مشکلات اقتصادی عربستان با محدود کردن حج-راهبرد معاصر

مشکلات اقتصادی عربستان با محدود کردن حج

بسیاری نگرانند کنار هم قرار گرفتن جمعیت بالایی از زائران در یک مکان مذهبی کوچک احتمال سرایت ویروس کرونا را چند برابر می کند ولی محدود کردن حج مشکلات اقتصادی عربستان را چند برابر می کند.
تاریخ انتشار: ۱۷:۱۳ - ۰۸ تير ۱۳۹۹ - 2020 June 28
کد خبر: ۴۸۱۱۶

به گزارش راهبرد معاصر،  زیارتگاه های مذهبی خالی، چادرهای خالی زائران، هتل های بی روح و ترس از سقوط اقتصادی، شهر مکه را پس از محدود شدن مراسم حج به خاطر همه گیری ویروس کرونا در بر گرفته است.

 

مقدس ترین شهر مسلمانان معمولاً میزبان میلیون‌ها زائر برای مراسم حج بود ولی عربستان ورود زائران خارجی را برای انجام این مراسم ممنوع کرده است.

 

مراسم حج واجب و عمره روی هم رفته 12 میلیارد دلار برای اقتصاد مقدس ترین شهر اسلام درآمد دارد.

 

رونق ساخت و ساز در در سالهای اخیر باعث ایجاد مراکز خرید، آپارتمان ها و هتل‌های لوکس بسیاری در شهر مکه شده است که برخی رو به خانه خدا ساخته شده اند. ولی از زمان آغاز همه‌گیری ویروس کرونا در عربستان همه این تاسیسات خالی هستند.

 

ویروس کرونا که به شدت در مکه گسترش یافته کسب و کارهای مرتبط با حج را هم مختل کرده است. این کسب و کارها صدها هزار شغل از آژانس های مسافرتی گرفته تا آرایشگرهای خیابانی و سوغاتی فروشی ها را در بر می گیرند.

 

تعداد افراد شاغل در این کسب و کارها کاهش یافته، دستمزد ها پایین آمده و حقوق و مزایا به تاخیر افتاده اند. به گفته احمد عطیه، یک مصری 39 ساله که برای یک آژانس مسافرتی در مکه کار میکند :« ما عادت نداریم مکه را خالی ببینیم. مثل شهر ارواح می ماند. این شرایط برای مکه نگران کننده است».

 

مقامات عربستان در ماه مارس حج عمره را هم ممنوع کردند. این حج در هر زمانی قابل اجراست.

 

مقامات عربستان بعد در یک تصمیم حساس اعلام کردند تنها به هزار نفر اجازه حضور در مراسم حج امسال را می دهند که نسبت به 2.5 میلیون زائری که هر سال در این مراسم شرکت می کنند رقم بسیار کوچکی است.

 

بسیاری نگرانند کنار هم قرار گرفتن جمعیت بالایی از زائران در یک مکان مذهبی کوچک احتمال سرایت ویروس کرونا را چند برابر میکند ولی محدود کردن حج مشکلات اقتصادی عربستان را چند برابر می کند.

 

این اقدام به دنبال سقوط قیمت نفت و ضرر و زیان های وارد شده به خاطر همه گیری ویروس کرونا انجام شده است. صندوق بین‌المللی پول در روز چهارشنبه هشدار داد تولید ناخالص داخلی عربستان 6.8 درصد در سال جاری میلادی کوچک می شود که بدترین عملکرد آن از دهه 1980 است.

 

رکود به وجود آمده در عربستان طرح های بلندپروازانه ریاض برای ایجاد یک صنعت گردشگری در راستای برنامه اصلاحی دورنمای 2030 را مختل کرده است. هدف از این برنامه کاهش وابستگی عربستان به درآمدهای نفتی است.

 

دولت گردشگری را یکی از عوامل کلیدی برای رشد استراتژی دور شدن از درآمدهای نفتی میداند ولی از دست رفتن درآمد حج دوباره این بخش را با مشکل عدم سرمایه‌گذاری و ورشکستگی مواجه می‌کند.

 

منبع: تسنیم

کلمات کلیدی: عربستان
مطالب مرتبط
ارسال نظر
آخرین اخبار