سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد

ترامپ افغانستان را به «اتفاقات بد» تهدید کرد: پایگاه بگرام باید بازگردد!

ترامپ افغانستان را به «اتفاقات بد» تهدید کرد: پایگاه بگرام باید بازگردد! رئیس‌جمهور آمریکا، افغانستان را در صورت امتناع از بازگرداندن پایگاه بگرام به وقوع «اتفاقات بد» تهدید کرد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۲۱ - ۳۰ شهريور ۱۴۰۴ - 2025 September 21
کد خبر: ۲۸۹۶۲۴

به گزارش راهبرد معاصر، «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، افغانستان را در صورت امتناع از واگذاری پایگاه نظامی بگرام به ایالات متحده به «اتفاقات بد» تهدید کرد.

ترامپ در پلتفرم «تروث سوشال» گفت: «اگر افغانستان پایگاه هوایی بگرام را به کسانی که آن را ساخته‌اند، یعنی ایالات متحده آمریکا، پس ندهد، اتفاقات بدی خواهد افتاد!!!»

دونالد ترامپ گفت که از مقامات افغانستان انتظار دارد پایگاه هوایی بگرام را فورا تحت کنترل ایالات متحده واگذار کنند.

پایگاه هوایی بگرام یک فرودگاه نظامی بزرگ در حدود ۴۰ کیلومتری شمال کابل، پایتخت افغانستان است. این پایگاه که در ابتدا توسط اتحاد جماهیر شوروی در دهه ۱۹۵۰ ساخته شد، از سال ۲۰۰۱ تا خروج نیروهای آمریکایی در اوت ۲۰۲۱ به عنوان مرکز اصلی عملیات ایالات متحده و ناتو در افغانستان فعالیت می‌کرد.

رئیس‌جمهور آمریکا همچنین در مسیر عزیمت به مراسمی در ویرجینیا در پاسخ به این سوال که آیا اعزام نیرو برای بازپس‌گیری بگرام را منتفی می‌داند یا خیر، به خبرنگاران گفت: «ما در مورد آن صحبت نخواهیم کرد، اما اکنون در حال گفتگو با افغانستان هستیم و می‌خواهیم آن را پس بگیریم، و می‌خواهیم آن را به زودی و فورا پس بگیریم، و اگر آنها این کار را نکنند، اگر این کار را نکنند، خواهید فهمید که من چه خواهم کرد.»

پیش از این، رسانه آمریکایی «وال‌استریت‌ژورنال» خبر داد که دولت آمریکا در حال مذاکره با دولت سرپریست افغانستان برای بازگرداندن شماری از نیروهای خود به پایگاه بگرام با هدف «مبارزه با تروریسم» است؛ اقدامی که با مخالفت مقامات افغانستان روبرو شده است.

روزنامه آمریکایی به نقل از منابع مطلع نوشت این مذاکرات بخشی از تلاش‌های گسترده‌تر برای عادی‌سازی روابط میان واشنگتن و کابل است که شامل تبادل زندانیان، توافق اقتصادی و همکاری‌های امنیتی می‌شود.

با این حال، «ذاکر جلالی» مقام ارشد وزارت خارجه افغانستان در واکنشی در شبکه‌های اجتماعی بازگشت نیروهای آمریکایی به افغانستان را رد کرد و تأکید کرد که روابط سیاسی و اقتصادی با آمریکا تنها بر پایه احترام متقابل و بدون حضور نظامی ممکن است. او یادآور شد که مردم افغانستان هیچ‌گاه حضور نظامی خارجی را نپذیرفته‌اند و این موضوع در مذاکرات دوحه نیز کاملا رد شده بود./ایسنا

ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار