قطر و کویت به ائتلاف دریایی آمریکا می پیوندند-راهبرد معاصر
عملیات شهادت طلبانه در قلب تل‌آویو + واکنش گروه‌های مقاومت  مصر: در مرحله نخست ۳۳ زندانی اسرائیلی در مقابل ۱۸۹۰ اسیر فلسطین آزاد می‌شوند دبیر کل سازمان ملل: آتش‌بس میان اسرائیل و لبنان همچنان پابرجاست، اما شکننده است سازمان امنیت سعودی: کشور در معرض توطئه قرار دارد وقوع انفجار‌های بزرگی «ایلات» را به لرزه درآورد پزشکیان: آماده تضمین امنیت در منطقه هستیم و نیازی به غرب نداریم السیسی با خلیفه حفتر دیدار کرد روس‌اتم: مذاکرات با ایران درباره احداث یک نیروگاه اتمی جدید به‌زودی آغاز می‌شود توافق اربیل و سلیمانیه برای تشکیل دولت اقلیم کردستان عراق جزئیات آزادی اسرای عضو گروه‌های مبارز فلسطینی در مرحله اول پزشکیان: مصمم به عملیاتی کردن طرح جامع راهبردی ایران و روسیه هستیم بن‌گویر، وزیر امنیت داخلی اسرائیل در اعتراض به توافق تبادل اسرا استعفا کرد رأی دادگاه عالی آمریکا به ممنوعیت تیک‌تاک متن معاهده راهبردی ایران و روسیه منتشر شد/ جزئیات توافق تهران و مسکو نخست‌وزیر گرینلند: نمی‌خواهیم بخشی از ایالات متحده باشیم

قطر و کویت به ائتلاف دریایی آمریکا می پیوندند

جان کانکلین رئیس ستاد ائتلاف دریایی آمریکا در خلیح فارس از تصمیم کویت و قطر برای پیوستن به این ائتلاف خبر داده است.
تاریخ انتشار: ۱۰:۳۸ - ۰۵ آذر ۱۳۹۸ - 2019 November 26
کد خبر: ۲۸۹۳۵

به گزارش راهبرد معاصر؛ تشدید تنش ها در منطقه خلیج فارس و هدف قرار گرفتن چند نفتکش فرصت مناسبی را برای ایالات متحده آمریکا فراهم آورد تا به بهانه حفاظت از کشتی ها، اقدام به تاسیس ائتلافی دریایی در منطقه نماید. با این حال و علی رغم کوشش آمریکا جهت جلب مشارکت شمار وسیعی از کشورها، اتحادیه اروپا و ژاپن دعوت آمریکا را پس زده و صرفا بحرین، امارات متحده عربی و عربستان سعودی بودند که به این ائتلاف پیوستند.

 

در جدیدترین رخداد پیرامون ائتلاف دریایی آمریکا در منطقه، یک نمانیده پنتاگون مدعی شده که قطر و کویت قصد دارند تا به ائتلاف یاد شده بپیوندند.

 

جان کانکلین رئیس ستاد ائتلاف دریایی آمریکا در منطقه در این زمینه بیان داشت: " قطر و کویت به ما اطلاع دادند که آنها قصد دارند ملحق شوند و در اینجا فقط مسئله زمان باقی مانده است."

 

به گفته رئیس ائتلاف آمریکایی دریایی آمریکا در خلیج فارس، این دو کشور هنوز زمان اجرای این تصمیم خود را مشخص نکردند.

 

این ائتلاف از ۱۶ آبان ماه کار خود را به طور رسمی در خلیج فارس آغاز کرد.

 

ائتلاف دریایی آمریکا با مشارکت عربستان سعودی، امارات متحده عربی، بحرین، انگلیس، استرالیا و آلبانی تشکیل شده است.

 

این ائتلاف دریایی به ادعای خود قصد دارد امنیت دریانوردی را در تنگه هرمز، باب المندب، دریای عمان و خلیج فارس تامین کند.

 

واشنگتن چند روز بعد از آنکه ایران در اواخر خردادماه یک فروند پهپاد آمریکایی را به دلیل تجاوز به حریم سرزمینی کشور ما در نزدیکی تنگه هرمز سرنگون ساخت، تصمیم خود را برای تشکیل یک ائتلاف دریایی اعلام کرد.

 

پنتاگون از ۶۰ کشور جهان برای شرکت در این ائتلاف دعوت به عمل آورد، اما بسیاری از کشورها به طور مستقیم دعوت آمریکا برای پیوستن به ائتلاف را رد کردند.

 

ایران حضور کشورهای خارجی را تهدیدی برای امنیت منطقه خلیج فارس می داند و  تاکید کرده که کشورهای منطقه خودشان باید امنیت منطقه را تامین کنند.

 

به تازگی نیز ایران طرح موسوم به «صلح هرمز» را که بر اساس همکاری مشترک کشورهای منطقه برای تامین ثبات و امنیت است، ارائه کرده است.

ارسال نظر
آخرین اخبار