قیمت دلار امروز پنجشنبه ۳۰ مهر ۱۴۰۵ وزیر دفاع: شاهد ارتقای چشمگیر توان آفندی و پدافندی خواهیم بود

پزشکیان: مقاومت مردم ایران گزینه نظامی را بی‌اثر می‌سازد

پزشکیان: مقاومت مردم ایران گزینه نظامی را بی‌اثر می‌سازد رئیس جمهور در نشست «شانگهای پلاس» با تأکید بر ضرورت حکمرانی جهانی مبتنی بر عدالت و برابری، خواستار ایفای نقش فعال‌تر سازمان همکاری شانگهای در حل بحران‌های منطقه‌ای و جهانی شد.
تاریخ انتشار: ۱۵:۱۸ - ۱۰ شهريور ۱۴۰۴ - 2025 September 01
کد خبر: ۲۸۷۹۸۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ مسعود پزشکیان رئیس جمهوری اسلامی ایران طی سخنانی در نشست «شانگهای پلاس» با تأکید بر لزوم بازنگری در حکمرانی جهانی، اظهار داشت جهان امروز به یک طرح تازه و منطق جدید برای همکاری و تصمیم‌گیری بین‌المللی نیاز دارد؛ طرحی که در وهله نخست از منطق مبتنی بر قدرت فاصله گرفته و منطق مبتنی بر برابری و عدالت را جایگزین آن کند.

رئیس جمهور ایران با اشاره به سه دهه فعالیت سازمان همکاری شانگهای، این سازمان را الگویی موفق از همکاری منطقه‌ای و بین‌المللی توصیف کرد که نه بر دشمن‌سازی، بلکه بر همکاری، اعتماد متقابل و احترام به تنوع فرهنگی، تمدنی و سیاسی شکل گرفته است.

وی خاطرنشان کرد: این تجربه نشان می‌دهد کشورهای مختلف، حتی با موقعیت سیاسی، اقتصادی و نظامی متفاوت، می‌توانند بدون برتری‌جویی و از جایگاهی برابر به تعامل و همکاری بپردازند.

پزشکیان بر این نکته تأکید کرد که سازمان همکاری شانگهای، به ویژه میان کشورهای در حال توسعه و اقتصادهای نوظهور، می‌تواند پاسخی عملی به چالش‌های جهانی از جمله نابرابری اقتصادی، فشار تحریم‌ها، تغییرات اقلیمی و بحران‌های امنیتی فراملی باشد.

وی همچنین از توسعه همکاری‌ها با کشورهای جنوب جهانی، به ویژه در حوزه‌های مالی، سرمایه‌گذاری و زیرساخت‌ها، استقبال کرده و اعلام کرد: ایران با دارا بودن منابع علمی، انرژی و موقعیت ترانزیتی، آمادگی کامل برای مشارکت در این زمینه‌ها را دارد.

رئیس جمهور ایران موقعیت جغرافیایی کشورش در مرکز ارتباطی میان شرق و غرب را فرصتی راهبردی برای پیوند خطوط ترانزیتی و ادغام ایران در طرح «کمربند-راه» خواند و گفت: ثبات و امنیت بالای ایران، این فرصت را تقویت می‌کند.

پزشکیان همچنین به تجربه تلخ تحمیل صلح از طریق قدرت اشاره کرد و افزود: مردم ایران در سال‌های گذشته و به ویژه چند ماه اخیر، تبعات تحریم‌ها و تجاوز نظامی را تجربه کرده‌اند.

وی با تأکید بر پایبندی ایران به حقوق قانونی خود و تلاش‌های دیپلماتیک برای رفع ابهام‌ها، خاطرنشان کرد: اقدامات یک‌جانبه آمریکا و تهدیدات اروپا به بازگشت تحریم‌ها، بدون پایبندی عملی به تعهدات، نشان‌دهنده نقض عدالت بین‌المللی است.

رئیس جمهور تأکید کرد: گزینه نظامی ناکارآمد است و تجربه اخیر نیز نشان داده است که مقاومت مردم ایران گزینه نظامی را بی‌اثر می‌سازد.

وی همچنین از سازمان همکاری شانگهای خواست تا با استفاده از ظرفیت‌ها و سازوکارهای موجود، نقش مؤثرتر و واضح‌تری در مسائل مهم جهانی ایفا کند و به ویژه در بحران‌های منطقه‌ای مانند غرب آسیا و موضوع فلسطین وارد عمل شود.

پزشکیان با اشاره به کشتار و گرسنگی هدفمند مردم غزه، این موضوع را لکه ننگی برای تاریخ بشریت و آزمونی جدی برای جامعه جهانی خواند و گفت: بدون یافتن راه‌حل عادلانه برای مسئله فلسطین، هیچ برنامه صلح و عدالت جهانی به نتیجه نخواهد رسید. ایران همواره حل این مسئله را از طریق برگزاری انتخابات آزاد و مشارکت تمامی ساکنان اصلی فلسطین در تعیین سرنوشت خود پیشنهاد کرده است.

در پایان، رئیس جمهور از دولت و ملت چین برای میزبانی موفق اجلاس تشکر کرد و حمایت جمهوری اسلامی ایران از دیدگاه‌های رئیس جمهور چین، شی جین پینگ، درباره اصلاح حکمرانی جهانی و ایجاد عدالت بین‌المللی را اعلام کرد و آن را گامی مهم در جهت رسیدن به جهانی عادلانه‌تر دانست./تسنیم

مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار