سنتکام مدعی کشته شدن یکی از رهبران داعش در سوریه شد پایان دادگاه نتانیاهو بعد از ۹۸ جلسه سخنگوی هیئت مذاکره کننده در واکنش به ادعا‌های روبیو: صلح واقعی با پایان مداخلات آمریکا و خاتمه اشغالگری محقق می‌شود روبیو: یادداشت تفاهم با ایران ظرف ۶۰ روز اجرا خواهد شد قالیباف: کشور‌های غرب آسیا و اسلامی باید نظم جدیدی را متکی بر ظرفیت‌ها، منابع و مردم خود بنا کنند عراقچی همتای عربستانی خود را در جریان آخرین روند مذاکرات، پیشرفت‌های حاصل‌شده در اجرای تفاهمات قرار داد آمریکا فعالیت سفارت خود در کویت را از سر گرفت قالیباف با علی‌اف دیدار کرد ترامپ: ایران خبر داد که از تنگه هرمز عوارض نمی‌گیرد ادعای وزیر جنگ اسرائیل درباره ادامه حضور در لبنان: آمریکا هم بخواهد عقب‌نشینی نمی‌کنیم المیادین به نقل از مقام کاخ سفید: قطعنامه اختیارات جنگی ترامپ به رئیس‌جمهور ارائه نمی‌شوند و قدرت قانونی ندارند پاکستان: مذاکرات فنی بین ایران و آمریکا با وجود استراحت‌های طرفین، همچنان ادامه دارد و قرار است طی روز‌های آتی از سر گرفته شود قالیباف: تفاهم اسلام‌آباد نه نتیجه فشار و اجبار، بلکه حاصل اقتدار ملت ایران بود/ در میانه جنگ بر اساس نظر رهبر انقلاب اعلام کردم که ایران آماده توافق‌های امنیتی با کشور‌های منطقه است وزیر جنگ آمریکا: اولین آزمایش سامانه پدافندی جدید «گنبد طلایی» ایالات متحده، با موفقیت انجام شد/ این رویداد در چارچوب تصویب «لایحه بزرگ زیبا» میسر شد سخنگوی وزارت خارجه پاکستان: خط ارتباط مستقیم میان ایران و آمریکا برقرار می‌شود ترامپ نتانیاهو را به قطع رابطه تهدید کرد

عربستان طرح ساخت ابَرشهر ۱۰۰ مایلی در بیابان را کاهش می‌دهد

عربستان طرح ساخت ابَرشهر ۱۰۰ مایلی در بیابان را کاهش می‌دهد طرح بلندپروازانه ساخت یک ابرشهر ۱۰۰ مایلی در عربستان سعودی ـ یکی از بخش‌های کلیدی پروژه ۲ تریلیون دلاری بازسازی این کشور ـ به حالت تعلیق درآمده تا برای کاهش ابعاد و بازنگری آماده شود.
تاریخ انتشار: ۲۳:۴۴ - ۱۴ آبان ۱۴۰۴ - 2025 November 05
کد خبر: ۲۹۳۶۷۴

به گزارش راهبرد معاصر، این پروژه با نام «لاین» قرار بود یکی از «ابرپروژه‌های» عربستان باشد که در چارچوب برنامه چشم‌انداز ۲۰۳۰ «محمد بن سلمان» ولیعهد عربستان سعودی برای تنوع‌بخشی به اقتصاد و کاهش وابستگی به نفت اجرا شود.

«ایندیپندنت» در گزارش خود نوشت که به نظر می‌رسد که دولت ریاض اکنون اولویت‌های خود را تغییر داده است.

یکی از مقامات سعودی هفته گذشته در مجمع سرمایه‌گذاری بین‌المللی در ریاض در این رابطه گفت: «ما زیادی خرج کردیم.»

وی افزود: «ما با سرعت ۱۰۰ مایل در ساعت پیش رفتیم. اکنون با کسری بودجه روبه‌رو هستیم و باید اولویت‌ها را بازتنظیم کنیم.»

پروژه لاین به‌عنوان شهری آینده‌نگر در بیابان‌های کنار دریای سرخ طراحی شده بود؛ بخشی از پروژه عظیم «نئوم» که قرار بود نشان دهد شهر‌های آینده چگونه خواهند بود.

این شهر قرار بود ۹ میلیون نفر، یعنی بیش از یک‌چهارم جمعیت عربستان سعودی را در خود جای دهد.

در آن هیچ جاده، خودرو یا آلایندگی‌ای وجود نداشت و قرار بود ۱۰۰ درصد با انرژی تجدیدپذیر کار کند، در حالی که ۹۵ درصد از زمین‌های اطراف برای طبیعت حفظ می‌شد.

شهر قرار بود ۵۰۰ متر بالای سطح آب باشد و ۲۰۰ متر پهنا و ۱۷۰ کیلومتر طول داشته باشد، اما در سال‌های اخیر با تاخیر‌های گسترده روبه‌رو شده است.

در نسخه کوچک‌شده‌ی جدید، تنها ۳۰۰ هزار نفر در شهری که فقط چند مایل طول دارد زندگی خواهند کرد.

لاین تنها یکی از چند پروژه آینده‌گرای نئوم در «تبوک» بود که قرار بود با انرژی‌های تجدیدپذیر کار کند. دولت سعودی به‌دلیل جابجایی اجباری هزاران نفر از محل اجرای پروژه با انتقاد‌های گسترده مواجه شده است.

مشاور ارشد ولیعهد به تایمز گفت که کشور در حال انجام یک «اصلاح مسیر» است چراکه پادشاهی فشار مالی ناشی از سقوط قیمت نفت را احساس می‌کند.

زمانی که طرح چشم‌انداز ۲۰۳۰ در سال ۲۰۱۶ معرفی شد، قیمت نفت به‌طور میانگین ۱۰۰ دلار در هر بشکه بود؛ اما از سال ۲۰۲۲ تاکنون هرگز دوباره به سه‌رقمی نرسیده است و نفت همچنان نیمی از اقتصاد کشور را تشکیل می‌دهد.

وی توضیح داد: «این شرایط شما را مجبور می‌کند محافظه‌کارتر شوید.»/ ایسنا 

کلمات کلیدی: عربستان
مطالب مرتبط
ارسال نظر
captcha
پرطرفدارترین اخبار
آخرین اخبار