انفجار در «باجور» پاکستان؛ ۴ مقام دولتی کشته شدند اسلامی: پیشرفت برنامه هسته‌ای ایران ادامه خواهد داشت مادورو: از واتس‌اپ برای جاسوسی و کشتار استفاده می‌شود؛ آن را حذف کردم نظر ترامپ درباره جنسیت همسر ماکرون! سنای آمریکا لایحه مالیاتی ترامپ را تصویب کرد ادعای رویترز: ایران آماده مین‌گذاری تنگه هرمز است ادامه پرواز پهپاد‌های مشکوک در عراق / سقوط ۲ پهپاد در سلیمانیه اسپوتنیک: برنامه هسته‌ای ایران کمترین آسیب را دیده است ترامپ: اسراییل با آتش بس ۶۰ روزه در غزه موافقت کرده است السودانی: تلاش برای فروپاشی نظام ایران پیامد‌های خطرناکی برای منطقه دارد عراقچی: میزان آسیب‌ها به «فردو» خیلی جدی و زیاد بوده است/ فناوری هسته‌ای ایران را با بمباران نمی‌توان از بین برد واکنش گروسی به تلاش مصر برای احیای روابط میان آژانس و ایران ایران خواستار تعلیق فوری کنست اسرائیل در اتحادیه بین‌المجالس شد اتحادیه اروپا آماده پذیرش تعرفه جهانی ۱۰ درصدی برای صادرات به آمریکا شد ادعا‌های واهی گروه ۷ علیه حقوق هسته‌ای مشروع ایران

تلاش سناتورهای آمریکایی برای فشار بر ترکیه

در تداوم ایجاد چالش میان ترکیه و کنگره آمریکا بر سر حمله نظامی ارتش ترکیه به شمال سوریه، دو سناتور آمریکایی از ترامپ خواستند تا تحریم هایی جدید بر علیه ترکیه وضع نماید.
تاریخ انتشار: ۰۹:۵۳ - ۱۲ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 03
کد خبر: ۲۹۶۵۴

به گزارش راهبرد معاصر؛ حمله برق آسای ارتش ترکیه به شمال سوریه موسوم به عملیات چشمه صلح با انتقاد بسیار شدید دولت های غربی و کنگره آمریکا همراه شد. با این حال دونالد ترامپ که به اتخاذ مواضع غیر منتظره شهره می باشد، از در پیش گرفتن موضعی سخت در قبال اردوغان پرهیز کرده و با خروج نظامیانش از سوریه، فضا را برای جولان ارتش ترکیه و متحدینش در شمال سوریه فراهم کرد.

 

از همان بازه تا به اکنون، سنا و مجلس نمایندگان آمریکا به انحای گوناگون کوشیده تا رئیس جمهور را به وضع تحریم های شدید بر علیه آنکارا ترغیب نماید. در جدیدترین این رخدادها «لیندزی گراهام»، سناتور جمهوری‌خواه و «کریس ون هولن»، سناتور دموکرات از دولت «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهوری آمریکا خواستند تا ترکیه را به‌خاطر خرید سامانه موشکی اس-۴۰۰ تحریم کند. این دو همچنین اعلام کردند عدم انجام چنین اقدامی پیامی منفی به دیگر کشورها می‌فرستد.

 

در متن این نامه آمده است: «زمان صبر کردن دیگر به پایان رسیده است. زمان آن رسیده که قانون را اجرا کنیم.»

 

این دو در این نامه که آن را به «مایک پمپئو»، وزیر خارجه آمریکا، تحویل داده‌اند آمده است: «عدم انجام چنین کاری پیام بدی را به دیگر کشورها می‌فرستد که زیر پا گذاشتن قوانین آمریکا عواقبی در پی ندارد.»

 

دولت آمریکا از مدت‌ها پیش ترکیه را برای عدم خرید و دستکم عدم استفاده از سامانه اس-۴۰۰ تحت فشار قرار داده است. واشنگتن مدعی است که فعال شدن این سامانه در یک کشور عضو پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) جنگنده‌های این ائتلاف را در معرض خطر قرار می‌دهد و می‌تواند موجب درز اطلاعات محرمانه ناتو به روسیه شود.

 

واشنگتن در واکنش به خرید این سامانه توسط ترکیه، آنکارا را از برنامه تولید مشترک جنگنده «اف-۳۵» کنار گذاشته و تحویل این جنگنده‌ها به ترکیه را نیز به حالت تعلیق درآورده است. ترکیه تأکید کرده است که در صورتی که واشنگتن جنگنده‌های ترکیه را تحویل ندهد، این کشور از کشور دیگری، احتمالا روسیه، جنگنده می‌خرد.

 

آمریکا همزمان دیگر متحدان خود از جمله مصر، عربستان سعودی و هند را برای خودداری از خرید جنگنده و تسلیحات از روسیه تحت فشار قرار داده است.

ارسال نظر