هشدار؛ این داروها و مواد غذایی را همزمان مصرف نکنید-راهبرد معاصر
داروی جدید در آزمایش‌ها، ممکن است روند پیشرفت بیماری پارکینسون را کند کند قاضی پرونده چای دبش: پاسخ بانک‌های شاکی به استعلام‌ها متناظر با سوالات دادگاه تنظیم نشده است خبر جدید وزیر ارشاد درباره هنرمندان ممنوع الفعالیت سازمان هدفمندی یارانه‌ها: مردم حتما حساب بانکی خود را برای دریافت یارانه چک کنند عارف: راهبرد دولت این است که اصلاح قیمت‌ها به سه دهک پایین جامعه آسیبی نرساند کلاس‌های جبرانی دانشگاه‌ها چگونه تشکیل خواهد شد؟ قصاص برای عامل جنایت در بازی خرس وسطی فیلم / گل اول مس رفسنجان به پرسپولیس در دقیقۀ ۴ پیاده‌روی روزانه می‌تواند افسردگی را کاهش دهد لحظهٔ هجوم خودرو به میان جمعیت در آلمان با دست‌کم ۱۱ کشته + فیلم وقوع زلزله ۴ ریشتری در هفتکل ایران ۱۵ - ۱۱ پرتغال/ صعود واترپلو ایران به نیمه نهایی سطح ۲ کاپ جهانی  برتری استقلال مقابل آلومینیوم در ۴۵ دقیقه اول  تساوی یک نیمه‌ای هوادار و نساجی ترکیب آلومینیوم و استقلال اعلام شد

هشدار؛ این داروها و مواد غذایی را همزمان مصرف نکنید

نائب رئیس انجمن داروسازان ایران گفت: از آنجایی که احتمال تداخل بسیاری از دارو‌ها با غذا‌ها وجود دارد افراد باید به این موضوع به طور ویژه توجه کنند.
تاریخ انتشار: ۰۸:۵۵ - ۱۳ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 04
کد خبر: ۲۹۷۸۰

به گزارش راهبرد معاصر؛ سید علی فاطمی متخصص فارماکولوژی و نائب رئیس انجمن داروسازان ایران اظهار کرد: تداخل دارو‌ها با غذا‌هایی که می‌خوریم، یکی از موضوعات مهم در دارو درمانی است که این موضوع در افرادی که به علت بیماری‌های مزمن مانند فشار خون بالا، نارسایی قلبی، آسم و کم کاری تیروئید مجبور هستند سال‌ها دارو بخورند یا اینکه به دلیل ابتلا به برخی عفونت‌ها از آنتی بیوتیک استفاده می‌کنند، اهمیت بیشتری دارد.

 

دارو‌های ضد انعقاد خون

نائب رئیس انجمن داروسازان ایران بیان کرد: بسیاری از افرادی که رگ‌های بدن آنها مستعد گرفتگی با لخته خون است، برای پیشگیری از بروز سکته باید سال‌ها از دارو‌های ضد انعقاد استفاده کنند که یکی از پرمصرف‌ترین این داروها، قرص «» است. مصرف مقادیر زیاد غذا‌های غنی از ویتامین K مانند کلم، کاهو، اسفناج، پیازچه و چای سبز همراه با داروی وارفارین، اثر بخشی این دارو را کاهش می‌دهد، بنابراین احتمال تشکیل لخته خون در رگ‌ها افزایش پیدا می‌کند.

هشدار؛ این داروها و مواد غذایی را همزمان مصرف نکنید

فاطمی افزود: مصرف همزمان داروی وارفارین با غذا‌های حاوی سیر، زنجبیل، جینکو، جنسینگ و گلوکز آمین احتمال خون ریزی را در فرد افزایش می‌دهد.

 

دارو‌های قلبی و عروقی
او تأکید کرد: امروزه یکی از پرمصرف‌ترین دارو‌هایی که برای درمان فشار خون بالا، آنژین و نارسایی قلبی به کار می‌روند دارو‌های خانواده کاپتوپریل مانند «انالاپریل» و «لیزینوپریل» هستند. مصرف همزمان این دارو‌ها با پتاسیم و غذا‌های سرشار از این عنصر مانند موز، مرکبات، آلو و خرما ممکن است ضعف عضلانی، بی نظمی ضربان و تپش قلب را به همراه داشته باشد.

 

دارو‌های ضد آسم
نائب رئیس انجمن داروسازان ایران در ادامه افزود: مصرف همزمان دارو‌های گشاد کننده برونش مانند «سالبوتامول» و «تئوفیلین» با نوشیدنی‌های حاوی کافئین مانند چای ممکن است عوارضی همچون تحریک پذیری عصبی و تپش قلب را ایجاد کند.

هشدار؛ این داروها و مواد غذایی را همزمان مصرف نکنید

 

داروی ضد کم کاری تیروئید
فاطمی گفت: برای جلوگیری از کاهش جذب بهتر است که داروی کم‌کاری تیروئید «لووتیروکسین» صبح ها، ۳۰ تا ۶۰ دقیقه قبل از غذا میل شود. همچنین مولتی ویتامین‌ها و مینرال‌ها (مواد معدنی) اثربخشی این دارو را کاهش می‌دهند بنابراین باید بین مصرف داروی لووتیروکسین و این مواد ۴ ساعت فاصله باشد.

هشدار؛ این داروها و مواد غذایی را همزمان مصرف نکنید

 

آنتی بیوتیک‌ها
او اظهار کرد: برای پرهیز از جذب نشدن، آنتی بیوتیک «تتراسایکلین» (تتراسیکلین) نباید همراه با لبنیات و مکمل‌های آهن و کلسیم مصرف شود. در صورت تحمل گوارشی، بهتر است یک ساعت قبل یا ۲ ساعت پس از غذا با یک لیوان آب میل شود. نوشیدن مقادیر زیاد چای و قهوه به همراه آنتی بیوتیک «سیپروفلوکساسین» می‌تواند عوارض جانبی ناشی از مصرف ترکیبات کافئین دار مانند تپش قلب، فشار خون، سردرد، لرزش، بی‌خوابی و عصبانیت را به همراه داشته باشد. همچنین مصرف این دارو با مولتی ویتامین‌ها یا مینرال‌ها و لبنیات می‌توانند اثربخشی آن را کاهش دهد، بنابراین بهتر است بین مصرف این دارو با این مواد ۴ ساعت فاصله باشد.

هشدار؛ این داروها و مواد غذایی را همزمان مصرف نکنید

 

فاطمی یادآوری کرد: از آنجایی که احتمال تداخل بسیاری از دارو‌ها با غذا‌هایی که می‌خوریم همواره وجود دارد فرد باید از پزشک و داروساز خود در رابطه با خطر احتمالی مصرف همزمان آن‌ها سوال کند تا علاوه بر اینکه دارو‌ها اثربخشی لازم را داشته باشند، فرد به عوارض جانبی خطرناک آنها هم دچار نشود.

منبع: باشگاه خبرنگاران جوان

ارسال نظر