در همایش شب گذشته برج میلاد چه وعده هایی داده شد؟-راهبرد معاصر
رکورددارترین نام برای دختران ایرانی اعلام شد همسر مالک شرکت موبایل موسوی آمل بازداشت شد قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است بریز و بپاش میلیاردی متهمان پرونده رضا‌یت خودرو با پول مردم کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ یازدهمین دادگاه چای دبش برگزار شد / تفهیم اتهام به یک متهم دیگر پرونده ساعت آغاز فعالیت مدارس چهارمحال و بختیاری اعلام شد مدارس ۱‌۱ شهرستان کرمانشاه فردا تعطیل شد کدام شغل‌ها در آینده با افزایش تقاضا روبه رو می‌شوند؟ فردا آخرین مهلت ثبت‌نام در نوبت اول کنکور ۱۴۰۴ / ثبت‌نام ۵۶۰ هزار نفر بلاتکلیفی ۱۶ میلیون دانش آموز برای روز شنبه یکم دی ماه ۱۴۰۳ توضیح دانشگاه علامه طباطبایی در خصوص حواشی برگزاری جشن یلدا  امکان تعطیلی کلاس درس بعد از امتحانات نوبت اول  هواشناسی ایران ۱۴۰۳/۹/۳۰؛ تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور ورود سامانه بارشی به کشور از امروز / یلدای برفی در استان‌های غربی

در همایش شب گذشته برج میلاد چه وعده هایی داده شد؟

شب گذشته همایشی با حضور مسئولین ارشد دولتی و شهری در برج میلاد و به مناسبت رو جهانی معلولین برگزار شد. مسئولین دولتی و شهرداری در این همایش، وعده های وسیعی را به جامعه معلولین شهری ارائه دادند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۰۷ - ۱۰ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 01
کد خبر: ۲۹۳۹۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ روز جهانی معلولین از سال ۱۹۹۲ که از سوی مجمع عمومی سازمان ملل متحد اعلام شد، هر ساله در ۳ دسامبر برگزار می‌شود. هدف از تعیین این روز ارتقاء رشد اذهان عمومی درباره مسائل مربوط به معلولیتهای مختلف؛ و افزایش آگاهی هایی بوده‌است که می‌بایست از مسئله پیوستن افراد معلول در تمامی جنبه‌های سیاسی؛ اجتماعی؛ اقتصادی و فرهنگی زندگی منتج شود. این وضع به همین روال طی شد تا در سال ۱۹۹۹ شعاری با مضمون (امکان دسترسی برای همه در هزاره جدید) برگزیده شد و سرلوحه امور قرار گرفت. بیش از پانصد میلیون نفر به دلیل نقص در سیستم روحی و مغزی جسمی و حسی از معلولیت رنج می‌برند. اینان هر کجا که باشند و در هر نقطه‌ای از دنیا که به سر برند به دلیل موانع ظاهری یا اجتماعی با محدودیت هایی در زندگی خود مواجه می‌شوند. در طی بیست سال اخیر کوشش های چشمگیری در شناساندن و معرفی اشخاص معلول به جامعه انسانی صورت پذیرفته‌است. یکی ازمواردی که می‌توان از آن به عنوان نقطه عطفی در این زمینه نام برد اعلام سال ۱۹۸۱ میلادی به عنوان سال جهانی معلولین است که توسط مجمع عمومی سازمان ملل متحد صورت پذیرفت.

 

حضرت آیت الله خامنه‌ای در مورد معلولان می‌گویند:"وقتی نفس ناطق انسان قوی باشد، باکی از این نیست که جسمش علیل باشد. انسان به روح، انسان است."

 

محمد شریعتمداری وزیر رفاه در مراسم گرامیداشت روز جهانی معلولان که شب گذشته و در برج میلاد تهران برگزار شد با اشاره به اینکه موضوع معلولیت و معلولان نیازمند اقدام جمعی و اجتماعی است، گفت: برای دستیابی به این هدف نیازمند همراهی همه مردم هستیم.

 

وی خاطرنشان کرد: برای دستیابی به چنین هدفی باید جامعه را آگاه کرد اما همه جامعه ایران نسبت به محدودیت و امکانات جامعه معلولان توجه کافی ندارد و به همین دلیل نمی‌توان تنها به مناسب سازی محیط را برای حل مشکلات اکتفا کرد.

 

شریعتمداری آگاه سازی جامعه را نیازمند ظرفیت‌سازی در سطح کشور و اطلاع‌رسانی رسانه ملی دانست و گفت: بینش حاکم بر فرهنگ جامعه اسلامی که مبتنی بر تکریم معلولان است کافی نبوده و باید تبدیل به فرهنگ شود.

 

وزیر رفاه افزود: همه ما با معلولیت یک لحظه فاصله داریم و نباید این مسئله نقصانی در شرایط زندگی‌مان ایجاد کند.وی گفت: بسیاری از مشکلات معلولان را در این جلسه شنیدم و برایم دردناک بود به عنوان مسئول قدم‌هایی را در این زمینه خواهم برداشت.

 

وی به ایجاد شرایط مطلوب تحصیل در دانشگاه آزاد برای معلولان اشاره کرد و گفت: بر اساس ماده ۹ قانون حمایت از افراد دارای معلولیت کمک هزینه‌های تحصیلی تمامی دانش آموزان پذیرفته شده در دانشگاه پرداخت می‌شود.

 

وزیر رفاه با بیان اینکه بر مبنای قانون کمک هزینه ۱۹۱ هزار و ۵۹۸ خانواده‌های دارای معلولیت سه دهک پایین درآمدی از آبان‌ماه پرداخت شده است، بیان داشت: افزایش حق پرستاری برای ۲۷ هزار نفر از افرادی که دارای مشکلات ضایعه نخاعی هستند و مبنای این قانون بوده که میزان حق پرستاری از ۲۰۰ هزار تومان به ۵۵۴ هزار تومان افزایش یافت که قدمی در جهت رضایتمندی این افراد است.

 

شریعتمداری از افزایش یارانه مرکز شبانه روزی از ۶۶۰ هزار تومان به ۷۷۰ هزار تومان و سپس ۹۲۰ هزار تومان در آبان‌ماه این خبر داد و گفت: برای تامین مسکن معلولان به واگذاری ۱۹۱ هزار ۵۹۸ هزار خانواده معلول۳ دهک پایین درآمدی اقدام شده و همه افراد دارای معلولیت خانواده تا پایان دولت از تسهیلات مسکن استفاده خواهند کرد.

 

وزیر رفاه با اشاره به قانون معافیت مالیاتی ۵۰ درصدی برای خانوارهای دارای دو فرزند معلول بیان داشت: بر اساس ماده ۱۴ قانون تصویر شده سازمان فنی و حرفه ای می توانند از مزایای کار آموزان دارای معلولیت بهره ببرد.

 

وی افزود: کمک هزینه اصلاح واحدهای کسب و کار برای ارتقای سطح امکانات و ویژگی‌های فنی مهندسی نیز مدنظر قرار گرفته است همچنین پرداخت حق بیمه کارفرمایی و خویش فرمایی به تصویب هیئت وزیران رسیده است.

 

شریعتمداری خاطرنشان کرد: از مجموع ۶ آیین‌نامه قانون حمایت از معلولان همه آیین نامه ها به تصویب هیات وزیران رسیده است.

 

وی به تدوین اساسنامه صندوق فرصت‌های شغلی معلولان اشاره کرد و گفت: امیداوریم تا پایان هفته تدوین آن تمام شود.به گفته وی طی ۸ ماه گذشته اقدامات مندرج در قانون حمایت از معلولان که مبتنی به تامین اعتبار ۱۷۸ هزار میلیارد تومانی بوده است احصاء شده و برای اجرای این قانون حداقل به ۱۲ هزار میلیارد ریال اعتبار نیازمندیم.

 

محسن هاشمی: تنها ۲۵ درصد ساختمانهای دولتی برای تردد معلولان مناسب ساخته شده است

محسن هاشمی رئیس شورای اسلامی شهر تهران شامگاه دیشب در مراسم روز جهانی و هفته ملی افراد دارای معلولیت که در برج میلاد برگزار شد گفت: یکی از محورهای مربوط به معلولان موضوع نگرش افراد جامعه به افراد دارای معلولیت است.

 

وی ادامه داد: معلولیت دو منشأ دارد یا ژنتیک است یا در طول زندگی فرد بر اثر اتفاقاتی که می افتد معلولیت ایجاد می شود.

