دوحه: مذاکرات درباره مرحله دوم آتش‌بس در غزه شروع شود حماس: هماهنگی امنیتی میان تشکیلات خودگردان و اسرائیل به سطح فاجعه‌باری رسیده است احتمال توافق وزرای خارجه اتحادیه اروپا بر سر کاهش تحریم‌های سوریه دبیرکل سازمان ملل: ایران به نگرانی‌ها درباره برنامه هسته‌ای‌اش رسیدگی کند ظریف در اجلاس «داووس»: حکومت تصمیم گرفته است که به زنان فشار وارد نکند جزئیات جدید درباره ساختار وزارت دفاع آتی سوریه وزیر خارجه آمریکا: درگیری اوکراین نباید تکرار شود یک روز عزای عمومی در ترکیه به‌دلیل حادثه آتش‌سوزی دعوت علی‌اف از پزشکیان برای سفر به آذربایجان رسانه عبری: ترامپ از قطر انتقام خواهد گرفت دیدار ظریف و رشید در داووس/تاکید بر توسعه روابط عراق و ایران بن فرحان: باید از وقوع جنگ میان ایران و اسرائیل جلوگیری کنیم مسکو: ۷ پهپاد اوکراین بر فراز کریمه منهدم شدند لاوروف: به عادی‌سازی روابط ایروان- باکو کمک می‌کنیم پوتین و السیسی درباره تحولات غرب آسیا رایزنی کردند

جدیدترین جزئیات از کانال مالی ایران و اروپا

یک روزنامه‌نگار غربی نوشته است که ساز و کار ویژه مالی اروپا برای تجارت با ایران احتمالا ظرف دو تا سه هفته آینده و به میزبانی فرانسه ثبت می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۸:۴۸ - ۲۷ دی ۱۳۹۷ - 2019 January 17
کد خبر: ۲۸۹۴

به گزارش راهبرد معاصر ؛  با گذشت ماه‌ها از خروج آمریکا از توافق هسته‌ای با ایران، کشورهای اروپایی همچنان این وعده را تکرار می‌کنند که قصد دارند با ایجاد یک کانال ویژه پرداخت، تجارت با ایران را با وجود تحریم‌های یکجانبه آمریکا، تسهیل کنند.

در موردی تازه از گمانه‌زنی‌ها در مورد این کانال ویژه مالی، «لارنس نورمن» خبرنگار نشریه «وال‌استریت ژورنال» به نقل از منابع آگاه جزئیاتی در این مورد منتشر کرده و نوشته است که انتظار می‌رود که این کانال ظرف ۲ تا ۳ هفته آینده ثبت شود.

وی نوشته است که این ساز و کار «در فرانسه ثبت می‌شود و مدیر آن نیز یک بانکدار ارشد آلمانی خواهد بود. انتظار می‌رود که بریتانیا نیز به عنوان سهامدار [به این ساز و کار] بپیوندد.»

به گفته نورمن، چندین کشور ابراز امیدواری کرده‌اند که شرکت‌های داخلی آن‌ها به این ساز و کار پیوسته و با ایران تجارت کنند.

وی همچنین نوشته است بر خلاف آنچه که پیشتر برنامه‌ریزی شده بود، در نشست دوشنبه هفته آینده وزیران خارجه اتحادیه اروپا تصمیمی در مورد ایران و کانال پرداخت اتخاذ نمی‌شود و احتمالا این تصمیم در یک نشست غیروزارتی در هفته‌های آینده گرفته خواهد شد.

ساز و کار ویژه مالی (SPV) راهکاری است که از سوی اروپایی‌ها با هدف مقابله با تحریم‌های یکجانبه آمریکا علیه ایران پیشنهاد شده است. در این ساز و کار، قرار است یک شرکت در اروپا راه‌اندازی شود که وظیفه آن تسویه حساب‌های شرکت‌های بدهکار و بستانکار همکار با ایران است. در این ساز و کار، شرکت‌های طلبکار از ایران، پول خود را از شرکت‌های بدهکار به ایران دریافت می‌کنند.

اروپا می‌گوید امیدوار است با راه‌اندازی این ساز و کار، شرکت‌های کوچک و متوسط (SMEs) بتوانند با وجود تحریم‌های آمریکا، به تجارت با ایران ادامه دهند.

از آنجا که آمریکا کشورهای اروپایی همکار با ایران را به تحریم تهدید کرده، یافتن یک میزبان و همچنین مدیر اجرایی برای این ساز و کار مالی، یکی از چالش‌های پیش رو بوده است. در ابتدا قرار بود اتریش از این کانال میزبانی کند، اما به دلیل آنچه رسانه‌ها فشار آمریکا خواندند، این کشور از این کار انصراف داد و سه کشور اروپایی حاضر در توافق هسته‌ای این وظیفه را بر عهده گرفتند.

بر اساس آنچه اروپایی‌ها وعده داده بودند، قرار بود این ساز و کار آبان ماه امسال ثبت شود، اما این وعده تاکنون عملی نشده و هنوز هم تاریخ دقیقی برای آغاز به کار این کانال مالی اعلام نشده است.

یک منبع آگاه چندی پیش ساز و کار مالی اروپا را یک «مسیر برای مقابله با تحریم‌ها» توصیف کرد، اما گفت نباید از این کانال انتظار «معجزه» داشت. به گفته وی، این کانال زمانی می‌تواند موثر باشد که فروش نفت ایران را نیز پوشش داده و برای کشورهای ثالث خارج از اروپا از جمله چین و هند نیز قابل استفاده باشد.

«دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا که در دوران تبلیغات انتخاباتی برجام را «توافقی وحشتناک» خوانده بود، اردیبهشت ماه امسال به بهانه‌های غیرمرتبط با برنامه هسته‌ای، از این توافق مورد تایید شورای امنیت سازمان ملل متحد، خارج شد. با وجود مخالفت اروپایی‌ها با این اقدام، آمریکا تحریم‌های مرتبط با هسته‌ای رفع‌شده ذیل توافق را احیا کرده و کشورهای مختلف را برای توقف خرید نفت از ایران و پایان دادن به تجارت با تهران، تحت فشار قرار داده است.

ارسال نظر
آخرین اخبار