رئیس ستاد انتخابات: سوءاستفاده از مطالبات قومی به ردصلاحیت نامزدها منجر می شود/ منابع مالی داوطلبان رصد می‌شود-راهبرد معاصر
عملیات مشترک مرزبانان ایران و عراق در مقابله با سلاح‌های غیرمجاز پیام تسلیت رهبر انقلاب درپی درگذشت حاج سید علاءالدین میر محمد صادقی رئیس‌جمهور عازم قاهره شد رئیس‌جمهور فردا به مصر می‌رود تاجگردون: ۱۱ میلیارد دلار برای کالا‌های اساسی تخصیص یافت  بودجه ۱۴۰۴ به شورای نگهبان ارسال شد استاندار تهران: تعطیلی‌ها روزانه اعلام می‌شوند ربیعی: رئیس‌جمهور قانون حجاب و عفاف را در دستورکار شورای امنیت ملی قرار داد وکیل پرونده «کنسرت فرضی»: بازداشت پرستو احمدی در مازندران سخنگوی دولت: افزایش دو یا سه برابری بودجه نیرو‌های مسلح صحّت ندارد امام جمعه موقت تهران: هدف رژیم صهیونیستی از نیل تا فرات است / جامعه جهانی برای توقف این رژیم به پا خیزد  واکنش صمصامی به گران سازی نرخ ارز؛ وزیر اقتصاد استیضاح شود + عکس اطلاعیه سپاه: شبکه ضد امنیت ملی در قزوین متلاشی شد بیانیه سپاه / آغاز دورانی نوین از پروسه شکست دشمنان امت اسلامی و غلبه جبهه مقاومت بر توطئه ترکیبی جبهه باطل سخنگوی دولت: اغلب بنزین تولیدی کشور مطابق با استانداردهای یورو ۴ است

رئیس ستاد انتخابات: سوءاستفاده از مطالبات قومی به ردصلاحیت نامزدها منجر می شود/ منابع مالی داوطلبان رصد می‌شود

جمال عرف در گفتگویی تلویزیونی با اشاره به این مسئله که احراز هویت در تمام شعب به صورت الکترونیکی انجام می‌شود اظهار داشت: دیگر کسی نمی‌تواند با شناسنامه جعلی یا شناسنامه افراد فوت‌شده رأی دهد.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۸ - ۱۰ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 01
کد خبر: ۲۹۴۲۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ کمتر از سه ماه تا زمان برگزاری انتخابات یازدهمین دور مجلس شورای اسلامی زمان باقی مانده و گروه ها و جریان های سیاسی با امادگی کامل در پی ورود به این عرصه ی سیاسی هستند. در این میان ناظرین و مجریان انتخاباتی نیز با برگزاری دوره ها و آموزش های لازم در پی برگزاری هر چه باشکوه تر انتخابات گام بر می دارند.

 

جمال عرف معاون سیاسی وزیر کشور دیروز در نشست خبری خود پیرامون انتخابات پیش‌رو گفت: از دهم آذر زنگ انتخابات به صدا درآمد و اقدامات لازم بر اساس تقویم انتخابات انجام شد.

 

وی ادامه داد: برای ۲ هزار نفر ار فرمانداران و بخشداران کشور دوره‌های آموزشی در موارد حقوقی،اجرایی و سایر موارد صورت گرفت. همچنین دنبال تربیت مربی در دوره‌های اجرایی هستیم تا به استان‌ها بروند و کار انتخابات را دنبال کنند.

 

جمال عرف شنبه شب (۹ آذر) در یک گفت‌وگوی تلویزیونی با اشاره به آغاز فعالیت ستاد انتخابات کشور از دهم اردیبهشت اظهار کرد: دو زمان برای برگزاری انتخابات مجلس به شورای نگهبان ارسال کردیم که برای برگزاری انتخابات در دوم اسفند توافق حاصل شد. در این مدت ۹ دوره آموزش حقوقی و اجرایی و سایر آموزش‌ها برای دو هزار نفر از عوامل اجرایی برگزار شد.

