شناسایی ۱۵۵ محل استقرار اتباع غیرمجاز در تهران  تهران در آماده‌باش برای مراسم تشییع رهبر انقلاب + جزئیات به روایت سخنگوی استانداری تهران جزئیات تعطیلی سه روزه تهران در روز‌های تشییع رهبر شهید ساعات کاری ادارات بوشهر تغییر کرد+ ساعت جدید ساماندهی نیرو‌های شرکتی؛ دولت چهاردهم وارد فاز جدید شد / تازه‌ترین جزئیات طرح ساماندهی کارکنان شرکتی برکناری یک مدیر صدا و سیما و پیگرد قضایی نبویان در پی اظهارات جنجالی اطلاعیه نیروی دریایی سپاه: شناور‌ها به تنگه هرمز نزدیک نشوند محسن رضایی: شاید آمریکایی‌ها بدنبال گذراندن مسابقات جام جهانی و یا حتی انتخابات باشند و در نهایت مذاکرات عاقبتی نداشته باشد نحوه فعالیت ادارات البرز اعلام شد؛ بازگشت به روال عادی از ۳۰ خرداد + جزییات ساعت کاری دستور معاون اول برای شفاف‌سازی پرونده قاچاق مس به کجا رسید؟ ارتش: دست بر ماشه و گوش‌ به فرمان فرماندهی معظم کل قوا، آماده‌ایم حماس: مقاومت لبنان در حال رقم زدن فصلی بزرگ از قهرمانی است عراقچی: فرقه مرگِ نسل‌کش تهدیدی برای تمام بشریت است هشدار ایران نسبت به تداوم جنگ افروزی رژیم اشغالگر علیه لبنان پزشکیان: اگر مردم را به صرفه‌جویی دعوت می‌کنیم، دولت باید پیشگام باشد

خروج از NPT: شورای نگهبان در انتظار مصوبات مجلس برای اظهار نظر

خروج از NPT: شورای نگهبان در انتظار مصوبات مجلس برای اظهار نظر  سخنگوی شورای نگهبان گفت: طرح تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با رژیم صهیونیستی و کشورهای متخاصم به دلیل وجود برخی ایرادات و ابهامات به مجلس برگشت داده شد.
تاریخ انتشار: ۱۲:۱۹ - ۲۹ شهريور ۱۴۰۴ - 2025 September 20
کد خبر: ۲۸۹۵۳۹

به گزارش راهبرد معاصر، هادی طحان نظیف سخنگوی شورای نگهبان در نشست خبری که صبح امروز برگزار شد، گزارشی از نتیجه بررسی 6 طرح و لایحه دریافتی از مجلس شورای اسلامی، 5 اساس‌نامه دولت و 32 استعلام صورت‌گرفته از دیوان عدالت اداری را که در شورای نگهبان مورد بررسی قرار گرفته ارائه کرد.

وی افزود: همچنین اصلاح مواد 180 و 182 قانون آیین نامه داخلی مجلس شورای اسلامی در خصوص تغییر فرایند تصویب بودجه در مجلس شورای اسلامی هست که با بررسی‌هایی که ما در شورای نگهبان داشتیم این طرح هم مغایر با مواضع و قانون اساسی شناخته نشد. بر اساس این مصوبه  زمان رسیدگی بودجه تغییر کرد و یک مقداری کوتاه‌تر شد و بررسی بودجه در مجلس شورای اسلامی مجدداً یک مرحله‌ای شد در این مصوبه  تلاش شده که احکام غیر بودجه‌ای در بودجه حذف شود و با ابلاغ این قانون، بودجه سال آینده یعنی بودجه سال 1405 کل کشور طبیعتاً با فرایند جدید یعنی بررسی می‌شود و  بودجه از اول دی ماه از سوی دولت  به مجلس شورای اسلامی  تقدیم می‌شود.

سخنگوی شورای نگهبان خاطرنشان کرد: همچنین لایحه ساماندهی پرنده‌های هدایت‌پذیر از دور (پهپاد) غیرنظامی با اصلاحاتی که به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است؛ در جلسه شورای نگهبان مورد بحث و بررسی قرار گرفت. 

طحان نظیف ادامه داد: با وجود اصلاحات به عمل آمده در این لایحه اما همچنان ایرادات به این طرح وارد شد از جمله در تبصره ماده 6، تفویض بدون ضابطه تعیین تعرفه هزینه‌های مذکور به هیئت وزیران، مغایر اصل 85 قانون اساسی شناخته شد. همچنین در ماده 12، علی‌رغم اصلاح به عمل آمده، ابهام مذکور در بند 7-10- نظر سابق شورا کماکان باقی است.

وی افزود: علاوه بر این، ماده 17، از جهات عدم تعیین تکلیف در صورت اثبات وجود عذر موجه، مدت توقیف سند مالکیت یا مجوز بهره‌برداری و اثر توقیف اسناد مذکور ابهام دارد؛ پس از رفع ابهام اظهارنظر خواهد شد. همچنین با توجه به نظر هیئت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام درخصوص لایحه فوق، مصوبه در موارد مذکور در نامه این هیئت ، مغایر بند 2 اصل 110 قانون اساسی شناخته شد.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: طرح تشدید مجازات جاسوسی و همکاری با رژیم صهیونیستی و کشورهای متخاصم علیه امنیت و منافع ملی مصوب مجلس شورای اسلامی، پیرو اعلام‌نظر شورای نگهبان؛ با عنایت به نظر هیئت عالی نظارت بر حسن اجرای سیاست‌های کلی نظام درخصوص این طرح ، مصوبه در موارد مذکور در نامه این هیئت، مغایر بند 2 اصل 110 قانون اساسی شناخته شد.

سخنگوی شورای نگهبان گفت: همانطور که رهبر معظم انقلاب تأکید کردند؛ رمز پیروزی ما در جنگ 12 روزه اتحاد مقدسی بود که مردم و مسئولان اعم از لشکری و کشوری در دفاع از کشور و ملت از خودشان نشان دادند. همه مسئولین و دستگاه‌ها در سایر عرصه‌ها هم وظیفه دارند تا فضای وحدت و انسجام را ان‌شاءالله حفظ کنند.

وی خاطرنشان کرد: مسأله اتحاد و انسجام مسئله‌ای است که همیشه پراهمیت بوده و در این برهه حساس نیز اهمیت بیشتری دارد و همه باید دقت داشته باشند و برای تحقق یک ایران قوی و حل مشکلات مردم این آمادگی و انسجام را حفظ کنند، طبیعتاً ما هم در شورای نگهبان در کنار سایر قوا و دستگاه‌ها اعم از دولت، مجلس و قوه قضاییه خواهیم کوشید.

وی گفت: شورای نگهبان تاکنون تمام تلاشش را انجام داده با توجه به وظایف و مسئولیت‌هایی که دارد این اقدامات را انجام دهد. همین تلاش برای کاهش رفت‌وآمد مصوبات بین مجلس و شورای نگهبان یا تعاملی که با سایر دستگاه‌ها داریم و یا این‌که جلسات با عزیزان دولت داریم و تبیین می‌کنیم، امیدواریم که همه این موارد به حل مسائل کشور ان‌شاءالله کمک کند.

طحان‌نظیف درباره انتخابات شوراها که قرار است سال آینده برگزار شود، گفت: شورای نگهبان نسبت‌به انتخابات شوراها هیچ ورود و صلاحیتی ندارد.اجرای انتخابات شوراها با وزارت کشور و نظارت بر آن با مجلس شورای اسلامی است و ما در شورای نگهبان ورودی به انتخابات شوراها نداریم. البته ما در شورای نگهبان درخصوص برگزاری انتخابات میان‌دوره‌ای مجلس شورای اسلامی و مجلس خبرگان انجام وظیفه خواهیم کرد.

سخنگوی شورای نگهبان همچنین در خصوص موارد تغییر کاربری اراضی واقع در حریم شهری کوهسار گفت: در این رابطه برخی موارد برای کاربری مسکونی و گردشگری تعیین شده بود اما مصوبات سال 98 و 1400 کاربری مسکونی را حذف کرد که سبب مخدوش شدن حقوق مالکان و وارد شد. 

وی افزود: نظر فقهای شورا در این رابطه  این بود که هر گاه اجازه مطلق برای ساخت و ساز داده شده باشد، سلب این اجازه و تغییر کاربری خلاف شرع  حتی اگر تغییر کاربری به مصلحت عمومی است باید زیان‌های وارده به مالکان جبران شود.

طحان نظیف درباره خروج از NPT و نظر این شورا در این رابطه گفت: با شورای نگهبان صحبتی برای حضور در مجلس شورای اسلامی جهت تصمیم گیری درباره خروج از NPT  نشده است. اگر این موضوع مشمول مصوباتی باشد که باید شورای نگهبان حاضر شود، در همان موعد دعوت خواهند کرد و شورا حاضر خواهد شد.

وی همچنین خاطرنشان کرد: شورای نگهبان نظرش را در مورد قانون مجلس در خصوص همکاری با آژانس در موعد مقرر ارائه کرده است و نسبت به فرآیندها و ترتیبات اجرایی فاقد نظر است./تسنیم

کلمات کلیدی: شورای نگهبان
ارسال نظر
captcha
تحلیل های برگزیده
پرطرفدارترین اخبار