 

رییس شورای اسلامی شهر تهران خاطرنشان کرد: در جهان ده درصد جامعه معلولیتهایی با درجات مختلف تشکیل می دهد و در ایران هم اگر چه یک و نیم میلیون معلول تحت پوشش هستند اما تعداد حتما بیش از این است.

 

محسن هاشمی گفت: به نظر می رسد تعداد معلولین حدود سه میلیون نفر است که باید حواسمان به این افراد در کل کشور باشد زیرا قشر عظیمی را به خود اختصاص می دهند.

 

وی افزود: متاسفانه در هیچ کدام از سازمانها از جمله شهرداری ها به این موضوع به اندازه کافی توجه نشده است که این یک نقص در مدیریت محسوب می شود.

 

رئیس شورای اسلامی شهر تهران ادامه داد: موضوع جالب این است که همه معلولان اگر یک نقصی به صورت خدادادی دارند حتما یک وجه متمایز و ویژه دارند که متاسفانه ما در کشف این ویژگی برتر فرد معلول ناتوان بوده ایم.

 

محسن هاشمی تصریح کرد: وقتی آن قدرت برتر معلولین شناسایی شود و تشویق شده و آن استعداد شکوفا شود منجر به رشد بیشتر معلول و همچنین شکوفایی ابعاد دیگر زندگی آن فرد می شود.

 

وی گفت: موضوع دوم بحث مناسب سازی و بحث پیاده سازی قوانین موجود است. اتفاقا در حوزه معلولین هم قوانین زیاد است و جالب است که بدانید قوانین این حوزه اتفاقا قوانین به روز و جدید هستند.

 

رئیس شورای اسلامی شهر تهران افزود: ما در کشورمان خوب کار می کنیم و قانون زیاد می نویسیم اما به موعد اجرا که می رسد آنقدر خوب اجرا نمی کنیم.

 

محسن هاشمی ادامه داد: امروز براساس آمار تنها ۲۵ درصد ساختمانهای دولتی مناسب ساخته شده اند و درست ساخته شده اند در حالی که براساس قوانین باید همه ساختمانها اینگونه ساخته شود.

 

وی افزود یادش بخیر در زمان آقای قالیباف ایشان می گفتند که من ایستگاه مترویی را افتتاح نمی کنم مگر اینکه پله برقی داشته باشد کاش در آن زمان ایشان می گفتند ایستگاه مترویی افتتاح نمیکنم مگر اینکه آسانسور برای تردد معلولان داشته باشد.

 

رئیس شورای اسلامی شهر تهران گفت: قرار دادن این آسانسورها شاید حتی از پله برقی هایی که نصب کرده ایم هم ارزان تر می شد و هزینه مان کمتر می شد.

 

محسن هاشمی ادامه داد: ۶۰ درصد مردم می گویند فضای شهر برای معلولان مناسب نیست و از آن ۴۰ درصد باقی مانده هم بخشی می گویند همه شهر مناسب نیست.

 

اختصاص یک سرای محله به معلولان در هر منطقه تهران

 

محمدرضا جوادی یگانه معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران در مراسم بزرگداشت روز جهانی افراد دارای معلولیت با اشاره به اینکه ۳۹ سال در کنار برادرش که دارای معلولیت است زندگی کرده گفت: این هم‌زیستی به من آموخته که معلولیت معیار سنجش ویژگی‌های انسانی نیست.

 

وی در ادامه با بیان اینکه نخبگان زیادی در جامعه دارای معلولیت هستند و نشان داده‌اند که معلولیت محدودیت نیست، خاطرنشان کرد: با تسهیلگری در حوزه معلولان میتوان منشا خیرات و برکات بسیاری شد.

 

معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به اینکه مدیران شهری با توجه به تنوع جامعه باید برنامه‌ریزی کنند، گفت: حدود ۱۵ درصد افراد جامعه را معلولان تشکیل می‌دهند و تنها بخشی از نیازهای آنها توانبخشی پزشکی است.

 

وی افزود: بخشی از این توانمندی‌ها باید مبتنی بر توانبخشی اجتماعی باشد تا بستر سازی به منظور حضور و مشارکت این افراد در جامعه فراهم شود.

 

جوادی یگانه خاطر نشان کرد: اهتمام مدیران شهری بر این است که گروههای با نیازهای خاص حق برابری در فرصت‌های اجتماعی را داشته باشند.

