دیدار امیر قطر با ترامپ با محوریت همکاری برای صلح در منطقه حمایت رئیس جمهور عراق از مذاکرات جاری بین آمریکا و ایران پاکستان: به آتش‌بس با هند پایبند می‌مانیم واشنگتن: مذاکرات با ایران همچنان پیشرفت دارد حمله موشکی یمن به فرودگاه بن گوریون ترامپ: تحریم‌های سوریه را لغو خواهم کرد / عربستان به توافق ابراهیم می‌پیوندد سی‌ان‌ان: تغییر نام خلیج فارس از سوی ترامپ لغو شد ترامپ: مانع از آن شدم که ایران خلیج را خلیج فارس بنامد ترامپ: اگر دولت ایران با توافق مخالفت کند راهی جز اعمال کارزار فشار حداکثری بر ایران نخواهم داشت وزیر خارجه جدید کانادا مشخص شد / «آنیتا آناند» کیست؟ آمریکا تحریم‌های مرتبط با ایران اعمال کرد ترامپ: می‌خواهم به ایران مسیری برای آینده‌ای بهتر ارائه دهم /همکاری ما با عربستان قوی باقی خواهد ماند بقائی: می‌دانیم چه تدابیری در مذاکرات اتخاذ کنیم تا تجربه تلخ گذشته تکرار نشود رویترز: عربستان در حال رایزنی برای خرید اف-۳۵ از آمریکاست آکسیوس: انتظار می‌رود «ترامپ» و «جولانی» فردا دیدار کنند

روسیه طرح تغییر کاربری سایت فردو را متوقف کرد

شرکت «تول» وابسته به شرکت دولتی روس اتم روسیه در بیانیه‌ای اعلام کرد که اجرای طرح تغییر کاربری سایت هسته‌ای فردو را متوقف کرد.
تاریخ انتشار: ۲۱:۳۰ - ۱۴ آذر ۱۳۹۸ - 2019 December 05
کد خبر: ۲۹۹۵۹

به گزارش راهبرد معاصر؛ شرکت تول تولید کننده سوخت هسته‌ای روز پنجشنبه در بیانیه خود با اشاره به توقف اجرای طرح تغییر کاربری سایت فردو خاطرنشان کرد: غنی سازی اورانیوم و تولید ایزوتوپ‌های پایدار در یک مکان نمی‌تواند انجام گیرد، زیرا در هوا و بر روی تجهیزات آثاری از اورانیوم پدید خواهد امد که با ایزوتوپ‌های برای مصارف پزشکی مطابقت ندارد.

 

کارشناسان شرکت تول از سال ۲۰۱۷ مطابق با برجام برای اجرای طرح تغییر کاربری دو مجموعه دستگاه‌های سانتریفیوژ گازی در سایت فردو برای تولید ایزوتوپ‌های پایدار برای مصارف پزشکی فعالیت می‌کردند.

 

در بیانیه شرکت روسی تول گفته شده است: روز ۶ نوامبر سال ۲۰۱۹ در چارچوب کاهش تعهدات داوطلبانه ایران در چارچوب برجام، در دو مجموعه دستگاه‌های سانتریفیوژ گازی در سایت فردو که در همان سالنی که دو مجموعه سانتریفیوژ مشمول تغییر کابری قرار داشت گاز تزریق شد.

 

در بیانیه امده است: این اقدام از نظر فنی ادامه اجرای طرح تغییر کاربری دستگاه‌های سانتریفیوژ در سایت فردو توسط تول را برای تولید ایزوتوپ‌های پایدار ناممکن می‌کند.

 

شرکت زیرمجموعه روس اتم می‌گوید: برای ازسرگیری این کار‌ها باید فعالیت دو مجموعه دستگاه‌های سانتریفیوژ را که در ان اورانیوم غنی سازی می‌شود متوقف کرد و آن سالن و تجهیزات واقع در آن را پاکسازی کرد.

 

«تا زمان تامین شرایط کار در این طرح اقدامات از طرف روسی متوقف شده و طرف ایرانی در جریان آن قرار گرفته است.»

منبع: ایرنا

ارسال نظر