مقتدا صدر: جانشین عبدالمهدی باید از راه همه پرسی تعیین شود-راهبرد معاصر

مقتدا صدر: جانشین عبدالمهدی باید از راه همه پرسی تعیین شود

رهبر جریان سائرون عراق خواستار آن شد تا جانشین عادل عبدالمهدی از تغییر برگزاری همه پرسی و از میان پنج گزینه پیشنهادی تعیین شود.
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۳ - ۰۹ آذر ۱۳۹۸ - 2019 November 30
کد خبر: ۲۹۲۷۶

به گزارش راهبرد معاصر؛ تداوم بحران در عراق و مداخله مرجعیت سرانجام به اعلام آمادگی عادل عبدالمهدی برای کناره گیری از سمت نخست وزیری عراق منجر شد.

 

نخست‌وزیر عراق جمعه در بیانیه‌ای اعلام کرد که قصد دارد استعفای خود را تقدیم پارلمان کند. به نوشته وبگاه السومریه نیوز، او گفت که بنا بر شرایط موجود و جهت جلوگیری از خشونت ادامه‌دار و به علت ناتوانی آشکار در سامان دادن به اوضاع، از پارلمان می‌خواهد تا درخصوص تشکیل دولت تصمیم‌گیری کند.

 

عبدالمهدی در بیانیه خود اعلام کرده است: به خطبه مرجعیت عالی دینی در روز ۲۹ نوامبر با توجه بسیار گوش دادم که در آن ذکر کرده‌اند "با توجه به شرایط دشواری که کشور شاهد آن است و آن ناتوانی آشکاری که در تعامل گروه‌های ذی‌ربط با تحولات دو ماه اخیر و ناتوانی در تضمین حقوق و ممانعت از ریختن خون‌ها نمود پیدا کرده است، از پارلمان که دولت از آن شکل گرفته است، خواسته می‌شود تا در گزینه‌های خود در این خصوص تجدید نظر کرده و بر اساس منافع عراق رفتار کند"، برای پاسخ به این دعوت و تسهیل و تسریع در انجام آن در سریعترین زمان ممکن، نامه‌ای رسمی را درباره درخواست استعفایم از ریاست دولت کنونی به پارلمان محترم عراق ارائه خواهم داد تا پارلمان بتواند در گزینه‌های خود بازنگری کند.

 

آمادگی عبدالمهدی برای کناره گیری با واکنش های متفاوتی همراه بوده است. مقتدی صدر رهبر جریان صدر عراق از اعلام آمادگی «عادل عبدالمهدی» نخست وزیر عراق برای استعفا استقبال کرد.

 

مقتدی صدر همچنین پیشنهاد داد که انتخاب جایگزین وی از طریق همه پرسی صورت گیرد.

 

صدر پیشنهاد داد که نامزدی نخست وزیر از طریق همه پرسی مردمی روی پنج نامزد انجام گیرد و صندوق های همه پرسی در میادین اعتراضات مستقر شود.

 

وی همچنین پیشنهاد تشکیل شورایی برای مبارزه با فساد متشکل از قضات شایسته، شجاع و پاکدست را برای محاکمه مفسدان چه در گذشته و چه در آینده مطرح کرد.

 

رهبر جریان صدر همچنین پیشنهاد داد که نخست وزیر جدید کابینه خود را به دور از حزب گرایی و سهم خواهی فرقه ای، حزبی، قومی و گروهی تشکیل دهد.

 

مقتدی صدر همچنین اعطای نقش محوری به دستگاه قضایی و دوری از جدال ها در پارلمان را که به گفته وی برخی اعضای آن در فساد کمتر از دولت نیستند، خواستار شد.

 

رهبر جریان صدر تاکید کرد: تظاهرات مسالمت آمیز باید ادامه یابد و ارتش و نیروهای امنیتی باقاطعیت با کسانی که به دنبال اعمال خشونت با معترضان هستند برخورد کنند. از کشورهای دوست می خواهیم که به مردم عراق فرصت دهند تا خود سرنوشتشان را تعیین کنند.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده