اینترنت افغانستان پس از ۴۸ ساعت وصل شد واژگونی قایق مسافربری در نیجریه با ۲۶ کشته انتصاب «دیوید زینی» به‌عنوان رئیس جدید شاباک ترامپ: روسیه با فرستادن زیردریایی هسته‌ای ما را تهدید کرده است حمله توپخانه‌ای عربستان به مناطق یمن جزئیات گفت‌وگوی تلفنی وزرای خارجه آمریکا و فرانسه درباره ایران، اوکراین و غزه عراقچی در گفت‌و‌گو با سی ان ان: اینکه مذاکره بن‌بست محض است، برای ما مسجل شد؛ آخرین ملاقات را با موضوع اسنپ‌بک خواهم داشت حزب‌الله: فعال‌سازی مکانیسم ماشه نشانگر تبانی بین آمریکا و تروئیکای اروپایی است سر‌های بُریده خوک در پاریس؛ پلیس ۱۱ مظنون را بازداشت کرد/ ماجرا چه بود؟ اتریش دیپلمات روسیه را اخراج کرد بازداشت یک جاسوس اسرائیلی با ادعای همکاری با ایران تسلیم استوارنامه سفیر ایران به ولی‌عهد سعودی القسام مقر فرماندهی ارتش اسرائیل در شرق غزه را هدف قرار داد پیدا شدن جسد سفیر آفریقای جنوبی در فرانسه؛ مرگ مشکوک با سقوط از طبقه ۲۲ هتل ضرب الاجل چهار روزه ترامپ به حماس؛ توافق را رد کنید اسرائیل آنچه باید را انجام خواهد داد!

تلفیق داده‌های ماهواره‌ای و پهپادی محور بحث کارگروه بریکس

 ایران میزبان نشست تخصصی دو روزه کارگروه اطلاعات مکانی کشورهای گروه بریکس بود که یکی از محورهای آن تبادل تجربه کشورها در خصوص تلفیق داده‌های ماهواره‌ای، پهپادی، تصویربرداری هوایی و اطلاعات جی‌پی‌اس مکانی بود.
تاریخ انتشار: ۱۶:۰۰ - ۰۹ مهر ۱۴۰۴ - 2025 October 01
کد خبر: ۲۹۰۵۷۲

به گزارش راهبرد معاصر، جمهوری اسلامی ایران میزبان نشست تخصصی دو روزه کارگروه اطلاعات مکانی کشورهای گروه بریکس بود.

 این نشست که با حضور مجازی اعضای بریکس در مرکز همکاری‌های تحول و پیشرفت ریاست جمهوری با برنامه‌ریزی و مدیریت سازمان نقشه‌برداری کشور در تاریخ 8 و 9 مهرماه سال جاری برگزار شد، با سخنرانی سید اسکندر صیدایی، رئیس سازمان نقشه‌برداری کشور و معاون سازمان برنامه و بودجه کشور، آغاز گردید. محور اصلی بحث، اهمیت حکمرانی داده‌های مکانی به عنوان ستون فقرات توسعه پایدار بود.

 صیدایی در سخنرانی افتتاحیه خود تاکید کرد که در عصر حاضر، برنامه‌ریزی‌های مؤثر و آینده‌نگر، به شدت به داده‌های علمی، شفاف، دقیق و قابل اعتماد متکی هستند. وی علوم مکانی را ترکیبی از نقشه‌برداری، زمین‌شناسی و سایر رشته‌های مرتبط دانست که وظیفه استخراج و تبدیل داده‌های مکانی به نقشه‌ها، سامانه‌ها و اطلاعات کاربردی را بر عهده دارد. این اطلاعات حیاتی، ابزاری قدرتمند برای مدیران کشورها و سازمان‌های جهانی فراهم می‌آورد تا تصمیم‌گیری‌های استراتژیک و برنامه‌ریزی‌های عملیاتی را با دقت بیشتری انجام دهند.

در روز اول نشست، فرصتی مغتنم برای کشورهای عضو بریکس – شامل روسیه، هند، چین، برزیل، اندونزی، آفریقای جنوبی و دیگر اعضا – بود تا تجربیات و دستاوردهای یک‌ساله خود را در زمینه فناوری‌های اطلاعات مکانی به اشتراک بگذارند. این تبادل دانش، شامل ارائه مصادیقی از تلفیق داده‌های ماهواره‌ای، پهپادی، تصویربرداری هوایی و اطلاعات جی‌پی‌اس مکانی بود که کاربردهای گسترده‌ای در حوزه‌هایی نظیر حمل‌ونقل، مدیریت شهری، توسعه پایدار و مدیریت بحران‌ها دارند.صیدایی در پایان سخنان خود، بریکس را مجموعه‌ای قدرتمند توصیف کرد که نیمی از جمعیت جهان را در خود جای داده و بر اصول تجارت آزاد، اقتصاد آزاد و شکستن انحصار قدرت‌های بزرگ جهانی تاکید دارد.
 وی ابراز امیدواری کرد که این نشست‌ها به تقویت همکاری‌های چندجانبه علمی و فناوری، تبادل دانش و تجربیات، و در نهایت به هم‌افزایی و توسعه پایدار میان اعضای بریکس منجر شود. جمهوری اسلامی ایران متعهد به تعامل و همکاری جدی با کشورهای قدرتمند بریکس، به ویژه در زمینه حکمرانی داده‌ها، برای تقویت بستر توسعه فناوری‌های مکانی است. در ادامه این نشست که با استقبال بی‌نظیر شرکت‌کنندگان روبرو شد، کشورهای عضو به ارائه دستاوردهای خود در دو محور «هوش مصنوعی و فناوری‌های اطلاعات مکانی» و «نقش اطلاعات مکانی در توسعه پایدار» پرداختند.

 در ابتدا، نماینده روسیه به عنوان میزبان نشست قبلی بریکس، گزارشی از این رویداد ارائه کرد و سپس، نمایندگان کشورهای برزیل، چین، مصر، اتیوپی، هند، اندونزی، روسیه و آفریقای جنوبی به ترتیب مطالب خود را مطرح نمودند.

رامین پاپی، مدیرکل حوزه ریاست، روابط عمومی و امور بین‌الملل سازمان نقشه‌برداری کشور، که به عنوان هماهنگ‌کننده و رابط این نشست فعالیت می‌کرد، با دعوت از سازمان‌های جغرافیایی، زمین‌شناسی و هواشناسی در این نشست، بر علاقه‌مندی جمهوری اسلامی ایران برای همکاری با کشورهای عضو بریکس در قالب پروژه‌های مشترک و تبادل دانش تأکید کرد. همچنین، دکتر مرتضی صدیقی، معاون فنی و تولید اطلاعات مکانی، با ارائه سخنرانی‌ تحت عنوان «داده‌های مکانی، حامی برنامه‌ریزی و مدیریت»، به تشریح دستاوردها و اقدامات سازمان نقشه‌برداری پرداخت./تسنیم

کلمات کلیدی: ایران
ارسال نظر
آخرین اخبار