 

وی با بیان اینکه "اجرای انتخابات، وظیفه ستاد انتخابات کشور است و شورای نگهبان وظیفه نظارت را دارد"، تأکید کرد: هیچ نهاد دیگری نمی‌تواند در برگزاری انتخابات دخالت کند.

 

عرف همچنین گفت: انتخابات میان‌دوره‌ای خبرگان نیز در پنج حوزه یعنی تهران برای انتخاب سه نفر و خراسان رضوی، شمالی، فارس و قم برای انتخاب یک نفر برگزار می‌شود. از فردا (یکشنبه) به مدت ۱۰ روز ثبت‌نام انتخابات مجلس شورای اسلامی در فرمانداری‌ها و وزارت کشور انجام می‌شود. همزمان، هیات‌های اجرایی و نظارت تشکیل می‌شود و استعلام از مراجع چهارگانه یعنی نیروی انتظامی، دادستانی، ثبت احوال و وزارت اطلاعات برای افرادی که داوطلب شده‌اند، انجام می‌شود. ما جز این مراجع، مرجع دیگری نداریم.

 

رئیس ستاد انتخابات کشور ادامه داد: در ۲۲ بهمن اسامی نهایی داوطلبان اعلام و تبلیغات به مدت هفت روز انجام و دوم اسفند هم انتخابات برگزار می‌شود.

 

عرف درباره تعداد زیاد ثبت‌نام‌کنندگان در انتخابات خاطرنشان کرد: قانون ثبت‌نام انتخابات باید به گونه‌ای تنطیم شود تا افرادی که شرایط ثبت‌نام یا توانایی کار نمایندگی ندارند، ورود نکنند. معمولا صلاحیت نیمی از افراد ثبت‌نام کننده به دلایل قانونی تایید نمی‌شود ولی به جمهوری اسلامی اتهام وارد می‌شود که صلاحیت نیمی از داوطلبان را تایید نکرده است.

 

رئیس ستاد انتخابات کشور ادامه داد: ۲۰۸ حوزه انتخابیه در سراسر کشور داریم. در هر حوزه، تعدادی حوزه فرعی داریم. در دوره قبل انتخابات ۵۰ هزار شعبه داشتیم و در این دوره بیش از ۵۵ هزار شعبه خواهیم داشت.

 

وی درباره نحوه انتخاب اعضای هیات‌های اجرایی گفت: آنها طبق قانون از معتمدین حوزه انتخابیه انتخاب می‌شوند که دارای حسن سابقه هستند و از همه اقشار در این هیات‌های اجرایی حضور دارند. از سویی بیشتر از یک میلیون نفر هم در شعب اخذ رأی فعالیت می‌کنند. ساختار اجرایی انتخابات متکی بر مردم است.

 

 

عرف درباره همکاری وزارت کشور و شورای نگهبان اظهار کرد: ما در وزارت کشور با شورای نگهبان هماهنگی‌های خوبی داریم و مسئولان دو نهاد با یکدیگر جلسات مستمر دارند. طبق قانون در صورت نیاز، سایر دستگاه‌ها هم موظف هستند به برگزاری انتخابات کمک کنند تا انتخابات مشارکتی، رقابتی، قانونی و سالم برگزار شود.

 

وی با اشاره به اینکه همزمان با ثبت‌نام داوطلبان، پرونده افراد به مراجع چهارگانه فرستاده شده و سپس پرونده‌ها به هیات نظارت ارسال می‌شود، ادامه داد: استعلام‌های انجام شده باید مستند و قابل اتکا باشد. افراد هم حق اعتراض به نحوه رسیدگی به صلاحیت خود دارند.

