سرانه فضای سبز ۱۶ برابر شده است-راهبرد معاصر

سرانه فضای سبز ۱۶ برابر شده است

رئیس سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهرداری تهران با اشاره به اینکه سرانه فضای سبز شهر تهران بعد از انقلاب ۱۶ برابر شده است، گفت: امروز ۶۲ درصد فضای سبز تهران مکانیزه آبیاری می‌شود.
تاریخ انتشار: ۱۸:۰۸ - ۱۱ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 02
کد خبر: ۲۹۶۰۸

به گزارش راهبرد معاصر؛ علی‌محمد مختاری رئیس سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهر تهران عصر امروز در همایش آب فضای سبز و مدیریت شهری گفت: اولا باید دید که ما کجا بوده‌ایم و امروز در حوزه فضای سبز کجا هستیم.

 

وی ادامه داد: قبل از انقلاب ما ۳.۵ میلیون نفر جمعیت داشتیم که ۷۵ پارک محله‌ای و منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای داشته‌ایم؛ البته سه پارک خارج از محدوده هم داشته‌ایم که لویزان، چیتگر و سرخه حصار بوده است.

 

مختاری گفت: امروز ۸ میلیون نفر در تهران ساکن هستند در حالی که به طور شناور این عدد به ۱۲ میلیون نفر رسیده است.

 

وی خاطرنشان کرد: در گذشته و پیش از انقلاب، سرانه فضای سبز زیر یک متر بود و مجموع مساحت آن پارک‌ها ۳۴۲۰ هکتار بوده است.

 

رئیس سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهر تهران ادامه داد: این تعداد ۷۵ در سال ۶۵ به عدد بیش از ۱۳۰ پارک رسید اما امروز ۲۲۶۸ پارک در کل تهران داریم.

 

مختاری افز‌ود: سعی کردیم پارک‌های محله‌ای را افزایش بدهیم تا نیازی به سفرهای درون شهری برای سپری کردن اوقات فراغت نباشد.

 

وی گفت: در کنار این موضوع آمده‌ایم پارک‌های موضوعی و موضعی هم ساخته‌ایم مثل پارک مرضیه دباغ حدیده‌چی که مربوط به زنان و بانوان است.

 

رئیس سازمان پارک‌ها گفت: در حاشیه بزرگراه‌ها در سال ۶۵ هیچ توسعه‌ای در فضای سبز نداشتیم و فقط ۱۴ کیلومتر فضای سبز داشتیم اما امروز در کنار همه بزرگراه‌ها فضای سبز توسعه پیدا کرده است.

 

مختاری تصریح کرد: ۲ میلیون وسیله دودزا داریم و این در حالی است که ما تعداد زیادی از صنایع آلاینده را هم در اطراف تهران شاهدیم.

 

وی اضافه کرد: در این شهر فرهنگ‌ها و سلیقه‌های مختلف وجود دارد و همین امر باعث می‌شود تا نسخه‌ای که در شهر قرار است اجرا شود بسیار سخت پیچیده شود.

 

رئیس سازمان پارک‌ها و فضای سبز شهر تهران ادامه داد: ما ۲۵۲ هکتار رود دره در تهران وجود دارد که طراحی فضای سبز آن بر عهده ما نبوده است بلکه فقط طرح تصویب شده را ما اجرا کرده‌ایم.

 

مختاری افز‌ود: سرانه فضای سبزی که در قبل انقلاب یک متر بود امروز به ۱۶.۵ متر رسیده است و در بخش برون شهری این عدد حتی ۲۴ متر است.

 

وی گفت: براساس طرح جامع قرار بود این عدد حدود ۱۰ متر باشد که ما الان این میزان را رد کرده ایم البته در برخی مناطق بافت فرسوده و فشرده داریم متاسفانه سرانه فضای سبز ما کمتر است؛ در این مناطق زمین بسیار گران است و ساخت فضای سبز بسیار سخت تر از آن است که فکرش را بکنید.

 

مختاری تصریح کرد: البته ما مصوباتی داشته ایم که از طریق درآمد ناشی از عوارض فضای سبز در نقاط دارای نیاز ساخته شود؛ ما ۳۵۲ محله داریم که از این تعداد ۱۷ محله هیچ پارک و بوستانی نداریم البته با دستورات خانم نوری و آقای یزدانی در سال جاری ۵ محله صاحب پارک شدند.

 

رئیس سازمان پارکها و فضای سبز شهر تهران ادامه داد: ۵۵ بوستان در سال ۹۷ ساخته شد و به دست مردم سپرده شد و این در حالی است ۱۲۵۰ هکتار هم جنگل کاری شده است.

 

مختاری افز‌ود: ما طرح کمربند سبز پیرامون شهر تهران را در سال ۷۶ به هیأت دولت بردیم و البته منتظر نبودیم که آنها موافقت کنند و این طرح اجرا شد و امروز ۴۱ هزار هکتار از کمربند سبز پیرامون شهر تهران اجرا شده است.

 

وی گفت: سیلاب‌هایی که در ابتدای امسال در برخی شهرها خسارت به همراه داشت به دلیل تخریبی بود که در جنگلها رخ داده بود وگرنه در تهران هم سیلابی در حال حرکت بود اما جنگل کاری در شمال شهر تهران باعث شد تا این سیلاب به راه نیفتاده و مشکلی ایجاد نشود.

 

رئیس سازمان پارک ها درخصوص منابع آبی شهر تهران گفت: در سال ۶۵، صد درصد آب فضای سبز از آب شرب بود اما امروز صد درصد آب مورد استفاده از آب غیر شرب است.

 

مختاری افزود: ۶۳ درصد از فضای سبز شهر تهران به وسیله دستگاه‌های مکانیزه آبیاری می‌شود. ۱۳۳ میلیون متر مکعب از آب مورد استفاده برای آبیاری فضای سبز از آب چاه است.

 

وی تصریح کرد: با شرکت آب و فاضلاب توافق کرده‌ایم تا افق ۱۴۱۰، استفاده از آب چاه‌ها به عدد ۷۰ میلیون متر مکعب برسد.

 

رئیس سازمان پارک‌ها گفت: قرار است تا افق ۱۴۱۰ شرکت آب و فاضلاب به شهرداری تهران ۲۰۰ میلیون متر مکعب پساب بدهد تا شهرداری به طور کامل از پساب استفاده کند.

 

منبع:فارس

ارسال نظر