 

وی افزود: در مجموعه معاونت امور اجتماعی شهرداری تهران در تلاشیم بسترساز حضور معلولان در پروژه‌های مدیت شهری باشیم تا بتوانیم مطالبه‌گر نیازهای این قشر باشیم.

 

معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران اظهار داشت: به واسطه عدم مناسب‌سازی تاریخی شهر تهران و عدم درک مجریان فضای شهری و فقدان مدیریت یکپارچه در سطح سازمان‌های دولتی، جلب مشارکت موسسات خیریه‌های شناسایی نقصان ها و موانع موجود در پایتخت بپردازیم.

 

به گفته وی در دوره جدید مدیریت شهری با استفاده از توان شهری و حضور نمایندگان افراد دارای معلولیت خدمات موثری ارائه دهند.

 

جوادی یگانه با اشاره اینکه در سالجاری به اصلاح ساختمان‌های موجود شهری پرداخته‌ایم و در هر منطقه یک سرای محله به صورت کامل برای افراد نابینا، ناشنوا و معلولان جسمی و حرکتی مناسب‌سازی شده اند، بیان داشت: ۲۲ سرای محله تهران مترجم ناشنوا دارند و این نیروها در تمام سراهای محله حضور خواهند داشت.

 

وی ادامه داد: مجموعه ورزشی در تهران مناسب‌سازی شده و تا پایان سال این روند ادامه خواهد داشت.

 

معاون فرهنگی اجتماعی شهرداری تهران با اشاره به شعار امسال روز جهانی افراد دارای معلولیت که ارتقای مشارکت افراد دارای معلولیت برای دستیابی به توسعه فراگیر، عادلانه و پایدار است گفت: این شعار بیش از آن که مخاطبش افراد دارای معلولیت باشد به مدیران برای برابرسازی فرصت‌ها و در دسترس پذیری امکانات شهری اشاره دارد.

 

حناچی: قرارداد نصب ۴۰ آسانسور برای معلولان در مترو منعقد شده است

پیروز حناچی شهردار تهران در حاشیه همایش روز معلولان در پاسخ به سوالی درخصوص اینکه آیا قوانین مربوط به معلولان در زمان صدور پایان کاررعایت می شود یا نه گفت: این قوانین در درجه اول مربوط به همه محیط های عمومی که معلولان تردد می کنند است.

 

وی افزود: در این حوزه به طور قطع دستورالعملهای مربوط به ساخت و ساز و مناسب سازی برای معلولان رعایت می شود.

 

حناچی گفت: اتفاق نادری که اخیرا افتاده است این است که قرار داد نصب چهل آسانسور در ایستگاه های مترو منعقد شده و مناسب سازی پارکها و بوستانها در اولویت قرار گرفته است.

 

شهردار تهران گفت: در مرحله بعد در مجتمع های مسکونی با جمعیت بالا موضوع مناسب سازی در پایان کارهای آنها لحاظ خواهد شد.

 

وی در پاسخ به اینکه برخی از معلولان گلایه می کنند که سرویس رفت و آمد به محل کارشان تنها سه روز است و شهرداری بیش از این سرویس دهی نمی کند گفت: این سرویس طبیعتا به اندازه همه معلولان نیست البته ما یک هدف گذاری داشتیم که اگر همه ایستگاه های مترو و اتوبوسرانی ما تجهیز و بهسازی شود دیگر اصلا به این سرویس نیازی پیدا نمی‌کنیم.

 

وی ادامه داد: این سرویس در کشورهای دنیا هم به اینگونه نیست اما این سرویس در جاهای پیشرفته دنیا هم معطوف به مسایل درمانی است و از این جهت برای ما هم موضوعات درمانی اهمیت ویژه تری دارد

 

وی در پاسخ به اینکه در همین سالنی که امروز این همایش برگزار شد برخی مشکلات برای تردد معلولان ایجاد شد گفت: من به این جزییات از مشکلات با خبر نشدم.

 

حناچی گفت اما این سالن و ساختمان برای معلولان آماده سازی شده است اما معمولا بین سه تا پنج درصد در محیط های عمومی معلولان تردد می کنند اما امشب دو هزار نفر از معلولان در اینجا حضور دارند طبیعی است کمی مشکلات ایجاد شود.

ارسال نظر