 

معاون سیاسی وزیر کشور با بیان اینکه "یکی از شروط ما برای فرمانداران و بخشداران، بی‌طرفی و امانتداری است"، گفت: هیات‌های بازرسی و هیات‌های نظارت بر بی‌طرفی مجریان انتخابات نظارت دارند. بر اساس ماهیت مردمی انتخابات، این بی‌طرفی رعایت می‌شود.

 

وی درباره موضع وزارت کشور در قبال وعده‌های احتمالی تقسیمات کشوری برخی داوطلبان اظهار کرد: در این زمینه برخی طرح‌های کارشناسی‌نشده اعلام می‌شود. فرآیند تقسیمات کشوری کارشناسی و فنی است که عوامل جغرافیایی، تاریخی و فرهنگی در آن دخیل هستند. این فرآیند در استانداری‌ها سپس در وزارت کشور بررسی شده و سپس به دولت ارسال می‌شود و فرآیند پیچیده‌ای دارد.

 

عرف افزود: نباید کسی برای اخذ رأی، چنین وعده‌هایی بدهد چون انتظار ایجاد می‌کند و حتی این انتظارات می‌تواند مسائل امنیتی با خود به همراه داشته باشد. تقسیمات کشوری فعلا متوقف می‌شود تا چنین وعده‌هایی داده نشود. از الان برخی چنین وعده‌هایی می‌دهند و ما هم رفتار آنها را رصد می‌کنیم. همچنین نباید از مطالبات قومی در انتخابات سوءاستفاده شود. اگر کسی بر تحریک مسائل قومی دست بگذارد، صلاحیتش تأیید نخواهد شد.

 

عرف درباره اقدامات انجام شده برای تامین امنیت انتخابات نیز تصریح کرد: وظیفه ستاد امنیت انتخابات، تامین امنیت انتخابات است. وزارت کشور، سپاه، ناجا، دادستانی و وزارت اطلاعات از اعضای این ستاد هستند. این ستاد شرایط موجود را رصد کرده و پیش‌بینی و پیشگیری‌های لازم را انجام می‌دهند.

 

رئیس ستاد انتخابات کشور در ادامه درباره رصد منابع مالی مشکوک برخی داوطلبان انتخابات گفت: بر مقابله با هزینه‌های غیرشفاف، اتفاق نظر وجود دارد. منابع مالی داوطلبان رصد خواهد شد و اگر اخبار مستند و قابل اتکایی در این زمینه به دست ما و هیات‌های نظارت برسد، حتما به آنها رسیدگی می‌شود.

 

وی خاطرنشان کرد: طبق قانون، هیات‌های اجرایی نمی‌توانند تراکنش‌های مالی داوطلبان را بررسی کنند اما مراجع چهارگانه ظرفیت بررسی هزینه‌های داوطلبان را دارند. پول‌های مشکوک می‌تواند سلامت انتخابات را به خطر بیاندازد؛ بنابراین ما بر فرآیند ورود پول به انتخابات حساسیت داریم.

 

عرف همچنین با اشاره به اینکه احراز هویت در تمام شعب به صورت الکترونیکی انجام می‌شود، تصریح کرد: افراد از طریق کدملی شناسایی خواهند شد و دیگر کسی نمی‌تواند با شناسنامه جعلی یا شناسنامه افراد فوت‌شده رأی دهد. همچنین با شورای نگهبان در حال رایزنی برای استفاده از صندوق‌های الکترونیکی هستیم که هنوز به جمع‌بندی نرسیده‌ایم و باید سؤالات آنها را پاسخ دهیم. امیدوارم در این زمینه به یک جمع‌بندی برسیم.

 

رئیس ستاد انتخابات کشور در پایان تاکید کرد: ما در وزارت کشور و ستاد انتخابات کشور تمام سعی خود را می‌کنیم تا انتخاباتی سالم، امن، با نشاط و پرشور برگزار کنیم تا مجلسی تشکیل شود که کارآمد و در طراز انقلاب اسلامی باشد.

ارسال نظر
تحلیل های برگزیده